CARL REH WINERY S.R.L.

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Nume intreprindere: Carl Reh Winery S.R.L.
Adresa: Str. Matei Voievod nr. 47, sector 2, 021452 Bucuresti , Romania
Tel: +40 21 252 4962 / +40 21 252 4963 / +40 21 252 4966
Fax: +40 21 252 4965
e-mail: office@carlreh.ro

INTERNET: www.carlreh.ro
Persoana de contact: Rodica Capatina (General Manager)
Tip activitate: Producator – in special exportator
Domenii de activitate: Productia de vin
Zona viticola: Viile Stefanesti-Arges, Dragasani-Valcea, Merlot-Recas, Pinot Gris-Cernavoda

Oferta la export:

* Vinuri albe

Chardonnay

* Vinuri rosii

Merlot

VINURI EVALUATE:

VAL DUNA
DESPRE BLANC DE ROUMANIE: Blanc de Roumanie este un cupaj de Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Riesling, din struguri selectati din regiunea Drancea.
Imbinarea tipicitatilor acestor soiuri a dat nastere unui vin echilibrat, placut, usor de baut, partener de cursa lunga pentru consumul zilnic.
Sub crengile ocrotitoare ale copacilor, intr-o sufocanta zi de vara, la un picnic cu prietenii, nimic nu este mai potrivit decat Blanc de Roumanie!
Aur – Concursul International Novvin 2003, Romania
NOTE DE DEGUSTARE:
Este un vin demi-sec, alcool 12 %Vol, imbuteliat in sticle de 0,75L si Bag-in-Box de 3L şi 5L.
Formula inedita pentru un vin alb cu structura si personalitate, proaspat, fructos, lejer, savuros, aromat, care asambleaza bine caracteristicile fiecarui partener de cupaj: Sauvignon Blanc (pepene copt), Feteasca Regala (aroma florala) si Riesling (aciditate si lungime).
Un vin usor, revigorant, energizant si prietenos!
12,5%, demisec
Imbuteliat: Sticle 0,75L; Bag-in-Box 3L, 5L

DESPRE SOIUL CHARDONNAY: Strugurii Chardonnay sunt originari din Burgundia dar au fost plantati cu mare succes in diverse parti ale lumii, adaptandu-se la multe si diferite tipuri de sol si climat. Este un soi foarte bine adaptat si la conditiile geo-climatice din Romania, permitand obtinerea de vinuri caracterizate de fructozitatea celor produse in Lumea Noua, combinata armonios cu eleganta si finetea celor de pe batranul continent.
Este varietatea utilizata in procent majoritar chiar si in vinurile spumoase si in sampania frantuzeasca
Argint: Concursul Internaţional Vinvest 2006
Sehr gut : Mundus Vini 2006
VINIFICAŢIE
Strugurii din care se obţine Val Duna Chardonnay provin din viile din Oprisor, Mehedinti. Aici, verile sunt deosebit de calduroase, conditie esentiala pentru siul Chardonnay, care cules la momentul optim asigura premiza fructuozitatii si prospetimii. Vinificatia la temperature de 14-16 grade, timp de 14 zile, pastratul pe drojdie timp cat mai indelungat, fac posibila extractia de arome si fruct. Alcool 13 %Vol, imbuteliat in sticla 0.75L, Bag in Box de 3L si 5L.
NOTE DEGUSTARE:
Val Duna este o gama de vinuri tinere si moderne, „easy to drink wines”! Chardonnay-ul, sec, mai neobisnuit pentru consumatorul roman, isi castiga totusi din ce in ce mai multi prieteni datorita prospetimii si claritatii mesajului pe care-l transmite. Gustul de pepene galben, lamaita, busuioc, aroma verzuie si zglobie fac deliciul acestui vin. Il recomandam cu caldura, bine racit, ca partener la salate, placinte, rulade, carne de pui cu sos alb, ciuama, si alte preparate cu smantana si branza care completeaza foarte bine nuantele usor citrice din vin. Provenienta: Dealurile Drancei;Alcool: 12.5%Vol; imbuteliat in sticle de 0.75L; Bag in Box 3L; 5L

