Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Clatite cu somon
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: doua...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc cu bulz cu branza de burduf si hribi
Modul de preparare al acestui preparat ne-a fost oferit de Casa Vlasia, poate cel mai impunator complex de relaxare si...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Piept de rata in arome de Ginger
La numai 26 de ani, Gabriel Nechifor, cheful restaurantului Ginger se poate lauda ca a cunoscut cele mai ascunse taine...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Feteasca Neagra Stirbey: debut in forta la Turnirul Vinurilor Romanesti
Aproximativ 60 de iubitori de vin au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Turnirul Vinurilor Romanesti, organizat la magazinul Good...

citeste tot »

Vinul moldovenesc face un nou pas spre calitate
De curand, in Republica Moldova a luat fiinta “Asociatia Micilor Producatori de Vinuri”, prima asociatie neguvernamentala non-profit care isi propune...

citeste tot »

Presedintia poloneza a UE pastreaza vinurile unguresti
Ungaria a predat Poloniei presedintia Uniunii Europene, insa vinurile unguresti vor uda in continuare evenimentele oficiale organizate de forul continental....

citeste tot »

PNVV: recolta 2013, cu 20% mai mare
Recolta de struguri 2013 va fi cu 20% mai mare, fata de anul precedent, fiind cea mai buna din ultimii...

citeste tot »

Zilele Vinul.Ro: concursuri cu arome si premii de la Fusion Technique
Participantii la cea de-a doua editie a targului de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment ce va avea loc in perioada 26-27 februarie la...

citeste tot »

Zilele Vinul.Ro – 26-27 februarie (galerie foto)
Peste 100 de vinuri au fost prezentate publicului bucurestean de catre cei 15 expozanti prezenti la cea de-a doua editie...

citeste tot »

A aparut nr. 5 al revistei Wine industry!
Tematica acestui numar este dedicata imaginii in lume a vinului romanesc. Pana la intrarea pe piata a variantei tiparite, il...

citeste tot »

Castigatoarea concursului Culinar.Vinul.Ro, saptamana 29 august – 4 septembrie
Castigatoarea concursului Culinar.Vinul.Ro - saptamana 29 august – 4 septembrie, este Dianu Alina-Madalina, cu reteta Eclere cu ciocolata si cafea. Castigatoarea...

citeste tot »

Degustare Cramele Pancota la Casa Iancului
Mustoasa de Maderat, Cadarca de Minis, Burgund, cupajele Marienfelder, Alb de Pancota, Rosu de Maderat sau Rosu de Pancota vor...

citeste tot »

Cramele Recas, crestere cu 20%: 8 milioane de euro in 2006
Cramele Recas estimeaza pentru sfarsitul acestui an o cifra de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro, aceasta cunoscand o...

citeste tot »

Nopti albe in Sankt Petersburg Pub cu Crama Oprisor (galerie foto)
Fenomenul Wine Nights in Sankt Petersburg continua sa se raspandeasca, astfel ca pe 18 iulie, Sankt Petersburg Pub din Centrul...

citeste tot »

Vinurile Vinarte si Gramma vor fi prezente la Festivalul Provino de la Cluj
Producatorii de vin din Romania nu vor sa lipseasca de la intalnirea cu iubitorii vinului din Cluj. Astfel, Vinarte si...

citeste tot »

Zilele Vinul.Ro: cate o sticla de vin cadou la fiecare 5 minute
In fiecare ora a expozitiei de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment organizat in perioada 29-30 ianuarie, la restaurantul Margo Lounge (str Lipscani,...

citeste tot »

Vin’ la Mare. Din iunie, Vinul.ro iti aduce vinul favorit pe litoral
Stim ca va pregatiti de plecare. Stim ca, deja, destinatia de vacanta a fost aleasa si mai stim ca multi...

citeste tot »

Deliciile băuturii (galerie foto si video Dita Von Teese si Shakira)
Ce pot avea în comun un lichior şi un spumant. Sigur, cu câteva noţiuni de mixologie, poţi prepara un cocktail...

citeste tot »

Competitie de Feteasca neagra la Hotel Christina
Vineri, 28 mai, si sambata, 29 mai, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare de...

citeste tot »

A aparut „Ghidul Vinul.Ro“!
_ peste 400 de vinuri degustate _ vinuri din 12 tari + România _ 208 pagini cuprinzând repere clare, informatii...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 28 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online