IB Cargo

«    »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Mar 2011
Rubrica: Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai aproape de oameni. In fapt, poate cel mai agresiv plan de extindere in retail, care urma sa se muleze ca o manusa pe productia de vin pe care o dau cele 3.000 de hectare de vie ale societatii. Privita initial cu reticenta, actiunea pare pe drumul cel bun. 36 de astfel de crame vand deja vinul Murfatlar in toata tara, alte 10 fiind aproape sa-si deschida portile. Insa Daniel Negrescu, omul care a pus bazele acestui proiect, nu vrea sa se opreasca aici si promite 150 de crame pana la finalul anului 2011. Cu promotii, cu portofolii speciale, cu training pentru angajati, Crama Murfatlar are si un target: o cifra de afaceri de 10 m

Sunt sase luni de cand a fost demarat proiectul Crama Murfatlar. Cum se vede el din interior, ca o reusita sau ca un esec?

N-am facut inca o sedinta de analiza, pentru ca suntem prea ocupati cu deschiderea noilor crame. Poate ca n-o sa ma credeti, dar nu facem fata la cererile de franciza pe care le avem. N-o sa va spun decat ca, fata de cele patru crame pe care le aveam in luna august, acum avem 36. Plus inca zece care se vor deschide in cateva zile. Si ca, pana acum, n-a renuntat n

Cu ce credeti ca ati reusit sa va atrageti partenerii in acest proiect?

Pe langa ideea ca vor intra in familia unui lider de piata in domeniul vinului, oamenii sunt atrasi si de facilitatile financiare pe care le au in acest proiect. Nu platesc franciza, nici redeventa lunara, au parte de training gratuit, atat ei, cat si angajatii lor. Plus ca nici nu se incarca cu marfa, stocul este, practic, in gestiunea noastra, iar in privinta termenelor de plata suntem extrem de maleabili. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca, la deschiderea cramei, obligatia lor este doar sa aiba spatiul si sa il amenajeze conform proiectului pe care i-l punem la dispozitie. Brand-ul, know-how-ul, produsele, investitia in marketing sunt bonusul pe care il primesc de la Murfatlar. Exemplu: la deschiderea fiecarei crame, ea beneficiaza de o promotie speciala, „1+1“. Adica la fiecare litru de vin cumparat, clientul primes- te unul gratis. Sigur, nu intra in aceasta promotie toate vinurile, ci doar cele din categoria vrac. Mai mult, la cramele noastre va exista permanent o promotie, fie una de sezon, cum a fost cea de iarna, cu vinul pentru fiert, fie cea in care noi platim TVA-ul. Sigur, costa, dar clientul apreciaza si duce vorba mai departe.

PROXIMITATEA, RETETA SUCCESULUI

Ce v-a determinat sa demarati acest proiect? Si cat v-a luat sa ajungeti la aceasta solutie?

Avem productie mare, traversam o perioada de criza, cu scaderi ale vanzarilor. Am anticipat acest lucru si am inceput sa ne gandim la acest proiect inca din 2008. Si am tinut cont de un principiu economic tot mai evident, nu numai in Romania: proximitatea conteaza. Si mi-am indreptat privirea spre cartierele dormitor, spre locatiile de mare trafic, locuri unde oamenii ajung, daca nu zilnic, macar de doua ori pe saptamana. Dar nu este vorba doar de aceasta proximitate, ci si de apropierea dintre noi, vanzatori, si clienti. Ne bazam pe o relatie mai personala, ii dam omului incredere in noi si in produsele noastre. Faptul ca are posibilitatea sa deguste vinul inainte de a-l cumpara conteaza. Omul e reticent, foarte greu e convins sa cumpere un produs pe care nu-l cunoaste. Asa, stie pe ce da banii. Plus ca, fiind aproape, stii si tu si stie si el ca poate sa vina sa-ti bata obrazul daca i-ai recomandat un vin prost.

Aveti deja in portofoliu peste 40 de crame. Cate vor mai aparea?

