Cotnari lanseaza noi vinuri

Compania Cotnari anunta lansarea pe piata a unei linii de “vinuri noi”, potrivit unui comunicat de presa. Alaturi de noua gama de vinuri rosii, vor mai fi prezentate pietei o Grasa de Cotnari si o Busuioaca de Bohotin vinificate in sec.

Conform lui Constantin Deleanu, presedintele Consiliului de Administratie Cotnari, pentru acest nou proiect a fost nevoie de noi investitii in tehnologie, in echipa de oenologi si intr-o noua crama. Astfel a aparut “Casa de Vinuri Cotnari” cu sediul in Castelul Vladoianu, construit in 1901 de viceguvernatorul BNR Vasile Vladoianu, locatie in care s-au mai produs vinuri in perioada interbelica, de pe o suprafata de 50 de ha de vie. Astazi suprafata dedicata “noilor vinuri” se ridica la 300 de ha (100 ha Feteasca neagra, 75 ha Busuioaca de Bohotin, 75 ha Tamaioasa romaneasca si 50 ha Grasa de Cotnari), strugurii fiind prelucrati dupa metode moderne de vinificatie.

Lansarea oficiala a Casei de Vinuri Cotnari va avea loc in cadrul targului GoodWine Bucuresti.

Compania Cotnari va vinifica in continuare strugurii din cele patru soiuri traditionale, Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba si Francusa, de pe o suprafata de aproximativ 1400 hectare, din totalul celor 1700 ha pe care le are in exploatare. De asemenea, va continua productia de vinuri de desert din soiurile Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca alba, vinuri care se preteaza la invechire, si a vinurilor seci obtinute din soiul Francusa de Cotnari, dar si a sortimentelor de vinuri albe obtinute prin cupajare.