Bucătăria (tradițională și reinterpretată) are un site nou: gastronomie-romanească.ro!

Imagine site gastronomie romaneasca 2

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

“Gastronomie românească de secol XXI” - proiectul de recuperare a unor comori ale culturii tradiționale și de punere în valoare a nobilei arte culinare de la noi din țară, pe care revista Vinul.Ro l-a inițiat de la începutul anului 2017 cu sprijinul primei crame private cu capital străin din România, SERVE – are acum o “casă nouă”, în afara paginilor publicației tipărite lunar: www.gastronomie-romaneasca.ro.

Se află postate acolo – și vom continua să adăugăm, pe măsură ce le descoperim – imagini și descrieri ale unor preparate culinare din sfera de inspirație tradițională și ale unor bucătari care le dau naștere, ca și prezentări ale restaurantelor unde pot fi găsite acestea.

Imagine site gastronomie romaneasca 2.jpgReamintim că demersul de recuperare culturală a gastronomiei tradiționale modernizate inițiat de Vinul.Ro a avut un prim punct culminant la începutul lunii iunie 2017, când revista noastră, împreună cu GastroArt.Ro, Rare Foods Services și Concret PR și cu sprijinul Selgros România, au organizat primul Congres Național de Gastronomie și Vinuri, la ARCUB București.

“Am creat site-ul www.gastronomie-romaneasca.ro pentru a constitui o arhivă culinară accesibilă online celor interesați de creațiile chef-ilor de pe tot cuprinsul țării”, a anunțat publisherul Vinul.Ro, Cezar Ioan. “Facem și pe această cale o invitație către bucătarii pe care nu am apucat să-i vizităm – și care prepară mâncăruri inspirate din tradiții și modernizate în conformitate cu cerințele unei alimentații gustoase și sănătoase, așa cum este ea înțeleasă în lumina cunoștințelor de nutriție actuale – să ne scrie dacă vor să fie prezentați acolo!”

În afară de prima ediție a Congresului Național de Gastronomie și Vinuri, un alt vârf de vizibilitate pentru “gastronomia românească de secol XXI” urmează să se producă la finalul toamnei 2017, când editorii Vinul.Ro vor publica un volum bilingv – în română și engleză – care va conține cele mai frumoase imagini și descrierile unor rețete culinare descoperite cu ocazia turneului de documentare efectuat pe parcursul anului.

“Suntem în căutarea unui partener puternic care, înțelegând beneficiile ce derivă din asocierea mărcii proprii cu acest subiect – care se bucură de mare interes și de mare simpatie în rândul publicului – să se alăture demersului nostru cultural, sprijinind apariția cestei cărți despre un subiect reprezentativ și memorabil”, a mai afirmat publisherul Vinul.Ro, Cezar Ioan.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...