IB Cargo

«    »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Mar 2011
Rubrica: Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai aproape de oameni. In fapt, poate cel mai agresiv plan de extindere in retail, care urma sa se muleze ca o manusa pe productia de vin pe care o dau cele 3.000 de hectare de vie ale societatii. Privita initial cu reticenta, actiunea pare pe drumul cel bun. 36 de astfel de crame vand deja vinul Murfatlar in toata tara, alte 10 fiind aproape sa-si deschida portile. Insa Daniel Negrescu, omul care a pus bazele acestui proiect, nu vrea sa se opreasca aici si promite 150 de crame pana la finalul anului 2011. Cu promotii, cu portofolii speciale, cu training pentru angajati, Crama Murfatlar are si un target: o cifra de afaceri de 10 m

Sunt sase luni de cand a fost demarat proiectul Crama Murfatlar. Cum se vede el din interior, ca o reusita sau ca un esec?

N-am facut inca o sedinta de analiza, pentru ca suntem prea ocupati cu deschiderea noilor crame. Poate ca n-o sa ma credeti, dar nu facem fata la cererile de franciza pe care le avem. N-o sa va spun decat ca, fata de cele patru crame pe care le aveam in luna august, acum avem 36. Plus inca zece care se vor deschide in cateva zile. Si ca, pana acum, n-a renuntat n

Cu ce credeti ca ati reusit sa va atrageti partenerii in acest proiect?

Pe langa ideea ca vor intra in familia unui lider de piata in domeniul vinului, oamenii sunt atrasi si de facilitatile financiare pe care le au in acest proiect. Nu platesc franciza, nici redeventa lunara, au parte de training gratuit, atat ei, cat si angajatii lor. Plus ca nici nu se incarca cu marfa, stocul este, practic, in gestiunea noastra, iar in privinta termenelor de plata suntem extrem de maleabili. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca, la deschiderea cramei, obligatia lor este doar sa aiba spatiul si sa il amenajeze conform proiectului pe care i-l punem la dispozitie. Brand-ul, know-how-ul, produsele, investitia in marketing sunt bonusul pe care il primesc de la Murfatlar. Exemplu: la deschiderea fiecarei crame, ea beneficiaza de o promotie speciala, „1+1“. Adica la fiecare litru de vin cumparat, clientul primes- te unul gratis. Sigur, nu intra in aceasta promotie toate vinurile, ci doar cele din categoria vrac. Mai mult, la cramele noastre va exista permanent o promotie, fie una de sezon, cum a fost cea de iarna, cu vinul pentru fiert, fie cea in care noi platim TVA-ul. Sigur, costa, dar clientul apreciaza si duce vorba mai departe.

PROXIMITATEA, RETETA SUCCESULUI

Ce v-a determinat sa demarati acest proiect? Si cat v-a luat sa ajungeti la aceasta solutie?

Avem productie mare, traversam o perioada de criza, cu scaderi ale vanzarilor. Am anticipat acest lucru si am inceput sa ne gandim la acest proiect inca din 2008. Si am tinut cont de un principiu economic tot mai evident, nu numai in Romania: proximitatea conteaza. Si mi-am indreptat privirea spre cartierele dormitor, spre locatiile de mare trafic, locuri unde oamenii ajung, daca nu zilnic, macar de doua ori pe saptamana. Dar nu este vorba doar de aceasta proximitate, ci si de apropierea dintre noi, vanzatori, si clienti. Ne bazam pe o relatie mai personala, ii dam omului incredere in noi si in produsele noastre. Faptul ca are posibilitatea sa deguste vinul inainte de a-l cumpara conteaza. Omul e reticent, foarte greu e convins sa cumpere un produs pe care nu-l cunoaste. Asa, stie pe ce da banii. Plus ca, fiind aproape, stii si tu si stie si el ca poate sa vina sa-ti bata obrazul daca i-ai recomandat un vin prost.

Aveti deja in portofoliu peste 40 de crame. Cate vor mai aparea?

Asta nu pot sa spun, pentru ca nu stiu. Depinde cate va cere piata. Tot ce pot sa spun este ca, pana la finalul acestui an, preconizam ca vor fi 150. Chiar si in Bucuresti, unde deja exista 14, mai e loc de cinci, sase crame…

INTOARCEREA LA TRADITIE

In afara de promotii, ce surprize le mai pregatiti clientilor?

