COOL OR NOT: Cocktail-urile pe baza de vin

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

cool 153790201 THinkStockCOOL

La inceput a fost… Aperol Spritz! Apoi au venit si altele! Indiferent ca se numesc Hugo, noul megastar din prosecco, suc de soc, menta si lamaie, celebrul italian Bellini (prosecco si piure de piersici), Pomosa (sampanie cu o atingere de vodca de rodie), Starry Night (spumant cu vodca de afine) sau Kir Royal, acestea aduc parca un plus de culoare si extravaganta in lumea vinului. Apetitul in crestere al consumatorilor de la noi pentru astfel de bauturi nu are de ce sa dauneze. Astfel de bauturi reprezinta modul cel mai simplu pentru un necunoscator in ale vinului sa intre in aceasta lume. Este posibil ca o persoana care consuma Hugo astazi, maine sa isi doreasca sa deguste un prosecco, poimaine sa treaca la un Sauvignon Blanc, iar raspoimaine sa ceara un pahar de Pinot Noir. De asemenea, prin astfel de bauturi vinul se poate plia cel mai bine pe cerintele generatiei de consumatori ce se pregateste sa intre in piata: Generatia Millenium – acei copii care au crescut cu Pepsi si Coca Cola si carora nu le este rusine nici sa bea un vin mai dulce si nici nu le este frica sa incerce si altceva. S-ar putea ca puristilor si conservatorilor propunerea noastra „Cool” sa nu le pice deloc bine la stomac. Suntem de acord totusi ca nu orice vinuri se pot preta la a deveni ingrediente ale unor cocktail-uri. A face un vin mare cocktail, cu orice, indiferent ce, este ca si cum ai detine „Mona Lisa” lui Da Vinci si tu ai insista sa ii faci mustati cu carioca.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...