Atelierul de „Vinuri aromatice” (galerie foto)

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

MAR_0065

Joi, 11 septembrie, pe terasa restaurantului Il Destino (Str. Silvestru nr. 67), a avut loc cel de-al saptelea eveniment din cadrul Atelierului de Vinuri, un proiect Vinul.Ro, realizat in colaborare cu importatorul de vinuri premium Vinimondo. Tema intalnirii a fost „Vinuri obtinute din soiuri aromatice”, iar degustarea a decurs astfel:

Castelvecchio Traminer Aromatico 2012
Alamos Torrontes 2012
Alamos Viognier 2013

Tiefenbrunner Gewurztraminer Castel Turmhof 2013
Leon Beyer Gewurztraminer 2010
Klein Constantia Riesling 2012
Jermann Afix Riesling 2012
Riesling Leon Beyer 2010

Vinurile au fost insotite de cateva preparate culinare alese cu atentie:

mousse de somon / crema de somon fume
cappuccino de homar / supa de homar cu spuma de lapte si cruton aromat
branzino alla mandorle /lup de mare cu sos alb si migdale
pollo dolce picante / pui cu taitei de orez si sos dulce picant
formaggi misti / branzeturi asortate italienesti
dolce fredo / parfait de alune

Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au luat parte la eveniment.

Atelierul de Vinuri este un proiect menit sa aduca un plus de informatie si sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitatile celor mai mari vinuri din lume, regiuni celebre si cele mai cunoscute metode de vinificare. Pentru fiecare intalnire, a fost pregatita cate o tema distincta, iar partea practica – degustarea – va fi facuta cu ajutorul unor vinuri si producatori care au scris istoria moderna a vinului. Degustarile sunt ghidate si supervizate de catre editorii publicatiei Vinul.Ro, carora li se alatura, ocazional, cate o celebritate din lumea vinului.

Foto: Marius Donici

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...