“Bordeaux & Bordeaux Style Blends” in Atelierul de Vinuri – 12 martie, La Bonne Bouche

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Bordeaux

Atelierul de vinuri, proiectul initiat in luna februarie de Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo, revine in luna martie cu o noua tema: Bordeaux & Bordeaux Style Blends. Pentru acest eveniment, care va avea loc pe 12 martie, incepand cu orele 19.00, la restaurantul La Bonne Bouche din Bucuresti (Strada Franceza 30, Centrul Vechi), organizatorii au pregatit o selectie interesanta de vinuri produse in celebra regiune franceza, carora li se vor alatura mai multe vinuri realizate in clasicul stil “bordelez”.

In cadrul Atelierului de vinuri, vor fi prezentate detalii despre regiunea Bordeaux, despre terroir-ul acesteia si despre “moda” pe care vinurile de aici au impus-o la nivel international. Ca material didactic vor fi oferite vinurile:

Agassant D’Agassac 2009 Haut-Medoc AOC
Chateau Villa Bel-Air Rouge Graves, 2007
Chateau La Lagune 2007, Haut Medoc
Virginie de Valandraud 2007 sau 2006, Saint Emilion Grand Cru
Trinoro, Le Cupole 2008, Toscana. Italia
Ca’Marcanda, Magari 2011, Toscana, Italia
Catena Cabernet Sauvignon 2011, Argentina
Vilafonte Serie C 2010, WO Paarrl, Africa de Sud

Pentru aceasta editie a Atelierului de vinuri, reprezentantii restaurantului La Bonne Bouche au pregatit un meniu special, inspirat din bucataria frantuzeasca si internationala, dupa cum urmeaza:

Keftedhes
Emulsie de piure cu trufe
Vrabioara frageda in condimente chinezesti
Piept de rata glazurat cu mirodenii, varza rosie, smochina
Muschi de miel invelit in cartofi
Ciuperci de padure, ulei de masline, ierburi aromate
Antricot de vita (Argentina) & struguri
Pulpa de miel in ierburi

Atelier de vinuri este un proiect menit sa aduca un plus de informatie si sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitatile celor mai mari vinuri din lume, regiuni celebre si cele mai cunoscute metode de vinificare. Pentru fiecare intalnire, a fost pregatita cate o tema la moda, iar partea practica – degustarea – va fi facuta cu ajutorul unor vinuri si producatori care au scris istoria moderna a vinului. Printre temele Atelierului de vinuri se vor numara: „Diferitele fete ale Chardonnay-ului”, „Sauvignon Blanc de Lume Noua si de Lume Veche” sau „Clasicul Riesling de Rhin”. Degustarile vor fi ghidate si supervizate de catre editorii publicatiei Vinul.Ro, carora li se va alatura ocazional cate o celebritate din lumea vinului.

Ca urmare a contributiei comune a celor trei parteneri implicati – Vinul.ro, Vinimondo si Bonne Bouche, in sustinerea si organizarea proiectului, pretul pentru cel de-al doilea curs al Atelierului de vinuri este de 190 lei / persoana, iar rezervarea este recomandata deoarece numarul de locuri este limitat.

Pentru informatii suplimentare si rezervari:
Alexandra Brovchin: 0727-147.073, alexandra@vinul.ro
Mihaela Dobre: 0730-520.001, mihaela.dobre@vinimondo.ro

atelier de vinuri

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...