Asta nu pot sa spun, pentru ca nu stiu. Depinde cate va cere piata. Tot ce pot sa spun este ca, pana la finalul acestui an, preconizam ca vor fi 150. Chiar si in Bucuresti, unde deja exista 14, mai e loc de cinci, sase crame…

INTOARCEREA LA TRADITIE

In afara de promotii, ce surprize le mai pregatiti clientilor?

Una este deja pe raft, Colectia Murfatlar „Marile Vinuri de Altadata”. Cu etichetele vechi, de export. Sunt vinurile care ne-au facut cunoscuti, vinurile pe care oamenii le as- teapta de la noi. Avem un Chardonnay dulce, un Muscat Ottonel demidulce, o Feteasca Neagra demidulce… Dar vom extinde gama. Si mai pregatim o colectie, cu vinuri ceva mai scumpe, in serii limitate. Vrem sa cream un portofoliu special pentru crame, chiar daca stim ca 70-80% din vanzarile lor se vor face pe segmentul vin vrac.

Spuneati de targetul de 150 de crame pana la sfarsitul anului. Vreti sa continuati in acelasi ritm si anul viitor?

Ne propunem sa mentinem acelasi ritm. Vom vedea daca piata va permite acest lucru.





Tags: , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Sebastian Ruiz Flano – Misiones de Rengo
Intrate de curand pe piata romaneasca, vinurile Misiones de Rengo au reusit sa cucereasca gusturile consumatorilor din Romania. Acest fapt...

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Romania la ProWein: “Anul viitor, ne propunem o abordare si mai curajoasa!”
ProWein 2008 tocmai si-a inchis portile in urma celor peste 30.000 de vizitatori. Anul acesta, Romania s-a prezentat cu un...

citeste tot »

Gheorghe Florescu: “Prosti, dar multi – asa ne trateazã cei care fac azi comert”
Text: Loreta Budin / Foto: George Serban Despre controversatul caz al vinarului Stefãnescu, condamnat la moarte pe vremea lui Ceausescu...

citeste tot »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat
In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai...

citeste tot »

Caroline Gilby MW: Vinul romanesc creste, dar lent!
A devenit Master of Wine in 1992, ca sa „fuga de viata din spatele microscopului“ impusa de doctoratul in botanica...

citeste tot »

Restaurantul Onyx (Budapesta) – Stea Michelin pentru reinventarea traditiei
Stelele Michelin reprezinta pentru restaurante ceea ce inseamna Oscarul pentru cinematografie. Aceste distinctii aduc de la sine faima, bani si...

citeste tot »

Rodica Ana Capatana: Vinurile Gallo şi Fosters în România, prin CRW
Dacă până acum marile branduri internaţionale de vinuri au cam lipsit din România, deja situaţia se schimbă: Carl Reh Winery,...

citeste tot »

SmartDrinks.ro sau cum se transforma intuitia feminina in doua afaceri de succes
Intr-o discutie purtata acum cateva luni cu George Chendi, acesta afirma ca SmartDrinks.ro a devenit cel mai complet magazin de...

citeste tot »

Rotenberg lanseaza Emeritus, primul „vin de terroir“
Dupa Merlot-ul Rotenberg si Menestrel, un nou vin, in editie limitata de 4.000 de sticle, se va adauga la gama...

citeste tot »

George Moisescu: EROTIKON 2008 triada Arta-Vin-Eros
Carl Reh Romania lanseaza Erotikon 2008: trei vinuri de exceptie in editie limitata, trei etichete si contraetichete cu arta erotica...

citeste tot »

Catalin Paduraru (VINEXPERT): “De la un anumit nivel, satisfactia nu poate fi gasita oriunde”
In urmatorul numar al revistei tiparite Vinul.Ro vom face o degustare de vinuri comercializate in marile lanturi de retail, sub...

citeste tot »

Ghenadie Bobeica, WineRo: „Noua crama va fi gata pentru recolta 2011”
Numarandu-se printre cele mai asteptate vinuri ale acestei toamne, Alira Merlot 2009 si-a primit „botezul” la sfarsitul lunii septembrie in...

citeste tot »

