Beciul Boierilor

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

Cezar Ioan

Un local mic-mic dar ingrijit, intr-un demisol la intersectia Stirbei cu Plevnei. Serviciul este foarte atent, atmosfera data de culoarea crem a peretilor, de luminile discrete si de tablourile cu flori de pe pereti este placuta. Cum am mai spus, nu sunt partizanul gresiei pe jos intr-un restaurant, insa macar aici este una mai „lucrata”. Desi se vede ca se straduiesc, Boierilor inca le lipseste „ceva” ca sa fie foarte prietenosi, caldurosi. Poate niste timp, sa se „invecheasca”?!

Ar fi fost si culmea ca un astfel de bistro sa propuna o lista de bucate prea bogata: servesc acolo cateva preparate din pui, cateva din vita, cateva din porc si – foarte important – din peste.

Eu am incercat un muschi de vita cu boabe de piper, sos de soia si Worchester plus o salata de ardei copti, iar la recomandarea gazdei am mai adaugat si niste ciuperci, care s-au dovedit foarte buna. Cum friptura de vita se dovedeste (prea adesea) un examen de netrecut pentru majoritatea restaurantelor, m-am bucurat sa vad ca aici carnea era bine aleasa si bine preparata, groasa cam de doua degete, facuta cum trebuie pe dinafara si roz, frageda la interior, un pic iute – asa cum ii sade bine unui pfeffersteak care se respecta. Iar sosul a fost o completare echilibrata a gustului.

La masa mea s-a mai comandat pui curry cu orez salbatic, insa din pacate am auzit plangeri ca sosul respectiv n-avea nici un gust deosebit si nici personalitate.

Insa mi-a ramas inima la desert, ca sa va spun sincer: tiramisu cu fructe. Nu sunt sigur ca tiramisu e chiar cuvantul potrivit, pentru nu l-am primit in forma clasica la care ma asteptam, cu piscoturile „legate” intre ele si o bogatie de mascarpone. Aici piscoturile erau asezate in forma de stea, acoperite cu crema fina si presarate cu fructe de padure, iar farfuria stropita artistic cu sos dulce. Dupa cum am fost avertizati de la inceput, tiramisu la Beciul Boierilor se face la comanda, ceea ce a insemnat ca nu era foarte bine insiropat, insa gustul a fost foarte bun, plin si racoros in acelasi timp. O sa mai revin cu siguranta dupa desertul asta.

Vinul casei rosu, de Ceptura, este inca un motiv pentru care voi reveni, cu siguranta, la Beciul Boierilor: sec prietenos, destul de corpolent, nu prea aspru, echilibrat, cu miros si gust mult peste media vinurilor casei pe care le-am intalnit de regula, te „duce” fara sa simti.

O masa foarte indestulatoare in doi, cu bacsis cu tot, se ridica la aproximativ 90 RON, ceea ce plaseaza Boierii in randul restaurantelor unde nu trebuie sa mergi doar cand iti moare matusa Tamara.

Bistro / Bucuresti, Str. Stirbei Voda nr. 129 (intersectia cu Calea Plevnei)

Tel: 0741-524.870
E-mail: rezervari@beciulboierilor.ro
www.beciulboierilor.ro

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...