IB Cargo

«    »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Mar 2011
Rubrica: Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai aproape de oameni. In fapt, poate cel mai agresiv plan de extindere in retail, care urma sa se muleze ca o manusa pe productia de vin pe care o dau cele 3.000 de hectare de vie ale societatii. Privita initial cu reticenta, actiunea pare pe drumul cel bun. 36 de astfel de crame vand deja vinul Murfatlar in toata tara, alte 10 fiind aproape sa-si deschida portile. Insa Daniel Negrescu, omul care a pus bazele acestui proiect, nu vrea sa se opreasca aici si promite 150 de crame pana la finalul anului 2011. Cu promotii, cu portofolii speciale, cu training pentru angajati, Crama Murfatlar are si un target: o cifra de afaceri de 10 m

Sunt sase luni de cand a fost demarat proiectul Crama Murfatlar. Cum se vede el din interior, ca o reusita sau ca un esec?

N-am facut inca o sedinta de analiza, pentru ca suntem prea ocupati cu deschiderea noilor crame. Poate ca n-o sa ma credeti, dar nu facem fata la cererile de franciza pe care le avem. N-o sa va spun decat ca, fata de cele patru crame pe care le aveam in luna august, acum avem 36. Plus inca zece care se vor deschide in cateva zile. Si ca, pana acum, n-a renuntat n

Cu ce credeti ca ati reusit sa va atrageti partenerii in acest proiect?

Pe langa ideea ca vor intra in familia unui lider de piata in domeniul vinului, oamenii sunt atrasi si de facilitatile financiare pe care le au in acest proiect. Nu platesc franciza, nici redeventa lunara, au parte de training gratuit, atat ei, cat si angajatii lor. Plus ca nici nu se incarca cu marfa, stocul este, practic, in gestiunea noastra, iar in privinta termenelor de plata suntem extrem de maleabili. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca, la deschiderea cramei, obligatia lor este doar sa aiba spatiul si sa il amenajeze conform proiectului pe care i-l punem la dispozitie. Brand-ul, know-how-ul, produsele, investitia in marketing sunt bonusul pe care il primesc de la Murfatlar. Exemplu: la deschiderea fiecarei crame, ea beneficiaza de o promotie speciala, „1+1“. Adica la fiecare litru de vin cumparat, clientul primes- te unul gratis. Sigur, nu intra in aceasta promotie toate vinurile, ci doar cele din categoria vrac. Mai mult, la cramele noastre va exista permanent o promotie, fie una de sezon, cum a fost cea de iarna, cu vinul pentru fiert, fie cea in care noi platim TVA-ul. Sigur, costa, dar clientul apreciaza si duce vorba mai departe.

PROXIMITATEA, RETETA SUCCESULUI

Ce v-a determinat sa demarati acest proiect? Si cat v-a luat sa ajungeti la aceasta solutie?

Avem productie mare, traversam o perioada de criza, cu scaderi ale vanzarilor. Am anticipat acest lucru si am inceput sa ne gandim la acest proiect inca din 2008. Si am tinut cont de un principiu economic tot mai evident, nu numai in Romania: proximitatea conteaza. Si mi-am indreptat privirea spre cartierele dormitor, spre locatiile de mare trafic, locuri unde oamenii ajung, daca nu zilnic, macar de doua ori pe saptamana. Dar nu este vorba doar de aceasta proximitate, ci si de apropierea dintre noi, vanzatori, si clienti. Ne bazam pe o relatie mai personala, ii dam omului incredere in noi si in produsele noastre. Faptul ca are posibilitatea sa deguste vinul inainte de a-l cumpara conteaza. Omul e reticent, foarte greu e convins sa cumpere un produs pe care nu-l cunoaste. Asa, stie pe ce da banii. Plus ca, fiind aproape, stii si tu si stie si el ca poate sa vina sa-ti bata obrazul daca i-ai recomandat un vin prost.

Aveti deja in portofoliu peste 40 de crame. Cate vor mai aparea?

Asta nu pot sa spun, pentru ca nu stiu. Depinde cate va cere piata. Tot ce pot sa spun este ca, pana la finalul acestui an, preconizam ca vor fi 150. Chiar si in Bucuresti, unde deja exista 14, mai e loc de cinci, sase crame…

INTOARCEREA LA TRADITIE

In afara de promotii, ce surprize le mai pregatiti clientilor?

Una este deja pe raft, Colectia Murfatlar „Marile Vinuri de Altadata”. Cu etichetele vechi, de export. Sunt vinurile care ne-au facut cunoscuti, vinurile pe care oamenii le as- teapta de la noi. Avem un Chardonnay dulce, un Muscat Ottonel demidulce, o Feteasca Neagra demidulce… Dar vom extinde gama. Si mai pregatim o colectie, cu vinuri ceva mai scumpe, in serii limitate. Vrem sa cream un portofoliu special pentru crame, chiar daca stim ca 70-80% din vanzarile lor se vor face pe segmentul vin vrac.

Spuneati de targetul de 150 de crame pana la sfarsitul anului. Vreti sa continuati in acelasi ritm si anul viitor?

Ne propunem sa mentinem acelasi ritm. Vom vedea daca piata va permite acest lucru.





Tags: , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Philip Cox, Cramele Recas: „2011, una dintre cele mai bune recolte din Banat”
In 2011 Cramele Recas a reusit o performanta rar intalnita la producatorii din Romania, reusind sa vanda integral stocurile pentru...

citeste tot »

Toni Grecu: Cu vinul bun trebuie sa ai rabdare
RADU RIZEA Cu totii il stim pe Toni Grecu de pe vremea cand se indoia de ras la glumele improvizate...

citeste tot »

Sergio Faleschini, actionar Vinarte: „Nu avem cum sa concuram cu vinul italian”
A fost Ziua Nationala a Italiei, prilej de evenimente, reduceri, intalniri gastronomice si oenologice, dar si prilej de sarbatoare pentru...

citeste tot »

Chef Joseph Hadad: „Sunt putini bucatari de top in Romania“
Text: Adriana Popescu / Foto: Arhiva Joseph by Joseph Hadad // Este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati chef-i din...

citeste tot »

Salvador Dali al gastronomiei. Ferran Adria, in exclusivitate pentru Vinul.ro
Nu gateste pentru a-si sustine traiul si daca ar face-o, ar suferi de foame, dupa cum afirma. Ferran Adria este...

citeste tot »

Bucurestiul are un „chef“ rock’n’roll de 3 stele Michelin
Guy Martin a bãtut multe recorduri de varstã, devenind, pe rand, cel mai tanãr bucãtar de o stea, apoi de...

citeste tot »

Cozmin Gusa: “Romancele? Inegalabile!”
de Razvan Gheorghe In momentul in care am decis sa realizam un interviu cu un politician cunoscut, fara a-i pune...

citeste tot »

RUDOLF NICKENING: Standardizarea vinurilor duce la pierderea patrimoniului viticol
Rudolf Nickening este secretar general al Asociatiei Producatorilor de vin din Germania si promotor al evenimentelor de vinuri din Germania....

citeste tot »

Dan Chisu: “Romanul este dependent de bucataria lui”
Interviu de Iulian Paun Este cunoscut ca un om de lume, un specialist bucatarie, un cod de maniere inaltei societati,...

citeste tot »

Doru Dumitrescu: “Somelierul – veriga dintre resturante, piata si industria vitivinicola”
Calitatea reprezinta, de cele mai multe ori, criteriu de baza pe care majoritatea clientilor il urmaresc atunci cand sunt interesati...

citeste tot »

Portretele vinului: Valeriu V. Cotea sau cum se impleteşte invaţatura cu vinul
Fac multe pentru vin, chiar daca nu lucreaza neaparat intr-o crama. Insa lor li se datoreaza in mare masura calitatea...

citeste tot »

Contele Guy Tyrel de Poix: „Tintesc la 95 de puncte Parker“
TEXT SI FOTO: LORETA BUDIN Infiintata in 1994 de catre Contele Guy Tyrel de Poix, un stomatolog corsican impatimit de...

citeste tot »

Jovial – un nou concept Senator Wine pentru „vinul casei”
Intr-o tara in care consumul de vin este inca departe de asteptari, atat cantitativ cat, mai ales, calitativ, Senator Wine...

citeste tot »

Vinul de acasa – Sorin Tofan, actor: „Un vin bun trebuie impartasit cu prietenii“
Ca intr-o degustare profesionala, actorul Sorin Tofan – pe care, in paranteza fie spus, il puteti vedea si in filmul...

citeste tot »

H-R Patapievici in “lumea fapturilor facute din miresme”
RADU RIZEA Serile de la Dada se umplu cateodata de un farmec aparte. Sunt serile in care echipa obisnuita de...

citeste tot »

City Best & Meet The Chef – upgrade-ul experientei gastronomice
In curand, piata ospitalitatii din Romania va fi martora a doua noi proiecte cultural-gastronomice, City Best si Meet The Chef,...

citeste tot »

Cristi Puiu: „Propun introspectia ca sport national”
Poate parea socant cand se refera cu lejeritate la spaime, furii, nepasare si metehne cronice de-ale romanilor. Cu “ochiul de...

citeste tot »

La Chambre
La Chambre – inclusiv magazin online Adresa: Calea Dorobantilor nr 111 – 131 E-mail: vinuri@lachambre.ro Tel: 0769.006.181 Contact: Catalina Chivu,...

citeste tot »

DOMENIILE STANESCU
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Bucuresti, Sector 1 Str. Clucerului nr 16 (vizavi de Piccolo Mondo) 0724-292.185 sau, daca vreti sa sunati...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

In premiera pentru Romania: Autorul care face „vinul sa vorbeasca”, la Arte&Vino
Trei dintre cele mai premiate si apreciate carti despre vinuri din Italia, “Il Romanzo del Vino”, „Vinosofia” si „Vineide”, semnate...

citeste tot »

Vino Domus, standard italian
Vino Domus, cel mai nou magazin virtual de vinuri din Romania, a fost „deschis” luna aceasta. Magazinul reprezinta in exclusivitate...

citeste tot »

Un nou magazin de vinuri in Bucuresti: Beros & Van Schaik
Iubitorii de vinuri din Bucuresti au acum o noua sursa de unde isi pot achizitiona vinurile favorite, dar si unde...

citeste tot »

Depozit de vin
Magazinul de vinuri Depozit de vin Companie: S.C. Consult Invest Grup S.R.L. Compania a fost infiintata in anul 2000 in...

citeste tot »

Chez Miha – locul unde românul franţuzit degustă vinuri de-acasă
Text si foto: Loreta Budin, Angers La Chez Miha (93, rue de Javel, Paris), romanul traitor la Paris regaseste un...

citeste tot »

ETHIC WINE
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€  Adresa: Str. George Calinescu nr. 52 Trusa cu arome Sorina Iordan Una dintre cele mai mari provocari...

citeste tot »

Vin de vie – magazin online de vinuri bio-organice
Crama online – importator si distribuitor de vinuri bio si naturale Prin selectia realizata reprezentantii magazinului Vindevie.ro doresc sa ofere...

citeste tot »

Enoteca.ro – Magazin de vinuri online (update: si offline)
UPDATE: Incepand din 14 decembrie 2010, vinurile acestei enoteci pot fi gasite si la magazinul din Bucuresti, Str Luterana Nr...

citeste tot »

Selectie de vinuri de calitate la JW Marriott (interviu)
Incet, incet, vinul incepe sa-si castige si in Romania pozitia de care se bucura pe alte meleaguri. Mai multa calitate,...

citeste tot »

FRW – floraria cu vinuri, premiera pentru Bucuresti
Luna februarie aduce in peisajul magazinelor de vinuri din Bucuresti un concept inedit: Fine Romanian Wines, magazin de vinuri deschis...

citeste tot »

Vinoteca mea, un nou magazin de vinuri in Bucuresti
La inceputul lunii august, a avut loc inaugurarea celui mai nou magazin de vinuri din Bucuresti, Vinoteca mea (Str. Pieptanari...

citeste tot »

Boutique du Vin, cel mai nou jucator pe piata de vinuri premium
Pe Calea Calarasilor, la numarul 133, in zona Halei Traian, a luat fiinta, la inceputul acestei saptamani, cel mai nou...

citeste tot »

Vin Alliance
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€Str. Abus, Nr 4, sector 1, Bucuresti www.vin-alliance.eu Telefon Contact: 0728.081.839 Mail: contact@vin-alliance.eu Compania Vin Alliance, prin conceptia...

citeste tot »

VINIMONDO Import SRL
Web: www.vinimondo.ro Tel: 0720-050.000 Fax: 021-224.02.30 e-Mail: info@vinimondo.ro Persoana de contact: Liviu Gututui VINIMONDO Import SRL general manager mobil: +40...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 22 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online