Andreea Raicu: “Nu sunt o mironosita!”
Surpriza! In spatele privirii provocatoare si zambetului seducator sta o persoana normala, calda, inteligenta si plina de viata. Catalogata de...

citeste tot »

Vigna – investitie in oameni si terroir
Cu toate ca a fost infiintata in 2002, compania Vinga SRL nu si-a prezentat portofoliul publicului consumator din Romania pana...

citeste tot »

Portretele vinului: Davino – o idee pentru mai binele vinului romanesc
Fac multe pentru vin, chiar daca nu lucreaza neaparat intr-o crama. Insa lor li se datoreaza in mare masura calitatea...

citeste tot »

Florin Dumitrescu, „MasterChef Romania“: „Daca vrei gastronomie, o faci pentru sufletul tau”
„Cand m-am apucat de bucatarie, m-am gandit la viitor. Eram pus in fata intrebarii: ospatar sau bucatar? Diferenta este foarte...

citeste tot »

Boutique du Vin are website
Magazinul specializat de vinuri Boutique de Vin poate fi gasit acum si pe internet la adresa de web http://www.boutiqueduvin.ro. Pe...

citeste tot »

Nou magazin Comtesse du Barry, in Baneasa Shopping City
Le Manoir, operatorul magazinului de vinuri si delicatesuri Comtesse du Barry a deschis in luna noiembrie, in Baneasa Shopping City,...

citeste tot »

Vinuridecolectie.ro – lectii despre rafinament (P)
Autor: Nicoleta Puiu – Freelancer Vinurile de colectie, carnea de vanat sau trabucurile cubaneze sunt cateva dintre pasiunile care coloreaza...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat
In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai...

citeste tot »

Evino.ro – magazin online de vinuri si recomandari
Incepand cu sfarsitul anului 2012, pe piata de retail din Romania si-a facut aparitia un nou magazin online cu vinuri...

citeste tot »

Un nou magazin de vinuri in Bucuresti: Beros & Van Schaik
Iubitorii de vinuri din Bucuresti au acum o noua sursa de unde isi pot achizitiona vinurile favorite, dar si unde...

citeste tot »

Vinmag.ro, un nou magazin online de vinuri (Advertorial)
Cu o experienta de pana la 8 ani pe piata din Romania, Vinmag isi deschide in premiera “portile” magazinului sau...

citeste tot »

Vital Activ
Vital Activ este o firma distribuitoare de vinuri austriece. Aici gasiti oameni ce au o pasiune deosebita pentru vinurile si...

citeste tot »

Good Point, Iasi
La “Good Point” gasiti vin la sticla, vin vrac premium, dar si delicatese: carnati de Plescoi, branzeturi afumate, tagliatelle, risotto,...

citeste tot »

Lizar
Adresa: Magazin 1: Sos. Pipera-Tunari nr. 34 Magazin 2: Str. Radu Beller nr. 3-5, în incinta Pietei Dorobanti Tel./fax: 021-350.24.47...

citeste tot »

Lizar – magazin online
Oferta de 169 de vinuri din tari precum: Argentina, Australia, Chile, Franta, Italia, Portugalia, Romania, Spania. Tel./fax: 021-350.24.47 Mobil: 0722.502.429 /...

citeste tot »

VinMag.Ro, prietenii tai cu vinuri bune (comunicat)
  Peste 800 de vinuri imbuteliate din surse verificate (autohtone si din import), cadouri personalizate corporate sau pentru diferite evenimente...

citeste tot »

Depozit de Vinuri
Depozit de Vinuri este un magazin virtual cu o oferta destul de variata de vinuri si bauturi alcoolice. Pe langa...

citeste tot »

Vin Alliance
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€Str. Abus, Nr 4, sector 1, Bucuresti www.vin-alliance.eu Telefon Contact: 0728.081.839 Mail: contact@vin-alliance.eu Compania Vin Alliance, prin conceptia...

citeste tot »

Casa de Vinuri Doctor Pusca
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: blvd. Unirii Un nou magazin “Casa Vinului – Doctor Pusca” a fost deschis, in cursul lunii...

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 23 Nov 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online