Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Piept de rata in arome de Ginger
La numai 26 de ani, Gabriel Nechifor, cheful restaurantului Ginger se poate lauda ca a cunoscut cele mai ascunse taine...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Clatite cu somon
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: doua...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Casa de Vinuri Cotnari la Pravalia cu Vinuri – 28 mai
Vinurile celui mai nou producator din Moldova, Casa de Vinuri Cotnari, vor putea fi degustate la cel mai proaspat magazin...

citeste tot »

Pierderi din cauza contrafacerilor
Pierderile suferite de industria vinului din cauza contrafacerilor se ridicã, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române pentru Combaterea Contrafacerilor (ARCC),...

citeste tot »

Somelierii “Primaverii in rose”
Cei prezenti in restaurantele partenere in campania “Primavara in rose”, in perioada 5 mai -5 iunie s-au putut bucura de...

citeste tot »

Concours Mondial de Bruxelles 2012, un nou record de probe
Cea mai mare competitie internationala de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles, a depasit in 2012 recordul de probe inscrise stabilit...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Ton in crusta de susan alb si wasabi, cu sos de soia si salata de alge
Ingrediente (o persoana): 150g ton rosu, 10g susan alb, 50g alge marine, 10g pasta wasabi, 20g miere, 10ml sos soia...

citeste tot »

Vinul saptamanii: Taittinger Prelude
Se spune ca ciocolata si sampania se potrivesc in orice circumstante: la nunta ca si la divort, la ziua mamei...

citeste tot »

Drew Barrymore şi-a lansat propriul vin
Ultima intrata in galeria celebritatilor ce au investit in domeniul vinurilor este actrita Drew Barrymore, aceasta lansandu-si la inceputul lunii...

citeste tot »

11 importatori romani vor participa la FENAVIN
Peste o saptamana, cea de-a sasea editie a FENAVIN, Targul National al Vinului Spaniol, isi va deschide portile. In perioada...

citeste tot »

Vinurile romanesti, medaliate la Chardonnay du Monde 2014
Cea de-a XXI-a editie a competitiei internationale Chardonnay du Monde a avut loc intre 12 si 15 martie 2014 la...

citeste tot »

Romania premiata cu argint la Concours Mondial de Bruxelles 2009
Vinurile romanesti au castigat sase medalii de argint la editia de anul acesta a Concours Mondial de Bruxelles, manifestare desfasurata...

citeste tot »

Vinurile frantuzesti vor in Romania
Hotel Novotel a gazduit, pe 16 februarie, cea de-a doua editie a degustarii de vinuri organizata de Misiunea Economica UBIFRANCE...

citeste tot »

Clubul Presa de Vin in 2006
Membrii Clubului Presa de Vin au stabilit, in cadrul unei intalniri desfasurate saptamana trecuta, programul pentru anul 2006. Astfel, pe...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

Medalii de argint pentru vinurile romanesti la Paris
Vinurile romanesti au castigat cinci medalii de argint la Concursul International de Vinuri – Vinalies, eveniment desfasurat la Paris, in...

citeste tot »

Aubert de Villaine – Omul anului in Decanter
Co-proprietarul, directorul si vinificatorul renumitei podgorii Domaine de la Romanee-Conti, Aubert de Villaine, a fost oficial numit “Omul anului” de...

citeste tot »

Vinul saptamanii: Sable Noble Cabernet Sauvignon Rose 2011
Vinul acestei saptamani, Sable Noble Cabernet Sauvignon Rose 2011 (DOC-CMD Murfatlar, 13,5 vol alc., sec, prod.: M1.Crama Atelier), s-a numarat...

citeste tot »

Vinul.Ro a oferit vin de sarbatori
Vinul.Ro a asigurat vinul de Paste pentru trei fericiti castigatori ai concursului de pe reteaua Facebook, desfasurat in perioada 11 –...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 18 Sep 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online