IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Pastrav pe solzi de cartof cu sos avocado
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Revenim, dupa un mic „derapaj” de Sarbatori, la scenariul clasic al acestei rubrici. Deci… Ati plecat din club / de...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Ghid romantic pentru vegetarieni
Aţi plecat din club, de la concert sau de la teatru şi aţi ajuns la tine acasă. Jumătate din drumul...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Surprize „in orb” de la Aurelia Visinescu si Secreto Wine Club
Conceptul „blind dinner”, cina in cadrul careia toti participantii mananca si degusta vinuri legati la ochi, a fost inventat la...

citeste tot »

APEV la lansa un nou proiect de branding sectorial
Un nou proiect de branding sectorial va fi lansat in aceasta luna de catre Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri...

citeste tot »

Festival culinar in Melbourne, Australia – A Taste of Slow
La sfarsitul acestei veri, intre 28 august si 10 septembrie, va avea loc Festivalul A Taste of Slow, cel mai...

citeste tot »

Vodca superpremium in oua Faberge
Compania ruseasca Ladoga a lansat pe piata britanica 100 de oua de tip Faberge umplute cu vodca superpremium, precizeaza editorii...

citeste tot »

Castigatorul concursului “Eu si vinul medaliat pe Facebook”
Fotografia lui Bogdan Bocse, din Oradea, a fost desemnata castigatoarea concursului “Eu si vinul medaliat”, organizat de Vinul.Ro pe portalul...

citeste tot »

Cel mai scump hot dog din lume
Pana de curand, cel mai scump hot dog din lumea putea fi achizitionat contra sumei de 69 de dolari. E...

citeste tot »

Vinul romanesc, obiect de studiu pentru somelierii japonezi
Incepand cu 2011, somelierii japonezi, membri ai Asociatiei Japoneze a Somelierilor, vor putea studia si despre vinul romanesc, un capitol...

citeste tot »

Transferuri “high class” la Halewood
Compania Halewood Romania a inceput cu dreptul campania de toamna a acestui an, producatorul de vinuri consolidandu-si sectorul uman prin...

citeste tot »

Vinul rosu, remediu contra diabetului
In viitorul apropiat, vinul rosu ar putea oferi o solutie in plus in tratarea diabetului de tip 2. Cel putin...

citeste tot »

Cosmin Tudoran va energiza petrecerile Vin la Mare!
Vinul.Ro va organiza pe litoralul romanesc, incepand cu luna iunie, o serie de petreceri dedicate vinului, Vin’ la Mare, iar...

citeste tot »

Halewood a facut face-lift gamei Byzantium
Începând cu această lună, gama de vinuri Byzantium  a producatorului Cramele Halewood este disponibilă într-o nouă prezentare și îmbogățită cu...

citeste tot »

Cramele Recas da noua petrecere Vin la Mare
Incepand de joi, 25 iulie, in programul Vin La Mare desfasurat de Vinul.Ro pe litoral veti regasi vinurile Cramelor Recas....

citeste tot »

Cursuri gratuite de ospatari la Federatia Bucatarilor din Romania
Federatia Bucatarilor din Romania a inceput inscrierile pentru cursurile gratuite de calificare pentru meseria de ospatar, realizate prin proiectul „Cursurile...

citeste tot »

Vinul saptamanii: Merlot Domeniul Coroanei Segarcea 2008
Poate si pentru ca s-a dovedit un companion perfect in timpul Pastelui, Vinul.Ro acorda titlul de „Vinul saptamanii” unui Merlot...

citeste tot »

Elton John isi deschide Champagne Bar in Las Vegas
Celebrul cantaret si compozitor Sir Elton John si partenerul sau, David Furnish, vor deschide un Champagne Bar in interiorul luxosului...

citeste tot »

“Sweet Fest” – cel mai dulce eveniment al anului
Hanul lui Manuc din Bucuresti (str. Franceza nr. 62-64) gazduieste in perioada 2-4 decembrie, “Sweet Fest”, un “festival” de dulciuri...

citeste tot »

Concurs – „Crama Oprisor te trimite in vacanta la munte”
Crama Oprisor, in parteneriat cu Zada Hotel*** din Predeal, organizeaza, in perioada 20 august – 10 septembrie, pe pagina de...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 28 Nov 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online