IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Piept de rata in arome de Ginger
La numai 26 de ani, Gabriel Nechifor, cheful restaurantului Ginger se poate lauda ca a cunoscut cele mai ascunse taine...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Cezar Ioan prezinta “vinul indragostitilor” la stirile ANTENA1
Specialistul nostru, Cezar Ioan, a fost invitat Duminica, 12 februarie, in editia speciala OBSERVATOR 19:00 a postului ANTENA1 pentru a...

citeste tot »

Somelierii “Primaverii in rose”
Cei prezenti in restaurantele partenere in campania “Primavara in rose”, in perioada 5 mai -5 iunie s-au putut bucura de...

citeste tot »

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            
Dupa cum v-au obisnuit deja, www.lovewine.ro si www.cazancuvin.ro anunta organizarea, pe data de 23 mai 2015, a “Turului ciclist al cramelor”...

citeste tot »

Arezanul sarbatorit la Casual Wine Party (galerie foto)
Sarbatoarea moderna a Arezanului, suita de evenimente organizate de catre M1.Crama Atelier in perioada 1-10 februarie, a demarat in forta...

citeste tot »

Vinul de Cotnari creeaza controverse
Cotnari SA acuza compania Carrefour ca vinde un sortiment cu denumire de orgine contolata, fara ca acesta sa fie autorizat...

citeste tot »

Opus Wine – un nou magazin de vinuri si bauturi fine
Miercuri, 26 iulie 2006, de la ora 19.00, se deschide oficial cel mai nou magazin specializat de vinuri si bauturi...

citeste tot »

Degustare WineRo la Festivalul de vin si literatura din Timisoara
WineRo impreuna cu winebarul Biblioteka, din Timisoara, organizeaza astazi, incepand cu orele 17.00, o degustare de vinuri, evenimentul facand parte din...

citeste tot »

O firma spaniola lanseaza un vin dedicat fotbalistului Nicolae Dobrin
O companie din Spania va scoate pe piata, imediat dupa Paste, vinul „Prinţul din Trivale”, dedicat fotbalistului român Nicolae Dobrin,...

citeste tot »

“Romania, marea deceptie” (Revue Vinicole Internationale)
Romania si Bulgaria sunt considerate de catre redactorii publicatiei “Revue Vinicole Internationale” ca fiind tarile care au deceptionat cel mai...

citeste tot »

Degustare de ciocolata la Charme, o avanpremiera la Valentine’s Day – galerie foto
Vinul.Ro, Fusion Technique si Charme Restaurant & Lounge si-au unit fortele si, cu doua zile inainte de Ziua Indragostitilor pe...

citeste tot »

kWine – Feteasca neagra intra in ring!
16 vinuri din soiul Feteasca neagra se vor „duela” in cadrul celei de-a treia editii a Turneului kWine, degustare-eveniment ce...

citeste tot »

“Expertii” au ajuns la o concluzie tulburatoare: cadourile de Valentine’s Day, prost alese, afecteaza grav viata sexuala a cuplului!
“Vin expertii” sfatuiesc ca alegerea sa vizeze cadouri adevarate, deosebite, emotionante si care, în Luna Îndragostitilor, sa spuna în locul...

citeste tot »

Bucătăria GSM
Scris de Alexandra Holhos, Bonchef.Ro In ultima vreme, pe piata au aparut tot mai multe aplicatii pentru telefoanele mobile „inteligente”...

citeste tot »

Sole de Recas, aur la Chardonnay du Monde
Chardonnay Sole de Recas 2006 a impresionat juriul concursului international Chardonnay du Monde, desfasurat in perioada 12-15 martie 2008 la...

citeste tot »

Vinurile “Baron Philippe de Rothschild” la Diamond Art & Wine
Marti, 20 mai, in sala Le Diplomate a Hotelului Hilton din Bucuresti va avea loc un nou eveniment din seria...

citeste tot »

Presedinte nou la APEV
Dan Muntean, in prezent Vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri (APEV), a preluat functia de presedinte interimar al...

citeste tot »

Cina si degustare “in orb” a vinurilor Aurelia Visinescu
Domeniile Sahateni va organiza pe 23 si 24 martie, la Secreto Wine Club, doua seri inedite, in cadrul carora atat...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 29 Jan 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor