Atinge stele: Super Toscane vs. Grand Cru Classe! (12 aprilie, restaurant Millennium)

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

degustare bordeaux-supertoscaneSuper Toscane? Grand Cru Classe-uri? Nimic mai simplu: unele dintre cele mai mari vinuri ale lumii pot deveni noii tai prieteni! Vineri, 12 aprilie, incepand cu orele 19.00, la restaurantul Millennium (str. George Enescu 10, Bucuresti), Vinul.Ro va pune fata in fata doua regiuni viticole ce se bucura pe deplin de statutul de „star”: Toscana si Bordeaux. Nu va fi doar o degustare, ci o expozitie de „piese” de colectie, o buna oportunitate pentru participanti sa cunoasca secretele unor vinuri pe care nu le intalnesti foarte usor pe toate la un loc.

Bordeaux va fi reprezentata in aceasta degustare de trei vinuri cu greutate:

  • Chateau Smith Haut Lafitte 2007 AOC Graves Grand Cru Classe – 13.5% vol. alc. – cupaj de Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc + Petit Verdot, .
  • Chateau Brane-Cantenac 2007 AOC Margaux 2eme Grand Cru Classé – 13% vol. alc., (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Carmenere)
  • Les Hauts de Smith Rouge 2009 AOC Pessac-Leognan – 14 % vol. alc. (Merlot, Cabernet Sauvignon)

Toscana va echilibra ofensiva bordeleza cu unele dintre cele mai reusite Super Toscane:

  • Sassicaia 2009, Bolgheri Rosso Superiore DOC (Cabernet Sauvignon + Cabernet Franc), 13,5% vol alc
  • Ornellaia 2009, Bolgheri Rosso Superiore DOC (Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc + Petit Verdit), 14,5% vol alc
  • Tenuta Frescobaldi di Castiglione 2010, IGT Toscana (Cabernet Sauvignon + Merlot + Cabernet Franc + Sangiovese), 13,5% vol alc.

Pentru a creste spectaculozitatea acestei degustari, comparatia Franta-Italia va fi aplicata inclusiv la vinurile servite in deschidere, invitatii putand trage singuri propriile concluzii dupa ce vor degusta sampania Gobillard Premier Cru si spumantul Bredasole Franciacorta Brut.

Meniul asigurat de restaurantul Milenium a fost creat pentru a se asocia cu vinurile si va contine:

– rulada rata cu camembert si caise
– terina de mistret
– terina de praz cu branza
– toast crocant cu caracatita in sos de vin rosu
– mini-tartina cu branza de capra si rata afumata
– tarta umpluta cu Roquefort, pere si prosciutto crudo
– piept de rata la cuptor, servit cu sos ciuperci de padure si ratatouille din cartofi inveliti in prosciutto crocant
– tort de ciocolata cu zmeura

Pentru acesta degustare numarul de locuri este limitat la 8 (opt) si de aceea participarea este posibila numai cu rezervare in prealabil. Pretul unui bilet este de 500 lei / persoana.

Rezervarile se fac la numarul: 0724 786 660 sau la adresa de email: poliana@vinul.ro.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...