DESPRE CABERNET: Este soiul cu cea mai larga raspandire an randul celor cinci varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs in California. Cabernet Sauvignon a devenit cel mai popular in America, pe la mijlocul anilor 60. Pana in 1980, a devenit termenul generic pentru „vinul rosu” – in mintea consumatorului – inlocuind termenul de „burgund”.
Cabernet Sauvignon-ul romanesc este plantat pe sol rosu, abundent, similar celui numit in Australia „terra rossa”.
NOTE DEGUSTARE:
Aroma distincta de coacaze coapte dezvolta un buchet rafinat, cu nuante de cedru, violete, ardei, paine dospita si tutun de trabuc. Astringenta caracteristica soiului este domolita in timpul procesului de maceratie, tocmai pentru ca Val Duna Cabernet trebuie sa fie un vin accesibil, care poate fi consumat cu usurinta si la mesele de pranz mai frugale sau, pur si simplu, ca partener de vorba cu prietenii!
Alc.: 12.5 %Vol
Imbuteliat : 0,25L; 0,75L; 3L; 5L

DESPRE FETEASCA REGALA: Feteasca Regala este un soi autohton, dominant intre vinurile albe seci pentru prospetimea, vinuozitatea si fructozitatea sa, cu un parfum mai putin pronuntat dar cu o aroma care il diferentiaza. Se impune prin echilibrul sau in componente. Aciditatea, deseori mai ridicata decat la multe alte vinuri, ii imprima o nota de vioiciune foarte atractiva pentru multi consumatori, convinsi si de aroma specifica, usor de recunoscut. Este un vin atractiv, indicat a fi savurat pe loc si nu a fi pastrat.
Val Duna Feteasca regala este o izbanda a viticulturii din tara noastra. Placut de catre tineri si varstnici, deopotriva…
Aur – Concursul International Novvin 2003, Romania
NOTE DE DEGUSTARE:
Este un vin demi-dulce, 12,5 %Vol alcool, îmbuteliat în sticle de 0,75L sau in Bag-in-box de 3L ori de 5L.
Vinul Feteasca Regala este de culoare galben-verzui si, dupa 1-2 ani de maturare, atinge nuanta paiului de grau. Este apreciat pentru lejeritate, echilibru si armonie. Prospetimea si fructozitatea specifica fac din Feteasca regala vinul alb cel mai baut din Romania.
Cu usoare nuante aurii, se simte aciditatea de lamaie si aroma de miere; se „intuiesc” indicii de aroma de caramel si flori de camp. Se asorteaza cu peste afumat, fructe de mare, sos de usturoi, pastrama si carne alba. Are un echilibru foarte bun, o corpolenta suficienta, un parfum mai putin pronuntat dar cu o aroma specifica. Limpiditatea stralucitoare, armonia si stabilitatea durabila sunt argumente in favoarea sa.
12,5%, demidulce
Imbuteliat: Sticle 0,75L; Bag-in-Box 3L, 5L

DESPRE MUSCAT OTTONEL: Muscat-ul este o varietate de struguri foarte veche si, datorita parfumului sau puternic si distinctiv, a fost – probabil – unul dintre primele soiuri identificate si cultivate. Aproape orice tara mediteraneana produce un vin faimos, bazat pe acesti struguri.
NOTE DEGUSTARE:
Val Duna Muscat este un vin modern: usor, delicat si fructos; tipicitatea soiului este usor de recunoscut – miere de albine, pere, iasomie, lamaita, lacramioare, usoare nuante de mosc.
Trebuie consumat bine racit si este un partener simpatic al mancarurilor condimentate cu chili, curry, piper verde, coriandru sau al fripturilor cu ananas, portocalele marinate ori glasate . Ca vin de desert, este prietenos si generos!
12,5%, demisec
Imbuteliat: Sticle 0,25L; 0,75L; Bag-in-Box 3L, 5L

