Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Meniurile Vinul.Ro: Clatite cu somon
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: doua...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Pastrav pe solzi de cartof cu sos avocado
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de somon norvegian cu sos de afine si broccoli sote
Gigel Ciutacu, chef-ul restaurantului Rosettya, propune doua preparate prietenoase cu digestia. Ingrediente pentru sos: ceapa, ardei gras, telina, morcov, supa...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Côte-D’or devastata de furtuni
O violenta furtuna insotita de grindina a devastat marti, 23 iulie, viile din regiunea  Côte-D’or din Burgundia, informeaza La Revue...

citeste tot »

Live & karaoke party cu M1.Crama Atelier la Cafepedia- vineri,17 august
Patru dintre vinurile M1.Crama Atelier vor putea fi degustate din nou in cadrul celei de-a treisprezecea „seri de lectura” a...

citeste tot »

Degustari de foie gras, surpriza rafinata de la Zilele Vinul.ro Constanta
FinFin Gastronomie este una dintre surprizele pe care o vor avea vizitatorii expozitiei Zilele Vinul.ro, eveniment ce se va desfasura...

citeste tot »

Mondialul Merlotului, 12-14 octombrie 2010
Cea de-a treia editie a Mondial du Merlot, competitie dedicata vinurilor din soiul Merlot din intreaga lume,  va avea loc...

citeste tot »

Bem stele la Charme
Decorul hibernal ne face sa ne gandim mai mult la Sarbatorile de iarna decat la apropierea primaverii. Iar de Sarbatori,...

citeste tot »

Targ national de produse ecologice, traditionale si naturale, la Agronomie
In acest sfarsit de saptamana, are loc editia a IV-a a “Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale“, eveniment...

citeste tot »

Acord pentru protectia vinurilor europene intre UE si SUA
Uniunea Europeana si Statele Unite au incheiat un acord referitor la comercializarea vinului, care va proteja unele dintre cele mai...

citeste tot »

Screw cap pentru spumante
Pe 8 mai, la Sydney, a fost prezentat primul dop tip screw cap destinat spumantelor de mare presiune. Pana acum,...

citeste tot »

Degusta vinurile lumii alaturi de specialisti
Rezerva-ti un loc alaturi de specialisti la prima degustare din 2007 organizata de Vinexpert si www.Vinul.Ro! Evenimentul va avea loc...

citeste tot »

Magiunul de prune Topoloveni – primul aliment traditional romanesc medaliat la Bruxelles
Magiunul natural de prune Topoloveni, produs de compania Sonimpex Serv Com, a fost medaliat de International Taste&Quality Institute din Bruxelles,...

citeste tot »

San Pancrazio si Santa Sofia: legende italiene la Bucuresti – 7 martie, Hotel Marshal Garden
Vinul.Ro si importatorul Nelsand le propun iubitorilor de vin un eveniment de exceptie. Joi, 7 martie, cu incepere de la...

citeste tot »

Anuarul vinurilor din import
www.Vinul.Ro, reteaua magazinelor Vinexpert si magazinul online www.Evinoteca.Ro vor realiza, in comun, un Anuar al Vinurilor din Import care va...

citeste tot »

Ultima generatie de Enomatic, la Arte&Vino
Incepand cu aceasta luna, magazinul Arte&Vino, reprezentantul pentru Romania a marcii Enomatic, unul dintre cei mai renumiti producatori de dozatoare...

citeste tot »

Grill Society aduce doi campioni la BBQ in Romania
Grill Society, comunitatea gatitului in aer liber din Romania, a pregatit o noua surpriza pentru iubitorii, amatorii, cunoscatorii si profesionistii...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Orata al cartoccio
Ingrediente pentru doua persoane: o dorada de 350-400g, 5-6 creveţi mici decorticaţi, o mana de midii proaspete, un cartof, 6...

citeste tot »

Bucatarescu s-a lansat cu mancaruri vechi romanesti
Dan Silviu Boerescu – recent devenit blogger de gastronomie la “bucatarescu.ro” – si-a lansat astazi (7 iunie) ultima carte de...

citeste tot »

China a devenit cel mai mare importator de Bordeaux
China, impreuna cu Hong Kong , a luat locul Germaniei, ca cel mai mare importator de volum de vinuri de...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 30 Sep 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online