Carl Reh, de la Hilton la Susara

Lansarile de toamna de pe piata vinului autohton au inceput oficial cu prezentarea de catre Carl Reh Winery a editiei limitate Erotikon, in cadrul celei de-a cincea editii a Diamond Club Art&Wine. Evenimentul – marca George Moisescu, desigur – a adus de aceasta data vinul alaturi de o recitare a Maiei Morgenstern si de tablourile lui Ciprian Paleologu, artistul care semneaza si etichetele colectiei Erotikon.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Editia limitata lansata de Carl Reh este compusa din trei vinuri – Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz – vinificate la crama Oprisor de catre Veronica Gheorghiu si cupajate de catre prof. Liviu Grigorica, imbogatite pana la nivelul de sticla-obiect de catre etichetele de arta erotica dedicate acestei colectii.

Cateva zile dupa lansarea editiei limitate, iubitorii artei si vinului au avut ocazia sa continue, practic, evenimentul inceput la Hilton, participand la vernisajul celei de-a doua expozitii a lui Ciprian Paleologu, gazduita in galeria criticului de arta Pavel Susara. De aceasta data, tablourile au fost insotite si de prezentarea „en primeur” a vinurilor ce vor constitui noua linie de la Carl Reh Winery – Dragaica Rosie, Tormentum, Smerenie si Passarowitz.

Publicitate

Toate vinurile – atat cele din colectia Erotikon, cat si cele din noua linie de la Oprisor – sunt parte a unui concept integrat de rebranding condus de George Moisescu. Cea mai interesanta parte a campaniei este faptul ca vinurile au pornit oarecum in sens invers, dinspre concept si adresabilitate catre produsul final. Practic, dupa ce s-a stabilit felul in care trebuie „sa arate” fiecare vin, „coupajeur”-ul Liviu Grigorica a conceput proportiile si parcursul fiecarui cupaj, astfel incat sa existe o coerenta maxima intre idee si continutul sticlelor.

Rezultatul este cel putin spectaculos, noua linie a Cramei Oprisor (nume pe care-l veti intalni, cu siguranta, mult mai des de acum inainte) incadrandu-se fara nici o ezitare in topul celor mai bune vinuri romanesti de pana acum.

Responsabile pentru succes sunt, pe de o parte, maturizarea vitei plantate in campaniile de innoire a podgoriilor de la sfarsitul anilor ’90 si, pe de alta parte experienta terroir-ului si constanta vinificatorului.

Cert este un singur lucru: vom avea vinuri de top, bine lucrate, profunde, in spirit european, cu o mare putere a imbatranire si cu diverse niveluri „de lectura”, la un pret la limita inferioara a categoriei premium.