DESPRE PINOT NOIR: Pinot Noir este una dintre cele mai vechi varietati de struguri din lume si a fost denumit asa după forma de con de pin pe care o are inainte de a fi cules. O alta varianta sustine faptul ca a fost denumit dupa familia Pinot, al carei arbore genealogic dateaza de 2000 de ani.
Legenda spune ca Pinot-ul a sosit pe teritoriul galez inca de pe vremea romanilor, desi exista istorici care sustin ca romanii ar fi gasit aceasta varietate acolo cand au cucerit teritoriul cunoscut astazi sub numele de Bourgogne (secolul I î.Hr.).
Cert este ca prima documentare istorica dateaza din anul 1345, cand calugarii francezi au adus strugurele in Rheingau (Alsacia), unde a fost cultivat incepand cu anul 1470
Plaiurile Drancei sunt vestite pentru
calitatea exceptionala a
vinurilor rosii!
NOTE DEGUSTARE:
Un vin tanar, cu aroma complexa si intensa de fructe rosii, coapte, combinata cu parfumuri florale (violete si petale de trandafir) si imbogatita de savoarea mirodeniilor (rozmarin, menta, scortisoara). Pe masura ce se matureaza, devine mai complex si apar nuante de stafide, fan, tutun sau piper negru. Culoarea este rosu usor transparent cu nuante violacee.
Face pereche ideala cu carnea de miel, rata, fazan, cu paste, este „responsabil” pentru celebrul Coq au vin (pui fiert in vin rosu).
Alc.: 12,5 %Vol
Imbuteliat : 0,25L; 0,75; 3L; 5L

DESPRE RIESLING: Riesling-ul ar putea fi considerat cel mai bun dintre vinurile albe… „S-a nascut” in Burgundia, unde a fost cultivat inca din 1400 – sau, poate, chiar dinainte!… Apoi, a fost cultivat in diverse parti ale lumii, cu soluri si climate diferite. La fel de bine s-a adaptat si conditiilor geo-climatice din Romania, producand vinuri fructoase si pline de tinerete, europene prin identitate dar universale prin calitate.
NOTE DEGUSTARE:
Aroma puternica si distinctiva a Riesling-ului Italian reprezinta un mix perfect de parfumuri florale (sanziene, trandafiri, violete), fructe (mere, pere, piersici, pepeni) si minerale (cremene, calcar) – acestea din urma imprimandu-i si calitatea de vigurozitate. Acest Riesling ne-baricat este un vin echilibrat, uniform si sprinten in acelasi timp, care „invadeaza” cerul gurii cu savoarea lui desavarsita… Este companionul potrivit pentru mancaruri usor picante, insotite de sosuri, indiferent de tipul carnii din care au fost preparate…
Medalii: Aur – Concursul International Vinvest 2006, Romania
Imbuteliat
Sticle: 0,75L
Bag in Box: 3L si 5L

DESPRE NOIR DE ROUMANIE:
NOTE DE DEGUSTARE :
Val Duna Noir de Roumanie – un vin cu puternica aroma de fructe, viguros si corpolent, fara astringente, usor de baut!
Se potriveste cu miel la tava, cu rozmarin, shaorma, kebab sau lasagna cu legume.
12,5%, demisec
Imbuteliat:
Sticle: 0,75L; Bag-in-Box: 3L, 5L

DESPRE ROSE DE ROUMANIE:
NOTE DE DEGUSTARE:
Val Duna Rose – un vin cu o culoare „de poveste” (roz-coral), usor, modern, delicat, cu aroma proaspata de fructe de capsuna. O alegere inspirata pentru un vin de vara, racoros. Original prin imbinarea soiurilor Merlot si Burgund, Val Duna Rose incita prin aromele dulci de fructe proaspete si prin intensitatea gustului. Se recomanda a fi servit rece, in compania bucatelor din carne alba sau de vita, a salatelor si a deserturilor.
DESPRE SAUVIGNON BLANC:
Charles Wetmore, fondatorul Cramei Cresta Blanca, a fost cel care a adus in California primele vite de Sauvignon Blanc, in 1880, unele provenind din faimosul Sauternes Chateau Y’Quem care produce cel mai scump si faimos vin pentru desert. Deoarece vitele au prins viata si puteri in noua lor casa, din Livermore Valley, Sauvignon Blanc a devenit unul dintre marii favoriti ai vinurilor albe consumate in California.
NOTE DEGUSTARE:

