IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc cu bulz cu branza de burduf si hribi
Modul de preparare al acestui preparat ne-a fost oferit de Casa Vlasia, poate cel mai impunator complex de relaxare si...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Cezar Ioan prezinta “vinul indragostitilor” la stirile ANTENA1
Specialistul nostru, Cezar Ioan, a fost invitat Duminica, 12 februarie, in editia speciala OBSERVATOR 19:00 a postului ANTENA1 pentru a...

citeste tot »

Vinul saptamanii: Feteasca neagra Bacanta 2009
Vinul acestei saptamani, Feteasca neagra Bacanta 2009 (IG Dealurile Vrancei, 14,5 % vol. alc., sec, Producator: Crama Girboiu) reprezinta cea...

citeste tot »

PNVV: recolta 2013, cu 20% mai mare
Recolta de struguri 2013 va fi cu 20% mai mare, fata de anul precedent, fiind cea mai buna din ultimii...

citeste tot »

Premiere Oprisor, la Antique Bistro & Wines (galerie foto)
Vinul Cupola Sanctis 2011 – Sfintii Constantin si Elena, a fost prezentat in premiera, la inceputul lunii mai, la degustarea...

citeste tot »

SUA, primul consumator de vin al lumii
3,7 miliarde de sticle de vin s-au baut anul trecut in Statele Unite ale Americii, ceea ce face din aceasta...

citeste tot »

Campionat de ceaun, plita si gratar
Primul Campionat International de Gatit in Aer Liber din Romania va fi dotat cu numeroase premii si cu un Mare...

citeste tot »

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 – In vizita la Casa de Vinuri Iordache (galerie foto)
Duminica, dupa cateva zeci de vinuri degustate si punctate, 20 de jurati, sase somelieri si patru organizatori s-au urcat in...

citeste tot »

Copiii, victime ale marketingului alimentar
Francezii iau atitudine impotriva marketingului alimentar. Si mai ales impotriva celui care are ca target copiii. Un studiu efectuat de...

citeste tot »

Degustare de vin si poezie intr-o seara „albastra” (galerie foto)
Prieteni, invitati si pasionati dornici sa deguste vinuri, poezii si digestive speciale, s-au reunit accesorizati sau imbracati in albastru, sambata...

citeste tot »

Oferta Arte & Vino: Toscana si Piemonte la preturi de lichidare de stoc
O veste de interes pentru amatorii de vinuri italiene: magazinul Arte & Vino din Bucuresti (B-dul Marasesti Nr 2B, la...

citeste tot »

Cina gurmet Neptunus cu vinuri albe de top si lansare de carte – joi, 17 ianuarie
Cele mai reprezentative cupaje albe romanesti vor fi prezentate de catre editorii Vinul.Ro in cadrul unei cine gastronomice, organizata joi,...

citeste tot »

„Bring Your Own Bottle” la Malagamba
Incepand cu luna noiembrie, restaurantul Malagamba ofera clientilor sai serviciul BYOB – „Bring Your Own Bottle”. Conform celor precizate de...

citeste tot »

Sarbatoarea Vinului Romanesc, amanata pana in 2011
Festivalul Sarbatoarea Vinului Romanesc, eveniment ce trebuia sa se desfasoare in perioada 3-5 septembrie, la Zone Arena din Bucuresti, a...

citeste tot »

Hugh Johnson isi vinde mosia
Din motive inca neprecizate, poate varsta, poate criza, cel mai bine vandut scriitor din lumea vinului, britanicul Hugh Johnson, a...

citeste tot »

O noua surpriza cu gust de la Angst: gama Reteta Originala
Amatorii de preparate din carne au, de acum, un nou motiv sa dea o raita prin magazinele Angst. Acolo unde...

citeste tot »

Turnir de vinuri la GoodPoint
Magazinul de vinuri GoodPoint din Iasi va gazdui joi, 18 noiembrie, incepand cu ora 18.00, un turnir de vinuri produse...

citeste tot »

Un pic de Abruzzo la Bucuresti
In cadrul unui tur de forta – opt evenimente desfasurate pe parcursul a doua zile – Regiunea Abruzzo a inaugurat...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 31 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online