IB Cargo

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Piept de rata in arome de Ginger
La numai 26 de ani, Gabriel Nechifor, cheful restaurantului Ginger se poate lauda ca a cunoscut cele mai ascunse taine...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Chardonnay-uri romanesti printre medaliatii Chardonnay du Monde 2012
Patru Chardonnay-uri produse in Romania s-au numarat printre medaliatii editiei 2012 a Concursului International Chardonnay du Monde. Cea mai buna...

citeste tot »

Vinul.Ro si Casa de Vinuri Cotnari au fost, din nou, pe litoral (galerie foto)
Ajuns pentru a doua oara pe litoral, Turneul de lansari Vinul.Ro powered by Casa de Vinuri Cotnari a atras vineri...

citeste tot »

Vânzări record de vinuri la Sotheby’s
Licitaţia de vinuri a casei Sotheby’s ce a avut loc în Londra, pe 21 martie, a fost a doua ca...

citeste tot »

OSR 2011 se afiliaza la Federatia Somelierilor din Romania
Organizatia Somelierilor din Romania 2011 a anuntat in cadrul unui comunicat de presa ca incepand cu luna martie se va...

citeste tot »

Familia Hetei vine la Pravalia cu Vinuri – 25 iunie
Unul dintre cei mai noi producatori de vinuri din Romania, Familia Hetei, isi va prezenta vinurile pentru prima data in...

citeste tot »

Merlot Stirbey, dedicat Ordinului de Malta
Agricola Stirbey va lansa in curand vinul Merlot Rezerva 2008, editie limitata dedicata Ordinului Suveran Militar de Malta, potrivit unui...

citeste tot »

Chateau Latour, scos la vânzare
Chateau Latour, unul dintre cele mai cunoscute domenii vitivinicole franţuzeşti va fi scos la vânzare, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată...

citeste tot »

Crama Rotenberg asediata de oenoturisti
O toamna cum n-am mai avut de mult in Romania i-a indemnat pe multi dintre iubitorii vinului sa-si umple weekend-urile...

citeste tot »

Prezentare SERVE la Enoteca de Savoya din Timisoara
O parte din portofoliul companiei SERVE va fi prezentat joi, 21 octombrie 2010, iubitorilor de vin din Timişoara, în cadrul...

citeste tot »

Wine Party Cramele Recas la Good Point, Iasi – 10 iunie
Vineri, 10 iunie, incepand cu ora 19.00, la magazinul Good Point din Iasi, producatorul Cramele Recas isi va prezenta o...

citeste tot »

Vinul rosu, remediu contra diabetului
In viitorul apropiat, vinul rosu ar putea oferi o solutie in plus in tratarea diabetului de tip 2. Cel putin...

citeste tot »

Wine Dinner on BMW Wheels
Cine a trecut joi seara prin fata restaurantului „Madame Pogany” (Str Banu Antonache, nr. 40-44)  a avut sansa sa admire,...

citeste tot »

Cabernet Sauvignon a devenit cel mai popular soi la nivel global
Cabernet Sauvignon a reusit sa urce pe locul intai in topul celor mai plantate soiuri din lume, devansand soiul spaniol...

citeste tot »

Noi evenimente in seria Anotimpul degustarilor!
Casa de Vinuri Cotnari, producatorul autohton al carui portofoliu este format exclusiv din soiuri romanesti, organizeaza in perioada 17 februarie...

citeste tot »

UE intoarce spatele vinurilor organice
Uniunea Europeana a respins propunerea de a introduce in legislatia ce reglementeaza sectorul vitivinicol o noua categorie de vinuri, aceea...

citeste tot »

Castigatorii Concursului National Maitre D’Hotel 2007
Organizat similar Concursului National de Somelerie de luna trecuta, Concursul National Maitre d’Hotel – Trofeul Marian Bugan, desfasurat vineri, 30...

citeste tot »

Avanpremiera M1 la Tasting Room
Razvan Macici e un nume care atrage. Iar cand e vorba sa gusti cateva dintre vinurile care-i poarta semnatura, mai...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 01 Mar 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor