IB Cargo

«    »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Mar 2011
Rubrica: Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai aproape de oameni. In fapt, poate cel mai agresiv plan de extindere in retail, care urma sa se muleze ca o manusa pe productia de vin pe care o dau cele 3.000 de hectare de vie ale societatii. Privita initial cu reticenta, actiunea pare pe drumul cel bun. 36 de astfel de crame vand deja vinul Murfatlar in toata tara, alte 10 fiind aproape sa-si deschida portile. Insa Daniel Negrescu, omul care a pus bazele acestui proiect, nu vrea sa se opreasca aici si promite 150 de crame pana la finalul anului 2011. Cu promotii, cu portofolii speciale, cu training pentru angajati, Crama Murfatlar are si un target: o cifra de afaceri de 10 m

Sunt sase luni de cand a fost demarat proiectul Crama Murfatlar. Cum se vede el din interior, ca o reusita sau ca un esec?

N-am facut inca o sedinta de analiza, pentru ca suntem prea ocupati cu deschiderea noilor crame. Poate ca n-o sa ma credeti, dar nu facem fata la cererile de franciza pe care le avem. N-o sa va spun decat ca, fata de cele patru crame pe care le aveam in luna august, acum avem 36. Plus inca zece care se vor deschide in cateva zile. Si ca, pana acum, n-a renuntat n

Cu ce credeti ca ati reusit sa va atrageti partenerii in acest proiect?

Pe langa ideea ca vor intra in familia unui lider de piata in domeniul vinului, oamenii sunt atrasi si de facilitatile financiare pe care le au in acest proiect. Nu platesc franciza, nici redeventa lunara, au parte de training gratuit, atat ei, cat si angajatii lor. Plus ca nici nu se incarca cu marfa, stocul este, practic, in gestiunea noastra, iar in privinta termenelor de plata suntem extrem de maleabili. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca, la deschiderea cramei, obligatia lor este doar sa aiba spatiul si sa il amenajeze conform proiectului pe care i-l punem la dispozitie. Brand-ul, know-how-ul, produsele, investitia in marketing sunt bonusul pe care il primesc de la Murfatlar. Exemplu: la deschiderea fiecarei crame, ea beneficiaza de o promotie speciala, „1+1“. Adica la fiecare litru de vin cumparat, clientul primes- te unul gratis. Sigur, nu intra in aceasta promotie toate vinurile, ci doar cele din categoria vrac. Mai mult, la cramele noastre va exista permanent o promotie, fie una de sezon, cum a fost cea de iarna, cu vinul pentru fiert, fie cea in care noi platim TVA-ul. Sigur, costa, dar clientul apreciaza si duce vorba mai departe.

PROXIMITATEA, RETETA SUCCESULUI

Ce v-a determinat sa demarati acest proiect? Si cat v-a luat sa ajungeti la aceasta solutie?

Avem productie mare, traversam o perioada de criza, cu scaderi ale vanzarilor. Am anticipat acest lucru si am inceput sa ne gandim la acest proiect inca din 2008. Si am tinut cont de un principiu economic tot mai evident, nu numai in Romania: proximitatea conteaza. Si mi-am indreptat privirea spre cartierele dormitor, spre locatiile de mare trafic, locuri unde oamenii ajung, daca nu zilnic, macar de doua ori pe saptamana. Dar nu este vorba doar de aceasta proximitate, ci si de apropierea dintre noi, vanzatori, si clienti. Ne bazam pe o relatie mai personala, ii dam omului incredere in noi si in produsele noastre. Faptul ca are posibilitatea sa deguste vinul inainte de a-l cumpara conteaza. Omul e reticent, foarte greu e convins sa cumpere un produs pe care nu-l cunoaste. Asa, stie pe ce da banii. Plus ca, fiind aproape, stii si tu si stie si el ca poate sa vina sa-ti bata obrazul daca i-ai recomandat un vin prost.

Aveti deja in portofoliu peste 40 de crame. Cate vor mai aparea?

Asta nu pot sa spun, pentru ca nu stiu. Depinde cate va cere piata. Tot ce pot sa spun este ca, pana la finalul acestui an, preconizam ca vor fi 150. Chiar si in Bucuresti, unde deja exista 14, mai e loc de cinci, sase crame…

INTOARCEREA LA TRADITIE

In afara de promotii, ce surprize le mai pregatiti clientilor?

Una este deja pe raft, Colectia Murfatlar „Marile Vinuri de Altadata”. Cu etichetele vechi, de export. Sunt vinurile care ne-au facut cunoscuti, vinurile pe care oamenii le as- teapta de la noi. Avem un Chardonnay dulce, un Muscat Ottonel demidulce, o Feteasca Neagra demidulce… Dar vom extinde gama. Si mai pregatim o colectie, cu vinuri ceva mai scumpe, in serii limitate. Vrem sa cream un portofoliu special pentru crame, chiar daca stim ca 70-80% din vanzarile lor se vor face pe segmentul vin vrac.

Spuneati de targetul de 150 de crame pana la sfarsitul anului. Vreti sa continuati in acelasi ritm si anul viitor?

Ne propunem sa mentinem acelasi ritm. Vom vedea daca piata va permite acest lucru.





Tags: , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Marcel Simota: „Ma preocupa vinurile de calitate”
Marcel Simota este un impatimit al vinului bun. Traieste la Piatra Neamt, pe taramul vechilor vinuri moldovenesti, si conduce o...

citeste tot »

Rares Marinescu: „Criza hypermarketurilor nu a imbunatit nimic“
ANPC vede ilegalitati acolo unde nu exista iar legislatia romana mai are mult pana s-o prinda din urma pe cea...

citeste tot »

Antonio Passarelli: „Românii abia încep sã aibã culturã gastronomicã“
Valentin Ceafalãu Este pasionat de gastronomie, despre care spune cã este „totul”, „un act real, o culturã”. Antonio Passarelli, chef,...

citeste tot »

Francois Renaut: „Bucataria romaneasca, lipsita de varietate si idei“
CEZAR IOAN Francois Renaut este stabilit in Romania de aproape 40 de ani, timp in care a avut timp sa...

citeste tot »

Stefan Bercea: „Bucatariile, definite de ierburi si condimente“
În fata valului recent de critici conform carora bucataria româneasca nu ar avea nimic propriu, ci ar fi formata doar...

citeste tot »

Valentin Luca, romanul care da „flair” meseriei de barman
Cu siguranta sunt multi aceia care, dupa ce au vazut reprezentatiile lui Valentin Luca din cadrul unei emisiuni televizate de...

citeste tot »

City Best & Meet The Chef – upgrade-ul experientei gastronomice
In curand, piata ospitalitatii din Romania va fi martora a doua noi proiecte cultural-gastronomice, City Best si Meet The Chef,...

citeste tot »

Ghislain Moritz, Avincis: „Prioritatea mea, relatia cu terroir-ul“
Ce poate face un enolog strain relocat in „spatiul si timpul” Dragasaniului? Ei bine, o replica elocventa in acest sens...

citeste tot »

Casa de Vinuri Cotnari in Topul National al Firmelor Private din Romania
La inceputul lunii trecute, mai precis in ziua de 6 noiembrie, la Ateneul Roman a avut loc Topul National al...

citeste tot »

Mihai Andrei Anghel: „Calitatea este raspunsul la criza“
La doar 19 ani, Mihai Anghel jr. a reusit sa dubleze vanzarile Domeniului Coroanei in zonele in care a inceput...

citeste tot »

Vinul de acasa – Ovidiu Burca: „Viata e prea scurta ca sa bei un vin prost!“
Fotbalist cunoscut si umblat, Ovidiu Burca are o relatie mai veche cu vinul. „L-am descoperit in copilarie. Bunicii aveau vie,...

citeste tot »

Laura Gherescu: „Sper sa ajung sa inteleg vinul asa cum merita“
Nu prea bea vin, dar o iertam! Pentru ca are o voce extraordinara. Si ne incanta cu ea in serile...

citeste tot »

Denis Roland Billecart: “Pretul, ca taxa pe succes”
Billecart-Salmon se numara printre producatorii de vinuri care au avut o contributie importanta la cresterea notorietatii regiunii Champagne. Deseori, acest...

citeste tot »

Contele Guy Tyrel de Poix: „Tintesc la 95 de puncte Parker“
TEXT SI FOTO: LORETA BUDIN Infiintata in 1994 de catre Contele Guy Tyrel de Poix, un stomatolog corsican impatimit de...

citeste tot »

« Am sa beau lapte cand vacile se vor hrani cu struguri» – Henri de Toulouse-Lautrec
Vino Vero – o noua provocare – Shiraz din Australia Septimiu Florin Crisan, castigatorul Locului I la Concursul International de...

citeste tot »

Caroline Gilby: În competiţia europeană, România are potenţial, are şansă, dar..
La invitaţia unor producători de vin autohtoni, cunoscuta jurnalistă britanică de vin Caroline Gilby, a vizitat România la mijlocul lunii...

citeste tot »

Vigna – investitie in oameni si terroir
Cu toate ca a fost infiintata in 2002, compania Vinga SRL nu si-a prezentat portofoliul publicului consumator din Romania pana...

citeste tot »

BOTTEGA DEL VINO – VINIMONDO
Str. Ion Campineanu 7 Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ Micul magazin din strada Ion Campineanu reprezinta o aparitie cel putin exotica pe...

citeste tot »

FRW – floraria cu vinuri, premiera pentru Bucuresti
Luna februarie aduce in peisajul magazinelor de vinuri din Bucuresti un concept inedit: Fine Romanian Wines, magazin de vinuri deschis...

citeste tot »

Good Point, Iasi
La “Good Point” gasiti vin la sticla, vin vrac premium, dar si delicatese: carnati de Plescoi, branzeturi afumate, tagliatelle, risotto,...

citeste tot »

Imex Wines – vinuri la click
Soiuri exotice precum Saperavi, Rkatsiteli, Mtsvane din diferite regiuni ale “patriei vinului” – Georgia -, dar si soiuri international recunoscute...

citeste tot »

CRAMELE RECAS – PREMIER VIN
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ Str. Lanariei 93-95 Piata Matache, Str. Popa Tatu 90-92 Magazinul Titan În 2006, producatorul banatean si-a extins...

citeste tot »

ETHIC WINE
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€  Adresa: Str. George Calinescu nr. 52 Trusa cu arome Sorina Iordan Una dintre cele mai mari provocari...

citeste tot »

Targ de Vinuri @Vinoteca Mea
  In luna decembrie, Vinoteca Mea isi intampina clientii cu un concept de discount inovator: Targul de Vinuri. Pentru a...

citeste tot »

Depozit de vin
Magazinul de vinuri Depozit de vin Companie: S.C. Consult Invest Grup S.R.L. Compania a fost infiintata in anul 2000 in...

citeste tot »

La Republica del Gusto
Magazin online de vinuri romanesti si straine (Australia, Chile, Franta, Germania, Italia, Portugalia, Spania, SUA etc) si o vasta oferta...

citeste tot »

In premiera pentru Romania: Autorul care face „vinul sa vorbeasca”, la Arte&Vino
Trei dintre cele mai premiate si apreciate carti despre vinuri din Italia, “Il Romanzo del Vino”, „Vinosofia” si „Vineide”, semnate...

citeste tot »

Vinmag.ro, un nou magazin online de vinuri (Advertorial)
Cu o experienta de pana la 8 ani pe piata din Romania, Vinmag isi deschide in premiera “portile” magazinului sau...

citeste tot »

Lizar
Adresa: Magazin 1: Sos. Pipera-Tunari nr. 34 Magazin 2: Str. Radu Beller nr. 3-5, în incinta Pietei Dorobanti Tel./fax: 021-350.24.47...

citeste tot »

Magazin de vinuri Cramele Halewood, pe DN1
Cramele Halewood a deschis la inceputul lunii iulie cel de-al treilea magazin de vinuri, „Winery Outlet”, dupa cele deschise la...

citeste tot »

Origine, Cluj Napoca
Produsele oferite de Origine spun povestea unor oameni pasionati de ceea ce fac si a culturii lor, a bogatelor ecosisteme...

citeste tot »

Un nou magazin de vinuri in Bucuresti: Beros & Van Schaik
Iubitorii de vinuri din Bucuresti au acum o noua sursa de unde isi pot achizitiona vinurile favorite, dar si unde...

citeste tot »

Casa de Vinuri Ferren
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: Str. 11 iunie nr. 31 O alta Basarabie La un moment dat, vinurile produse in Moldova...

citeste tot »

DOMENIILE STANESCU
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Bucuresti, Sector 1 Str. Clucerului nr 16 (vizavi de Piccolo Mondo) 0724-292.185 sau, daca vreti sa sunati...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 31 Mar 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor