Smart Drinks

«    »

Cotlete de berbecut la cuptor

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 18 Dec 2012
Rubrica: Retete culinare, Stiri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana.

Ingrediente pentru o portie: 200 gr cotlete berbecut, 20 gr praz, 70 gr vinete, 150 gr cartofi, 30 gr rosii cherry, 50 ml ulei de masline, 30 ml. vin, 5 gr coaja de lamaie, cateva frunze de rozmarin, un catel de usturoi, sare, piper, boia de ardei.

Preparare: Vanata se decojeste, se taie felii, se da cu sare pe ambele parti, apoi se lasa la scurs. Coaja de lamaie si prazul se taie cubulete mici. Feliile de vanata se soteaza in putin ulei de masline, dupa care se racesc si se taie cubulete. Rosia cherry se taie sferturi. Din concentrat de vita si apa se face o supa. Se pun cotletele pe gratar, cam un minut pe fiecare parte. Se amesteca vanata tocata cu prazul si coaja de lamaie, se soteaza in putin ulei, apoi se adauga vinul si un polonic de supa. Cand amestecul a scazut la jumatate se adauga si rosiile cherry, taiate in sferturi. Cotletele se iau de pe gratar, se pun intr-o tava, iar deasupra lor se pune amestecul de legume. Se baga tava pentru 6-7 minute in cuptorul preincalzit la 185 de grade.

Cartofii se fierb 4-5 minute, se taie in sferturi (sau rondele), se pun intr-o tava cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si se dau la cuptor. Inainte de a se rumeni, se adauga rozmarin si boia.

 

 





Tags: , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Retete culinare, Stiri

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Ghid romantic pentru vegetarieni
Aţi plecat din club, de la concert sau de la teatru şi aţi ajuns la tine acasă. Jumătate din drumul...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

“Degustarea de la New York”, un triumf al chilienilor
Cele mai bune vinuri chiliene au dovedit ca sunt de o calitate cel putin comparabila cu unele dintre cele mai...

citeste tot »

Rusii dau “la gard” vinul moldovenesc
Seful serviciului rus pentru protectia consumatorului “Rospotrebnadzor”, Ghenadii Oniscenko, a criticat intr-un interviu politica de exporturi guvernului moldovean, condus de...

citeste tot »

Sole, din nou pe piata din decembrie!
Noile vinuri din gama Sole de la Cramele Recas vor fi lansate pe piata incepand cu luna decembrie, anunta reprezentantii...

citeste tot »

Incepe Primavara in Rose! 5 mai – 5 iunie
Iubitorii de vinuri rose si nu numai se pot delecta timp de o luna, intre 5 mai – 5 iunie,...

citeste tot »

Vinurile romanesti premiate la Vinalies 2012
Peste 3900 de vinuri din toata lumea au incercat sa impresioneze cei 100 de jurati care au oficiat la cea...

citeste tot »

Luati-va pofta din cui la Expo Bucataria Mea
Pentru toti pasionatii de bucatarie, dar mai ales pentru specialistii din domeniu, vesti bune! La Baneasa Shopping City, etajul 1,...

citeste tot »

5,5%. Bachus pacalit?
Cui ii place ziua ce urmeaza dupa o noapte petrecuta cu zeul Bachus? Starea de moleseala si depresie pronuntata pe...

citeste tot »

A fi sau a nu fi… St. Emilion?
Guvernul francez a promulgat de curand o ordonanta de urgenta care prevede reinstaurarea in conditii exceptionale a clasificarii Saint Emilion,...

citeste tot »

VINEXPERT prezinta RIEDEL WINE TASTING SHOW. 19 mai ora 19.00. RIN Grand Hotel
Life is too short to drink your great wines from ordinary glasses Cele mai faimoase pahare din lume – RIEDEL...

citeste tot »

Rasfata-ti prietena cu Senator Wine si Magnolia Spa! (concurs)
Senator Wine, in parteneriat cu Magnolia Spa, organizeaza, in perioada 8 – 19 august, pe pagina de facebook a companiei,...

citeste tot »

Corcova si Oprisor la Food&Bar Show Brasov
Corcova Roy & Damboviceanu si Crama Oprisor sunt marile noutati ale primei editii a evenimentului Food & Bar Show din...

citeste tot »

Turneul de lansari Vinul.Ro ajunge din nou pe litoral
Pe 27 iunie, Vinul.Ro lanseaza numarul 74 al revistei tiparite pe terasa hotelului Iaki din Mamaia. Incepand cu orele 19:00, va...

citeste tot »

Domeniul Coroanei – furnizor oficial al Casei Regale
Majestatea Sa, Regele Mihai I de Romania, insotit de Alteta Sa Regala, Principesa Margareta, au decernat ieri, in cadrul unei...

citeste tot »

Unicum alimenteaza distractia
Unicum organizeaza în perioada 1-15 septembrie un concurs cu premii pentru cei dornici de distractie si gust bun. Participantii trebuie...

citeste tot »

A venit Primavara. In Rose (galerie foto)
Multi dintre cei care au luat cu asalt Centrul Vechi in primul weekend cu adevarat de primavara al acestui an...

citeste tot »

Gama de vinuri dedicata Principesei Margareta – galerie foto
Domeniul Coroanei Segarcea a lansat la sfarsitul acestei saptamani, la Carol Parc Hotel din Bucuresti, o gama de vinuri dedicata...

citeste tot »

Ambrosio, sursa de inspiratie pentru artisti – galerie foto
Degustarea vinurilor Ambrosio, Live JAZZperiment cu percutie la pahare de vin, duet de chitare „Standards on double six”,  Digital Painting...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 24 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online