Smart Drinks

«    »

Crama Murfatlar, un pariu aproape castigat

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Mar 2011
Rubrica: Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

In luna august a anului trecut, producatorul Murfatlar anunta demararea proiectului Crama Murfatlar, o actiune menita sa aduca vinul mai aproape de oameni. In fapt, poate cel mai agresiv plan de extindere in retail, care urma sa se muleze ca o manusa pe productia de vin pe care o dau cele 3.000 de hectare de vie ale societatii. Privita initial cu reticenta, actiunea pare pe drumul cel bun. 36 de astfel de crame vand deja vinul Murfatlar in toata tara, alte 10 fiind aproape sa-si deschida portile. Insa Daniel Negrescu, omul care a pus bazele acestui proiect, nu vrea sa se opreasca aici si promite 150 de crame pana la finalul anului 2011. Cu promotii, cu portofolii speciale, cu training pentru angajati, Crama Murfatlar are si un target: o cifra de afaceri de 10 m

Sunt sase luni de cand a fost demarat proiectul Crama Murfatlar. Cum se vede el din interior, ca o reusita sau ca un esec?

N-am facut inca o sedinta de analiza, pentru ca suntem prea ocupati cu deschiderea noilor crame. Poate ca n-o sa ma credeti, dar nu facem fata la cererile de franciza pe care le avem. N-o sa va spun decat ca, fata de cele patru crame pe care le aveam in luna august, acum avem 36. Plus inca zece care se vor deschide in cateva zile. Si ca, pana acum, n-a renuntat n

Cu ce credeti ca ati reusit sa va atrageti partenerii in acest proiect?

Pe langa ideea ca vor intra in familia unui lider de piata in domeniul vinului, oamenii sunt atrasi si de facilitatile financiare pe care le au in acest proiect. Nu platesc franciza, nici redeventa lunara, au parte de training gratuit, atat ei, cat si angajatii lor. Plus ca nici nu se incarca cu marfa, stocul este, practic, in gestiunea noastra, iar in privinta termenelor de plata suntem extrem de maleabili. Asta ca sa nu mai amintesc de faptul ca, la deschiderea cramei, obligatia lor este doar sa aiba spatiul si sa il amenajeze conform proiectului pe care i-l punem la dispozitie. Brand-ul, know-how-ul, produsele, investitia in marketing sunt bonusul pe care il primesc de la Murfatlar. Exemplu: la deschiderea fiecarei crame, ea beneficiaza de o promotie speciala, „1+1“. Adica la fiecare litru de vin cumparat, clientul primes- te unul gratis. Sigur, nu intra in aceasta promotie toate vinurile, ci doar cele din categoria vrac. Mai mult, la cramele noastre va exista permanent o promotie, fie una de sezon, cum a fost cea de iarna, cu vinul pentru fiert, fie cea in care noi platim TVA-ul. Sigur, costa, dar clientul apreciaza si duce vorba mai departe.

PROXIMITATEA, RETETA SUCCESULUI

Ce v-a determinat sa demarati acest proiect? Si cat v-a luat sa ajungeti la aceasta solutie?

Avem productie mare, traversam o perioada de criza, cu scaderi ale vanzarilor. Am anticipat acest lucru si am inceput sa ne gandim la acest proiect inca din 2008. Si am tinut cont de un principiu economic tot mai evident, nu numai in Romania: proximitatea conteaza. Si mi-am indreptat privirea spre cartierele dormitor, spre locatiile de mare trafic, locuri unde oamenii ajung, daca nu zilnic, macar de doua ori pe saptamana. Dar nu este vorba doar de aceasta proximitate, ci si de apropierea dintre noi, vanzatori, si clienti. Ne bazam pe o relatie mai personala, ii dam omului incredere in noi si in produsele noastre. Faptul ca are posibilitatea sa deguste vinul inainte de a-l cumpara conteaza. Omul e reticent, foarte greu e convins sa cumpere un produs pe care nu-l cunoaste. Asa, stie pe ce da banii. Plus ca, fiind aproape, stii si tu si stie si el ca poate sa vina sa-ti bata obrazul daca i-ai recomandat un vin prost.

Aveti deja in portofoliu peste 40 de crame. Cate vor mai aparea?

Asta nu pot sa spun, pentru ca nu stiu. Depinde cate va cere piata. Tot ce pot sa spun este ca, pana la finalul acestui an, preconizam ca vor fi 150. Chiar si in Bucuresti, unde deja exista 14, mai e loc de cinci, sase crame…

INTOARCEREA LA TRADITIE

In afara de promotii, ce surprize le mai pregatiti clientilor?