Un vin tanar si vibrant, proaspat si aromat. Identitatea varietala este data de aromele de iarba, ardei si grapefruit. Dar insotirea lor cu gustul de pepene si lamaie verde si combinarea cu arome de vanilie, unt si minerale este de-a dreptul delicioasa!
De culoare galben-pai cu tente usor verzui, cu o aciditate naturala ridicata, este un vin nervos, insufletit, deosebit de placut. In plus, mirosul pregnant de frunza de vita, de iarba proaspat cosita il face usor de recunoscut. Val Duna Sauvignon Blanc este vinul perfect cu ajutorul caruia te poti relaxa, in lumea haotica de azi… Este foarte usor de asortat la mancare si provoaca placerea de a-l bea, de la primul pana la ultimul strop!
Medalii:
Aur Vinvest 2006
Sehr gut Mundus Vini 2005
12,5%
Sticle: 0,25L, 0,75L
Bag in Box: 3L, 5L

DESPRE FETEASCA NEAGRA:
Toate lucrarile de specialitate, aparute in Romania si in alte tari, subliniaza faptul ca soiul Feteasca Neagra are caracter de unicitate. Ca planta, este – practic – unul dintre putinele soiuri dacice care se mai intalneste azi in cultura. Longevitatea lui se poate explica prin calitatea buna a vinurilor rosii obtinute, marea rezistenta la ger si seceta, vigurozitatea deosebita de care dispune. Glumind,
putem spune ca Feteasca neagra are in seva „sange de dac”. De-a lungul timpurilor, Feteasca Neagra a fost cunoscuta in popor si sub alte denumiri: Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii.
Datorita atat vechimii sale (de peste 2000 de ani) de cand este luata in cultura, cat si gratie prestigiului calitativ pe care il are, soiul Feteasca Neagra poate fi numit – pe drept cuvant – decanul de varsta” al soiurilor romanesti, demonstrand (o data in plus) ca, in Romania, viticultura are o traditie.
NOTE DEGUSTARE:
Val Duna Feteasca Neagra are toate caractetisticile tipice soiului: de la culoare- rosu-purpuriu cu nuante pamantii, pana la gustul tipic de pruna afumata. Este soiul cel mai indragit de romani, pentru personalitatea lui deosebita, pentru savoarea si placerea inegalabila pe care o creeaza! Se recomanda a fi consumat dupa ce „a respirat” putin; se potriveste foarte bine la antreuri calde (carnaciori, ficat, creier) sau la platourile reci romanesti, cu toba si sunca afumata, icre, salata de vinete, ardei copti si telemea!
12,5%, demisec
Imbuteliat: Sticle 0,25L; 0,75L; Bag-in-Box: 3L, 5L

DESPRE SOIUL MERLOT:
Merlot-ul este de departe cel mai raspandit soi de struguri plantat in regiunea Bordeaux si ocupa locul trei, ca varietate de struguri rosii, in Franta. Explicatia poate fi numai una: Merlot a devenit cel mai indragit dintre vinurile rosii!
Cel mai de calitate vin se obtine din viile plantate pe soluri stancoase, in zone aride: uscate, cu mult soare, unde toamnele lungi permit coacerea tarzie. Plaiurile Drancei ofera conditii ideale!
Medalii:
Argint Concursul International Vinvest 2006, Romania
Sehr Gut Großer Internationaler Weinpreis Mundus Vini 2004, Germania
NOTE DEGUSTARE
Fructe, foarte multe fructe. De la cirese, visine, coacaze, mure pana la nuante mai sofisticate de curmala foarte coapta, toate bine echilibrate de o aciditate si astringenta placute! Va recomandam sa-l consumati imediat, foarte usor racit, alaturi de gratar, mici, iahnie sau pulpa la cuptor
Imbuteliat: Sticle 0,25 si 0,75L; Bag in Box: 3L si 5L

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...