IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Revenim, dupa un mic „derapaj” de Sarbatori, la scenariul clasic al acestei rubrici. Deci… Ati plecat din club / de...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Ghid romantic pentru vegetarieni
Aţi plecat din club, de la concert sau de la teatru şi aţi ajuns la tine acasă. Jumătate din drumul...

citeste tot »

Restograf da startul cruciadei pentru gastronomie
E cunoscut faptul ca rare sunt restaurantele bucurestene in care totul sa mearga bine. Si la fel de bine stim...

citeste tot »

Profituri record pentru vinurile frantuzesti
Franta a obtinut venituri record din exporturile de vinuri si bauturi spirtoase in 2007, potrivit Federatiei Exportatorilor de Vin si...

citeste tot »

Bucatarescu s-a lansat cu mancaruri vechi romanesti
Dan Silviu Boerescu – recent devenit blogger de gastronomie la “bucatarescu.ro” – si-a lansat astazi (7 iunie) ultima carte de...

citeste tot »

Castigatoarea concursului Culinar.Vinul.Ro, saptamana 20 – 26 septembrie
Castigatoarea concursului Culinar.Vinul.Ro - saptamana 20 – 26 septembrie, este Muresan Laura, cu reteta “Pui umplut”. Castigatoarea este asteptata la sediul redactiei Vinul.ro (Str....

citeste tot »

Premiera bucuresteana: „Raionul de Peste”, cu prospaturi si preparate gourmet – galerie foto
Piata Dorobanti din Bucuresti a devenit un „must go” pentru amatorii de peste si fructe de mare. Aceasta pentru ca,...

citeste tot »

Degustare de vinuri cu tineri insetati de cunoastere
Vinul.ro a organizat joi seara, 18 noiembrie, a doua degustare din cadrul turneului de promovare a vinurilor medaliate la Premiile...

citeste tot »

Cotnari lanseaza Francusa 2010
Cotnari va lansa pentru al patrulea an consecutiv „primul vin al anului” – Francusa de Cotnari 2010, in cadrul unui...

citeste tot »

„Emotii din Chianti” la Bucuresti – 29 mai
Cea de-a cincea editie a Festivalului Italian (www.festivalitalian.ro), suita de evenimente organizata la Bucuresti in perioada 11 mai – 30...

citeste tot »

Noile vinuri Alira vor fi lansate la Goodwine
Asteptate cu mare interes, cateva dintre noile vinuri ale producatorului WineRo vor putea fi degustate de toti amatorii in cadrul...

citeste tot »

Dop de… aer – Air Cork
Societatea americana Metroplex Services (Ohio) ofera o noua solutie pentru conservarea vinului din sticlele deschise si neconsumate: dopul de aer !...

citeste tot »

Lenjerie pentru sticla de vin
Mare e gradina Domnului si multi nebuni sar gardul. Dovada? Cea mai recenta inventie a unui magazine specializat in cadouri...

citeste tot »

Campanie de publicitate de 15 milioane de euro
Compania australiana Hardy”s a demarat o campanie de promovare a vinurilor proprii pe piata din Marea Britanie de peste 15...

citeste tot »

PdE 2013 – Reunire cu vin la The Gang – galerie foto
Petrecerea tematica „Bring Your Own Bottle”, gazduita pe 11 noiembrie de The Gang Restaurant & Lounge, a reprezentat, de fapt,...

citeste tot »

Rasfat oriental pentru prietenii Vinul.Ro la Nargila
In fiecare vineri, Nargila Grill&Bar (zona Pta Unirii, str Bibescu Voda, nr 1) va oferi clientilor care mentioneaza ospatarilor sau...

citeste tot »

Alira – primul vin de la Aliman
Sfarsitul de luna aduce pe piata vinului din Romania primul vin creat de compania WineRo in podgoria de la Aliman....

citeste tot »

Seara spaniola la Arte&Vino
Salonul de vinuri Arte&Vino, in colaborare cu Agentia Valenciana pentru Comert Exterior (AVEX) organizeaza vineri, 5 noiembrie, o degustare de...

citeste tot »

ICAR Tours te duce in “Spania simturilor”
Agentia de turism Icar Tours Iasi organizeaza o excursie enoturistica in doua din cele mai renumite regiuni viticole spaniole: La...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 25 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online