Una este deja pe raft, Colectia Murfatlar „Marile Vinuri de Altadata”. Cu etichetele vechi, de export. Sunt vinurile care ne-au facut cunoscuti, vinurile pe care oamenii le as- teapta de la noi. Avem un Chardonnay dulce, un Muscat Ottonel demidulce, o Feteasca Neagra demidulce… Dar vom extinde gama. Si mai pregatim o colectie, cu vinuri ceva mai scumpe, in serii limitate. Vrem sa cream un portofoliu special pentru crame, chiar daca stim ca 70-80% din vanzarile lor se vor face pe segmentul vin vrac.

Spuneati de targetul de 150 de crame pana la sfarsitul anului. Vreti sa continuati in acelasi ritm si anul viitor?

Ne propunem sa mentinem acelasi ritm. Vom vedea daca piata va permite acest lucru.





Tags: , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Chez Miha – locul unde românul franţuzit degustă vinuri de-acasă
Text si foto: Loreta Budin, Angers La Chez Miha (93, rue de Javel, Paris), romanul traitor la Paris regaseste un...

citeste tot »

Dan Muntean: “Strugurii de Busuioaca de Bohotin ar trebui sa coste per kilogram de trei ori mai mult decit se vinde acum vinul per litru”
Busuioaca de Bohotin este unul dintre cele mai iubite vinuri din Romania, datorita aromei sale impresionante si a faptului ca...

citeste tot »

Vinul alternativ: Carol 53 – arta underground (arhiva foto)
L-am cunoscut pe Florin Dobre dupa cateva zeci de ciocniri prin aglomeratele cluburi bucurestene. Intotdeauna remarcabil prin felul in care...

citeste tot »

RUDOLF NICKENING: Standardizarea vinurilor duce la pierderea patrimoniului viticol
Rudolf Nickening este secretar general al Asociatiei Producatorilor de vin din Germania si promotor al evenimentelor de vinuri din Germania....

citeste tot »

Un inginer la curtea regelui Merlot
Mihail “Misa” Rotenberg ar fi putut sã fie de multã vreme pus la loc de cinste prin emisiunile gen “Zece...

citeste tot »

Robert, parkerizatorul
Robert M. Parker Jr. este numele care nu lasa rece pe nimeni din lumea vinului. Pe Parker il iubesti sau...

citeste tot »

Istoricul Georgeta Filitti despre cum se fasonau caractere in La Belle Epoque: „O buna educatie face un om puternic“
Interviu de Bogdan Pacurar // Georgeta Filitti, doctor in istorie, vorbeste despre La Belle Epoque si despre cum a ajuns...

citeste tot »

Romanian Winegrowers – vin romanesc pe gustul britanicilor
Înfiintat în 2009, grupul Romanian Winegrowers a reprezentat una dintre primele forme de asociere ale producatorilor romani de vinuri ce...

citeste tot »

Philip Cox – Cramele Recas: “Sfarsitul unei perioade de haos”
Mai sunt cateva luni pana la aderarea Romaniei la UE, iar sectorul vitivinicol nu pare fi pregatit sa faca acest...

citeste tot »

Forumul Vinul.Ro – Vinul: o lume aparte, unde clientul se simte deosebit
CATALIN MAHU, PROPRIETARUL RETELEI „LA MAMA“, GASESTE UN NOU IMPULS PENTRU AFACEREA LUI „Vanzarea de vin reprezinta, acum, cam 4%...

citeste tot »

Emanuel Jaquim: „Cu ajutorul UE, producătorii români pot deveni competitivi”
Emanuel Jaquim, reprezentantul Direcţiei Generale pentru Agricultură din cadrul Comisiei Europene asigură producătorii români că reforma organizării comune a pieţei...

citeste tot »

City Best & Meet The Chef – upgrade-ul experientei gastronomice
In curand, piata ospitalitatii din Romania va fi martora a doua noi proiecte cultural-gastronomice, City Best si Meet The Chef,...

citeste tot »

Intre savoare si management
Fac multe pentru vin, chiar daca nu lucreaza neaparat intr-o crama. Insa lor li se datoreaza in mare masura calitatea...

citeste tot »

Marcel Simota: „Ma preocupa vinurile de calitate”
Marcel Simota este un impatimit al vinului bun. Traieste la Piatra Neamt, pe taramul vechilor vinuri moldovenesti, si conduce o...

citeste tot »

