Vinurile Campionatului de Gatit de la Gilau

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Prima editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber de la Gilau (jud. Cluj) s-a incheiat duminica, 16 septembrie, cu Marele Trofeu adjudecat de echipa Pensiunii Amurg din Cluj-Napoca si Cupa Mare de catre echipa Vino Vero, din aceeasi localitate. Nu intamplator am citat aceste doua echipe, ci ca sa arat ca vinul a avut un rol important la Gilau, reprezentand o alternativa „gustata” la standurile cu bere, atat de des intalnite la marile manifestari in aer liber.

Vinurile de Recas – epuizate imediat dupa deschidere

chicken-satay-gilauO prima surpriza a constituit-o epuizarea aproape imediat dupa deschiderea manifestarii a vinurilor de Recas, de catre un grup de straini. Personalul de la stand a fost nevoit realmente sa negocieze „la sange” ramanerea catorva sticle la stand, pentru expozitie.

Aurelia Visinescu – un brand (re)cunoscut

gilau-2007-005Vinurile DIVIN, semnate Aurelia Visinescu, au fost primite cu mare interes de catre o parte a vizitatorilor, cunoscatori ai semnaturii acesteia. S-a dovedit astfel ca numele ei este un brand in Romania, chiar daca a lipsit o vreme de pe piata. Compania ei, Fontana di Vini, a prezentat gama extinsa cu ocazia acestui eveniment, iar vinurile rosii destinate segmentului HoReCa i-au entuziasmat realmente pe cei care le-au degustat.

Carl Reh Winery – prezenta puternica la Gilau

Val Duna, River Route si La Cetate s-au regasit aproape peste tot in perimetrul Campionatului, cateva dintre echipele participante venind pregatite de-acasa cu aceste vinuri. Gama Val Duna, partener oficial al Revolutiei Plescoi, a starnit numeroase „degustari”, multi dintre vizitatori fiind curiosi sa guste atat vinurile, cat si celebrii carnati din zona Buzaului. In plus, importurile de top de la Carl Reh Winery – Rosemount, Penfolds, Lindemanns – au starnit un interes deosebit cunoscatorilor. Echipa Vinul.Ro participanta la proba de gratare a campionatului a prezentat la stand, ca asortare pentru retetele preparate in concurs (puiul satay si shieftalia) doua vinuri de la Carl Reh: Feteasca neagra Val Duna si Cabernet Sauvignon River Route.

Succesul niselor – Valdivia

Numarul celor care au incercat vinurile fortificate, ca si brandy-urile din vinuri de Jerez prezentate de Valdivia, a confirmat apetenta ardelenilor pentru acest gen de produse de nisa, chiar daca sunt privite deocamdata ca o curiozitate de catre publicul din Romania.

Garling – un succes de public

gilau-2007-007Produsele Garling, importate de un entuziast promotor al produselor moldovenesti, Stefan Ombun, au fost poate cel mai mare succes de public la Gilau. Atat sticlele cu forme speciale, amintind de portul popular, cat mai ales vinurile din acestea au incalzit inimile vizitatorilor, in special in prima seara a evenimentului, multi dintre acestia luand cate doua-trei sticle acasa, ca amintire.

„Chilienii” de la Vino Vero – reusita pe linie

Echipa importatorului vinurilor chiliene Misiones de Rengo, Vino Vero, a inregistrat cele mai multe succese: nu doar in fata publicului, care a avut astfel ocazia sa cunoasca intr-un mediu informal si prietenos licorile de pe cealalta parte a lumii, ci si in fata juriului Campionatului, care a premiat prestatia culinara a echipei cu Marea Cupa. Valer Rogozan, Dan Tarziu si Septimiu Crisan si-au asortat muschiuletii de cerb marinati la Carmenere si fripturile de pui la Sauvignon Blanc, iar daca s-ar fi acordat un premiu si pentru fair-play, ca la fotbal, l-ar fi castigat cu siguranta, pentru ca s-au straduit din rasputeri sa-si ajute competitorii aflati in diverse necazuri (au incercat, de pilda, sa faca rost de un gratar unei echipe care ramasese fara, ba chiar au oferit acesteia spatiu pe gratarul lor, pana au aflat ca era interzis de regulament).

Combinele de vinuri Bacchus de la Mondial Elite – studiate de profesionisti

La Campionat au participat – atat in calitate de concurenti, cat si ca vizitatori – o multime de profesionisti din domeniul HoReCa, iar una dintre facilitatile prezentate aici le-a starnit cu deosebire interesul. Este vorba de combinele speciale pentru pastrarea vinului comercializate de Mondial Elite, unul dintre primele cinci grupuri industriale ale Italiei, despre care site-ul nostru a scris in premiera saptamana trecuta.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...