Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Meniurile Vinul.Ro: Clatite cu somon
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de somon norvegian cu sos de afine si broccoli sote
Gigel Ciutacu, chef-ul restaurantului Rosettya, propune doua preparate prietenoase cu digestia. Ingrediente pentru sos: ceapa, ardei gras, telina, morcov, supa...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Recoltarea automatizata interzisa in Burgundia
Cinci producatori „grand cru” din Burgundia, celebra regiune producatoare de vin din Franta, au declarat ca nu vor mai folosi...

citeste tot »

Dacian Ciolos cere protejarea domeniilor de internet .wine si .vin
Intr-un interviu acordat publicatiei Decanter, Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a declarat ca este ingrijorat de protectia pe internet...

citeste tot »

Start pentru Concursul International de Vinuri – Bucuresti 2007
Astazi a inceput cea de-a patra editie a Concursului International de Vinuri, eveniment aflat sub patronajul Organizatiei Intrenationale Vitivinicole (OIV)...

citeste tot »

11 firme romanesti la Bordeaux
Un numar de 11 firme romanesti participa, in perioada 17-21 iunie, la Targul International Vinexpo, de la Bordeaux, cel mai...

citeste tot »

Oscarul vinurilor la Corks Cozy Bar
Cred ca stie toata lumea: 12 years a slave, Matthew McConaughey, Cate Blanchett, La Grande Bellezza etc., acestia au fost...

citeste tot »

Pe 21 iunie se sarbatoreste Sauvignon blanc-ul !
Numarul soiurilor de vita de vie inregistrate pe intreg mapamondul depaseste cifra de 5000. Pentru cele mai recunoscute iubitorii de...

citeste tot »

A murit John Halewood
Sambata, 15 octombrie, John Halewood s-a stins din viaţa, la numai 64 de ani. Într-un comunicat de presă, directorul general...

citeste tot »

Lansarea celor Trei Peşti de la Urlaţi
Un an care îţi oferă o recoltă excepţională trebuie sărbătorit cu fast. Aşa au gândit şi acţionarii de la Domeniile...

citeste tot »

Bourbonometru de la Jim Beam
Jim Beam, marca de bourbon numarul 1 din lume, lanseaza in luna aprilie noua platforma de comunicare – “Real you....

citeste tot »

Antrenament pentru Mondialele de Catering
Chef Daniel Stoenescu si chef Adriana Ibrean, adica echipa care va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Catering, vor sustine...

citeste tot »

Vinarte a lansat a noua Floare de Toamna
Sambata, 9 noiembrie, iubitorii vinului din Bucuresti au avut ocazia sa se intalneasca, in premiera, cu cea de-a noua editie...

citeste tot »

ONVPV: Concursul International 2011 a avut patronajul OIV
Dupa acuzele aduse ieri de catre reprezentantii Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) la adresa organizatorilor Concursului International de...

citeste tot »

Vinurile de Cotnari, medaliate in Canada
  Cu 1738 de probe intrate in jurizare la cea de-a 21-a editie, Selections Mondiales des Vins poate fi considerata...

citeste tot »

Cramele Recas preiau importul de Piccini
Vinurile companiei de familie Piccini, una dintre cele mai mari producatoare din Italia, au fost preluate spre import si distributie...

citeste tot »

Degustare Vinarte, cu cantec
Vinarte si-a prezentat la sfarsitul lunii iunie trei dintre vinurile reprezentative din portofoliu, in cadrul unui eveniment organizat la restaurantul...

citeste tot »

Abel’s – un nou wine bar in Centrul Vechi al Bucurestiului
Iubitorii de vin se pot bucura de un nou wine bar deschis recent in Centrul Vechi al Capitalei, care reuneste...

citeste tot »

„Emotii din Chianti” la Bucuresti – 29 mai
Cea de-a cincea editie a Festivalului Italian (www.festivalitalian.ro), suita de evenimente organizata la Bucuresti in perioada 11 mai – 30...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 02 Sep 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online