Mihnea Vasilache: „Criteriile sunt simple: calitate si consistenta”
Scriam mai demult pe Vinul.Ro despre degustarea organizata in 20 septembrie 2007 la Clubul Lansdowne din Londra, de un entuziast...

citeste tot »

Virgil Ianţu: „E frumos să înveţi de la vin”
Loreta Budin Rar degustare la care să nu fie prezent. Cu gesturi experte, agită paharul, miroase, iar agită, ascultă opinii,...

citeste tot »

Serban Damboviceanu: „Odata ajuns la Corcova, ti se taie rasuflarea de atata frumusete“
La Corcova, in zona celor mai vechi vii ale Mehedintiului, de unde se aprovizionau boierii vremurilor trecute, a renascut o...

citeste tot »

Vinmag, vanzatorii de poezii imbuteliate si varsate – advertorial
Cunoscatori de vinuri sunt multi. Dar putini sunt cei care au o poveste in spate. Iar povestea magazinului Vinmag incepe...

citeste tot »

Magazin de vinuri Cramele Halewood, pe DN1
Cramele Halewood a deschis la inceputul lunii iulie cel de-al treilea magazin de vinuri, „Winery Outlet”, dupa cele deschise la...

citeste tot »

ETHIC WINE
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€  Adresa: Str. George Calinescu nr. 52 Trusa cu arome Sorina Iordan Una dintre cele mai mari provocari...

citeste tot »

Camara Mea
Aici gasiti branzeturi, vinuri, ceaiuri, zacusca, afumaturi de casa, specialitati din peste, gemuri si produse apicole. Direct de la producatorii...

citeste tot »

FRW – floraria cu vinuri, premiera pentru Bucuresti
Luna februarie aduce in peisajul magazinelor de vinuri din Bucuresti un concept inedit: Fine Romanian Wines, magazin de vinuri deschis...

citeste tot »

Targ de Vinuri @Vinoteca Mea
  In luna decembrie, Vinoteca Mea isi intampina clientii cu un concept de discount inovator: Targul de Vinuri. Pentru a...

citeste tot »

Crama noastra, Cluj Napoca
Crama Noastra S.R.L. a fost infiintata in luna iunie a anului 2008 in Cluj Napoca, Romania. Asociatul majoritar este cetatean...

citeste tot »

Evino.ro – magazin online de vinuri si recomandari
Incepand cu sfarsitul anului 2012, pe piata de retail din Romania si-a facut aparitia un nou magazin online cu vinuri...

citeste tot »

Rovinoteca
Magazin online de vinuri Rovinoteca Companie: S.C. NOVA VISION CONSULTING S.R.L. Adresa: Str. Crângului Nr. 68, Ploiesti, Prahova Telefon: 0733.980.211,...

citeste tot »

Casa de Vinuri Doctor Pusca
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: blvd. Unirii Un nou magazin “Casa Vinului – Doctor Pusca” a fost deschis, in cursul lunii...

citeste tot »

Casa de Vinuri Ferren
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: Str. 11 iunie nr. 31 O alta Basarabie La un moment dat, vinurile produse in Moldova...

citeste tot »

Depozit de Vinuri
Depozit de Vinuri este un magazin virtual cu o oferta destul de variata de vinuri si bauturi alcoolice. Pe langa...

citeste tot »

Clubul Cavalerilor SERVE – mai mult decat un magazin virtual de vinuri
Compania SERVE a lansat de curand portalul Clubul Cavalerilor SERVE, un site ce se doreste a fi, potrivit fondatorilor sai,...

citeste tot »

Boutique du Vin are website
Magazinul specializat de vinuri Boutique de Vin poate fi gasit acum si pe internet la adresa de web http://www.boutiqueduvin.ro. Pe...

citeste tot »

In premiera pentru Romania: Autorul care face „vinul sa vorbeasca”, la Arte&Vino
Trei dintre cele mai premiate si apreciate carti despre vinuri din Italia, “Il Romanzo del Vino”, „Vinosofia” si „Vineide”, semnate...

citeste tot »

Vino Domus, standard italian
Vino Domus, cel mai nou magazin virtual de vinuri din Romania, a fost „deschis” luna aceasta. Magazinul reprezinta in exclusivitate...

citeste tot »

Cristian Preotu, „Comtesse du Barry”: „Vinurile mari din Italia, precum filmele lui Fellini”
Dupa ce s-a impus pe piata autohtona ca unul dintre importatorii de vinuri cu cel mai ridicat nivel de calitate,...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 29 Nov 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online