Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc cu bulz cu branza de burduf si hribi
Modul de preparare al acestui preparat ne-a fost oferit de Casa Vlasia, poate cel mai impunator complex de relaxare si...

citeste tot »

Piept de rata in arome de Ginger
La numai 26 de ani, Gabriel Nechifor, cheful restaurantului Ginger se poate lauda ca a cunoscut cele mai ascunse taine...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Revenim, dupa un mic „derapaj” de Sarbatori, la scenariul clasic al acestei rubrici. Deci… Ati plecat din club / de...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Noua clasificare a vinurilor din Saint Emilion a fost atacata in justitie
Istoria se repeta. Dupa ce clasificarea din 2006 a vinurilor din Saint Emilion a fost atacata in justitie, iata ca...

citeste tot »

Hagi isi dezvolta propriul lant national de pub-restaurante H10 Sport Lounge
Dupa lansarea in luna martie a primului pub-restaurant H10 Sport Lounge, Gheorghe Hagi si partenerii sai au inceput demersurile pentru...

citeste tot »

Motorhead Shiraz, inca un vin hard-rock
Dupa AC/DC, alti monstri sacri ai rock-ului incep sa isi lege numele de vin. Trupa britanica Motorhead, condusa de legendarul...

citeste tot »

Participare romaneasca de prestigiu la Wine for Asia, Singapore, 2007
In perioada 25-27 octombrie 2007 s-a desfasurat targul international “Wine for Asia 2007″, organizat de SINGEX Exhibitions Pte Ltd, cu...

citeste tot »

ProWein a implinit 20 de ani si merge pe 40
Doua decenii au trecut de la prima editie a Targului International ProWein, organizata in Dusseldorf. Daca la editia inaugurala, din...

citeste tot »

Degusta Châteauneuf du Pape la Forumul Vinul.Ro
Va plac vinurile Chateauneuf du Pape ? Cautati un vin cu personalitate? Vreti sa aflati mai multe despre aceasta fascinanta...

citeste tot »

Vinitaly 2009 – la borna 43
În perioada 2-6 aprilie, va avea loc la Verona, Italia, Salonul Internaţional de Vinuri – Vinitaly 2009, salon aflat la...

citeste tot »

A fost lansata cea mai iute vodca din lume
Comerciantul online de bauturi alcoolice Master of Malt a pus in vanzare ceea ce se crede a fi cea mai...

citeste tot »

Petrecere americana cu vinuri si fructe de mare (galerie foto)
Resedinta ambasadorului SUA la Bucuresti a fost la sfarsitul lunii mai locul de desfasurare a unui eveniment mai special in...

citeste tot »

Vinul saptamani: Sole Roze 2011
Cum primavara aceasta culoarea la moda pare sa fie „rose-ul”, titlul de „Vin al saptamanii” merge catre unul dintre participantii...

citeste tot »

Vinexpert vizeaza deschiderea a trei-patru magazine
Retailerul de vin Vinexpert intentioneaza sa deschida anul viitor trei-patru magazine, orasele vizate fiind Cluj, Timisoara, Bucuresti si Targu-Mures, cu...

citeste tot »

Verdict Decanter: dopurile “screwcap” sunt cele mai bune
Numarul din august al celebrei reviste de vinuri Decanter va gazdui un articol intitulat „50 de motive sa iubesti dopurile...

citeste tot »

“Primavara in rose” se intoarce!
„Primavara in rose” se intoarce! Cea mai mare campanie de promovare a consumului de vin rose si a stilului de...

citeste tot »

Vinul saptamanii: Merlot Ambrosio 2008
Vinul acestei saptamani, Merlot Ambrosio 2008 (produs de Vincon Vrancea, sec), tocmai ce a fost lansat pe piata, intentiile producatorului...

citeste tot »

Gama de vinuri dedicata Principesei Margareta – galerie foto
Domeniul Coroanei Segarcea a lansat la sfarsitul acestei saptamani, la Carol Parc Hotel din Bucuresti, o gama de vinuri dedicata...

citeste tot »

Casa Davino la Clubul VINO
La Cluj-Napoca, Clubul VINO (singurul club privat de vinuri din Romania) s-a reunit din nou, la sfarsitul saptamanii trecute, in...

citeste tot »

China recunoaste oficial Champagne
Producatorii din Champagne au castigat una dintre cele mai importante lupte privind protectia acestei denumiri de origine: China a recunoscut...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 28 Aug 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online