IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Ghid romantic pentru vegetarieni
Aţi plecat din club, de la concert sau de la teatru şi aţi ajuns la tine acasă. Jumătate din drumul...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Degustare de vinuri la Cafeneaua F64
Pentru prima data de la deschiderea Cafenelei F64 pasiunile se vor intersecta. La initiativa Vinul.ro, pasionatii de fotografie ii vor...

citeste tot »

El Bulli isi scoate la licitatie vinurile
El Bulli– votat cel mai bun restaurant din lume timp de patru ani consecutiv, de catre publicatia Restaurant Magazine, isi...

citeste tot »

Comunicat Halewood: Vinul e mai bun cand suntem impreuna
Cramele Halewood semnaleaza inca o data interesul pentru turismul viti-vinicol, prin gazduirea la Pivnitele Rhein a „Campionatului international de gatit...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri – “Campania, despre Mastroberardino” (galerie foto)
Marti, 15 iulie, la restaurantul La Bonne Bouche (Str. Franceza nr. 30), a avut loc cea de-a sasea intalnire din...

citeste tot »

Degustare de Cotnari la Casa Iancului
Marti, 31 octombrie, la Casa Iancului din Bucuresti a avut loc o prezentare de vinuri de Cotnari. Au participat iubitori...

citeste tot »

De unde vine obiceiul de a ciocni paharele
Ciocnirea paharelor sau toasturile sunt de obicei parte a unei mese, la fel ca mancarea si tacamurile. Sunt multe incercari...

citeste tot »

Un nou blog de vinuri. Al Paharnicului
Numarul pasionatilor de vin, posesori de bloguri s-a marit, cea mai noua aparitie fiind cea a Blogului Paharnicului. Dupa cum...

citeste tot »

Spaniolii dezvolta „limba electronica”
Cercetatorii spanioli au anuntat ca lucreaza la un dispozitiv care poate identifica diferitele tipuri de vinuri spumante cava si care...

citeste tot »

Arezanul sarbatorit la Casual Wine Party (galerie foto)
Sarbatoarea moderna a Arezanului, suita de evenimente organizate de catre M1.Crama Atelier in perioada 1-10 februarie, a demarat in forta...

citeste tot »

Cand sticlele de vin vorbesc 8 limbi straine
A informa cat mai complet consumatorii, a-i tine la curent cu ultimele noutati legate de produsele sale  – iata visul...

citeste tot »

Advertorial: Beciul Domnesc, intre primele 300 de marci din Romania
Marca de vinuri Beciul Domnesc este una dintre cele mai puternice 300 de „supermarci“ din Romania in viziunea Programului Superbrands,...

citeste tot »

Apare revista Millesime
Asociatia pentru Cultura si Civilizatia Vinului Millesime va lansa marti, 13 decembrie, ora 19, la Palatul Cesianu Racovita din Bucuresti...

citeste tot »

Un nou magazin de vinuri in Bucuresti: Beros & Van Schaik
Iubitorii de vinuri din Bucuresti au acum o noua sursa de unde isi pot achizitiona vinurile favorite, dar si unde...

citeste tot »

SUA, primul consumator de vin al lumii
3,7 miliarde de sticle de vin s-au baut anul trecut in Statele Unite ale Americii, ceea ce face din aceasta...

citeste tot »

Clubul Presa de Vin in 2006
Membrii Clubului Presa de Vin au stabilit, in cadrul unei intalniri desfasurate saptamana trecuta, programul pentru anul 2006. Astfel, pe...

citeste tot »

Turneul de lansari Vinul.Ro a ajuns si la Baia Mare (galerie foto)
Vineri, 29 august, Casa Crisan din Baia Mare (Str. Victoriei nr. 5) a fost gazda lansarii numarului 76 al revistei Vinul.Ro. Cei peste...

citeste tot »

VinCE 2013 – vinurile lumii fac escala la Budapesta (8-10 martie)
Peste 160 de producatori de vinuri si produse conexe din intreaga lume isi vor prezenta portofoliul in cadrul VinCE 2013,...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 23 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online