Una este deja pe raft, Colectia Murfatlar „Marile Vinuri de Altadata”. Cu etichetele vechi, de export. Sunt vinurile care ne-au facut cunoscuti, vinurile pe care oamenii le as- teapta de la noi. Avem un Chardonnay dulce, un Muscat Ottonel demidulce, o Feteasca Neagra demidulce… Dar vom extinde gama. Si mai pregatim o colectie, cu vinuri ceva mai scumpe, in serii limitate. Vrem sa cream un portofoliu special pentru crame, chiar daca stim ca 70-80% din vanzarile lor se vor face pe segmentul vin vrac.

Spuneati de targetul de 150 de crame pana la sfarsitul anului. Vreti sa continuati in acelasi ritm si anul viitor?

Ne propunem sa mentinem acelasi ritm. Vom vedea daca piata va permite acest lucru.





Tags: , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Interviuri si portrete, Magazine de vinuri

Radu Tinc: „Mai mult rafinament în executii“
Traian Panghe Radu Tinc a lucrat sapte ani în McCann Erickson, cea mai premiatã agentie româneascã în strãinãtate, ajungând de...

citeste tot »

Un Rotenberg la Paris
Text şi foto: Loreta Budin, Angers 93, rue de Javel, Paris. În butic intră o familie: un el – francez...

citeste tot »

Horia Varlan: Cu ce se mananca bucataria
VALENTIN CEAFALAU O persoana bonoma, cu prezenta de spirit, una dintre cele mai expresive figuri prezente in ultimul timp pe...

citeste tot »

Dan Muntean: “Femeile vor cumpara din ce in ce mai mult vin”
Când vine vorba despre vinurile din România, cine se pricepe mai bine decât actorii implicati? Iata de ce am stat...

citeste tot »

In Memoriam (republicare): Viorel Stoian, creatorul scolii romanesti de degustare
Pe 21 martie 2013 Profesorul Viorel Stoian a trecut in nefiinta. Si pentru ca lumea vinului romanesc ii datoreaza enorm,...

citeste tot »

Salvador Dali al gastronomiei. Ferran Adria, in exclusivitate pentru Vinul.ro
Nu gateste pentru a-si sustine traiul si daca ar face-o, ar suferi de foame, dupa cum afirma. Ferran Adria este...

citeste tot »

Stefan Bercea: „Bucatariile, definite de ierburi si condimente“
În fata valului recent de critici conform carora bucataria româneasca nu ar avea nimic propriu, ci ar fi formata doar...

citeste tot »

William Scott: „Daca s-ar numi «Fetesca Negra» s-ar vinde mai bine”
Romania arata cu totul altfel dupa aproape un deceniu. Poate de aici, unde ne traim alerta si lipsa de timp...

citeste tot »

Denis Roland Billecart: “Pretul, ca taxa pe succes”
Billecart-Salmon se numara printre producatorii de vinuri care au avut o contributie importanta la cresterea notorietatii regiunii Champagne. Deseori, acest...

citeste tot »

Alfred Binder: Strategiile de marketing din piata vinului, aproape inexistente
Piata vinului din Romania pare destul de dezorganizata, iar una dintre cauze este reprezentata de faptul ca strategiile de marketing...

citeste tot »

Sedinta ADAR in podgoria Minis-Maderat
Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania a ales ca loc de organizare pentru sedinta trimestriala podgoria Minis-Maderat. Astfel, membrii acestei asociatii...

citeste tot »

Rareş Marinescu: Restructurare de portofoliu la Cramele Recas
“Avem puterea sa recunoastem ca in 2005 – 2006 am lansat foarte multe produse noi fara sa avem o strategie...

citeste tot »

Florin Chilian: „Vinul este un precursor al lucrurilor mareţe”
de Valentin Ceafalau Descântec, detaşat, chitarã, Iubi, voci, pereţi, somn, dorm, termopane, mine, bancã, trezesc, Florin, sistem, neîmpliniri, zgardã, ironie,...

citeste tot »

Romanian Winegrowers – vin romanesc pe gustul britanicilor
Înfiintat în 2009, grupul Romanian Winegrowers a reprezentat una dintre primele forme de asociere ale producatorilor romani de vinuri ce...

citeste tot »

Tudor Gheorghe – lautar cu chemare spre altar
Cand canta, de fapt rascoleste, taie, rupe si apoi umple din nou totul, reasezand lucrurile sufletului intr-o ordine noua. Mai...

citeste tot »

Octavian Popescu: Mandragora
Preparate rafinate, vinuri bune, atmosfera relaxata în decor parca vrajit. Totul sub semnul matragunei – si al calitatii. La Mandragora...

citeste tot »

Daniel Borteanu: ”Personalul din restaurante nu stie sa vanda vinul”
Industria ospitalitatii din Romania duce lipsa de profesionisti. Mai ales de personal specializat in servirea si comercializarea vinurilor. De asemenea,...

citeste tot »

VINEXPERT
Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€ Galerie – Bd. Octavian Goga nr. 24; tel: 021-327.49.74 – Bucuresti Atelier – Unirea Shopping Center; 021-303.02.80...

citeste tot »

Vin de vie – magazin online de vinuri bio-organice
Crama online – importator si distribuitor de vinuri bio si naturale Prin selectia realizata reprezentantii magazinului Vindevie.ro doresc sa ofere...

citeste tot »

Rovinoteca
Magazin online de vinuri Rovinoteca Companie: S.C. NOVA VISION CONSULTING S.R.L. Adresa: Str. Crângului Nr. 68, Ploiesti, Prahova Telefon: 0733.980.211,...

citeste tot »

Nou magazin Comtesse du Barry, in Baneasa Shopping City
Le Manoir, operatorul magazinului de vinuri si delicatesuri Comtesse du Barry a deschis in luna noiembrie, in Baneasa Shopping City,...

citeste tot »

Vinoteca mea, un nou magazin de vinuri in Bucuresti
La inceputul lunii august, a avut loc inaugurarea celui mai nou magazin de vinuri din Bucuresti, Vinoteca mea (Str. Pieptanari...

citeste tot »

Crama “La Musat”
Adresa: Ion Mihalache, nr.119, parter, Bucuresti Contact: Eugen Musat, 0722314093 Web: www.vinuribune.ro Share on...

citeste tot »

Crama Girboiu deschide magazin in Bucuresti
De vineri, amatorii de vinuri bune din zona Vrancei vor putea sa achizitioneze produsele Cramei Girboiu de la primul magazin...

citeste tot »

Vinuridecolectie.ro – lectii despre rafinament (P)
Autor: Nicoleta Puiu – Freelancer Vinurile de colectie, carnea de vanat sau trabucurile cubaneze sunt cateva dintre pasiunile care coloreaza...

citeste tot »

Casa Merlot
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: Str. Dobreta, Nr. 19 “Casa Merlot” – magazinul cu somelier Daca prezenta vinurilor nu ar demasca...

citeste tot »

Vin Alliance
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€Str. Abus, Nr 4, sector 1, Bucuresti www.vin-alliance.eu Telefon Contact: 0728.081.839 Mail: contact@vin-alliance.eu Compania Vin Alliance, prin conceptia...

citeste tot »

Selectie de vinuri de calitate la JW Marriott (interviu)
Incet, incet, vinul incepe sa-si castige si in Romania pozitia de care se bucura pe alte meleaguri. Mai multa calitate,...

citeste tot »

Crama noastra, Cluj Napoca
Crama Noastra S.R.L. a fost infiintata in luna iunie a anului 2008 in Cluj Napoca, Romania. Asociatul majoritar este cetatean...

citeste tot »

Evino.ro – magazin online de vinuri si recomandari
Incepand cu sfarsitul anului 2012, pe piata de retail din Romania si-a facut aparitia un nou magazin online cu vinuri...

citeste tot »

La Chambre
La Chambre – inclusiv magazin online Adresa: Calea Dorobantilor nr 111 – 131 E-mail: vinuri@lachambre.ro Tel: 0769.006.181 Contact: Catalina Chivu,...

citeste tot »

Imex Wines – vinuri la click
Soiuri exotice precum Saperavi, Rkatsiteli, Mtsvane din diferite regiuni ale “patriei vinului” – Georgia -, dar si soiuri international recunoscute...

citeste tot »

Casa de Vinuri Ferren
Rating:♣♣♣♣♣  Preturi: €€€€€ Adresa: Str. 11 iunie nr. 31 O alta Basarabie La un moment dat, vinurile produse in Moldova...

citeste tot »

Vinmag, vanzatorii de poezii imbuteliate si varsate – advertorial
Cunoscatori de vinuri sunt multi. Dar putini sunt cei care au o poveste in spate. Iar povestea magazinului Vinmag incepe...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 01 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online