Smart Drinks

«    »

Farmville – joc online cu vita-de-vie

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 01 Apr 2010
Rubrica: Articole si reportaje, Generic

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

farmville-grapesEsti producator de vinuri in Romania, ai o podgorie sau mai multe, ai si niste angajati care muncesc pentru tine – sau cel putin tie asa iti spune toata lumea – si ai multe calcule de facut: ce soi plantezi, ce suprafata folosesti in fiecare an, care e varsta plantatiilor si ce rezultate vei obtine de pe urma lor in final.

Daca te-ai plictisit de problemele de zi cu zi, de ciclicitate, exista intotdeauna alternativa virtuala in tot ceea ce faci. In Farmville, joc lansat pe platforma de socializare Facebook, poti sa plantezi struguri, sa ii culegi si apoi sa ari si sa platezi din nou cu doar cateva click-uri.

Febra Farmville a prins, dupa cererile primite pe contul de Facebook al Vinul.Ro, si o buna parte din specialistii din industria vinului. Asta pe langa ceilalti 82,7 milioane de utilizatori activi ai acestui joc.

Mic ghid pentru o buna podgorie in Farmville

Ca sa fii un bun producator in Farmville, trebuie sa respecti cateva reguli de baza: in primul rand, spre deosebire de realitate, strugurii din Farmville se coc in 24 de ore de cand au fost plantati. Prin urmare, cand ii plantezi, trebuie sa tii cont de faptul ca in exact 24 de ore va trebui sa fii din nou online pentru a-i culege. Altfel, toata podgoria se ofileste si banii investiti in plantarea ei se pierd.

picture-146Pentru a cultiva o parcela de struguri, ai nevoie de 15 Farmville coins ca sa ari pamantul si 85 de coins pentru cultivare. Mai ai nevoie si de o zi pana la recolta, iar strugurii se vand cu 270 de coins. Profitul tau este de 170 de coins intr-o zi, pentru o singura parcela (7,39 coins/ora).

Mai nou, mai marii Farmville au introdus si o unealta care readuce la viata recoltele uitate in soare prea mult timp, insa, ca si in viata, de cele mai multe ori, solutia costa mai mult decat iti poti permite.

Daca alegi sa cultivi cu religiozitate struguri, vei fi rasplatit, in scurt timp, cu un bonus in bani si o placuta pe care sa o infigi in pamant la ferma si care anunta pe toata lumea care te viziteaza ca strugurii care cresc la aceasta ferma sunt din cel mai bun soi.

picture-5

O alta metoda prin care poti creste productivitatea este sa te imprietenesti cu cat mai multi oameni care joaca Farmville, si care devin, astfel, vecinii tai. Vecinii pot trece din cand in cand pe la ferma ta si, daca tu ai lipsit o vreme, te ajuta sa alungi pasarile sau animalele care ti-ar putea manca recolta. Tot ei iti pot fertiliza pamantul, astfel incat, la recoltare, strugurii normali devin struguri uriasi (si mult mai profitabili – in Farmville coins bineinteles).

How to

Amploarea pe care a luat-o jocul la nivel global a dat nastere mai multor derivatii ale jocului, de la crack-uri care sa te duca rapid spre niveluri mai avansate, pana la o carte numita Farmville Secrets, editata in mii de exemplare, care identifica cele mai bune tactici si strategii pentru a castiga bani in Farmville.

fspback_smlCartea, care costa 27 de dolari, a aparut pe piata in urma cu un an si promite sa ii invete pe cei care aleg sa se inspire din ea metode legale (da, exista si metode mai putin ordotoxe pentru level-up) pentru o dezvoltare sanatoasa a fermei.

Bineinteles, ca utilizator Facebook, poti alege sa apartii si celeilalte tabere, “Not playing Farmville” (sau “Fuck Farmville” sau “Anti-Farmville”) – reteaua de socializare oferind – la o simpla cautare – 128 de aplicatii Farmville, 15.000 de fan pages si peste 500 de grupuri.

Si, pentru ca tot vine Pastele, in Farmville e agitatie mare si, de cateva zile, fiecare incearca sa stranga cat mai multe oua colorate pe care sa le transforme apoi in premii surpriza.

Asteptam cu nerabdare si primele sticle de Farmville Wine.

De citit pentru pasionatii de Farmville:





Tags: , , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje, Generic

Chateau de Fontcreuse, locul unde a fost gazduita si a scris Virginia Woolf (galerie foto)
Articol de Ioan T. Morar, Fotografii de Carmen Morar // AOC Cassis este primul AOC acordat in Provence, in 1936, (odata...

citeste tot »

Riedel, bucuria de a savura vinul
“Fiecare vin îşi merită paharul”. Acesta este unul dintre principiile care au stat la baza filosofiei Riedel, companie devenită etalon...

citeste tot »

Zece ani de Carl Reh la Oprisor
Inceputul povestii producatorului Carl Reh Winery, acum Crama Oprisor, incepe acum aproximativ zece ani si este strans legata de Nelu...

citeste tot »

Selene de la Recas, un vin misterios
„La trecerea lunii de primul patrar, ne face placere sa participati la un eveniment exclusivist”. Asa a sunat invitatia primita...

citeste tot »

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013: “Vinul romanesc are potential prin faptul ca este diferit“
Cea de-a cincea editie a concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro, prin medaliile oferite si rezultatele inregistrate, ofera destule indicii edificatoare...

citeste tot »

Pasiunea “Tamari” ajunge in Romania
Valentin Ceafalau “Tamari”, in dialectul Huarpe – dialect vorbit de populatia din regiunea argentiniana Mendoza -, inseamna “a face totul...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Vinul in Moldova – multe povesti, mai putine investitii
Vinul din Moldova a primit de-a lungul vremii mai multe epitete decat toate vinurile romanesti la un loc. Cantata si...

citeste tot »

La Avignon – Vinuri mari la Micul Luvru (galerie foto)
Text: Ioan T. Morar, Fotografii: Carmen Morar // Pentru ca nu participa la intrunirea vinificatorilor din valea Rhonului (Découvertes en Vallée...

citeste tot »

Premiile de Excelenta, in presa internationala
Premiile de Excelenta, concursul de vinuri cu juriu international organizat de catre Vinul.Ro la sfarsitul lunii octombrie, la Centrul Aroma...

citeste tot »

Villa Vinea – terroir-ul Tarnavelor in italiana (galerie foto)
Zona Tarnavelor a fost comparata de multi cu celebra regiune frantuzeasca Chablis, datorita conditiilor sale favorabile cultivarii soiurilor albe de...

citeste tot »

City Best: Reinventarea Casei Vernescu
Articol de Adriana Popescu / CityBest.Ro // Reamenajata si redeschisa in acest an, dupa preluarea de catre actualul actionariat, Casa Vernescu...

citeste tot »

Fusion-show cu vinuri vieneze
Vin, gastronomie, muzica. Acestea sunt lait-motivele stilului de viata vienez, stil de viata cu care au putut face cunostinta invitatii...

citeste tot »

De la „gustul pamantului“ la hartile de terroir
Text si foto: Loreta Budin, Master International Vintage / Harti: Cellule Terroirs Viticoles, Beaucouzé // Pana nu demult, credeam si eu, ca...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tocanita de mistret
Ingrediente pentru 3-4 persoane: 500 gr. carne de mistret (pulpa), sos de rosii cu rosii bucati, 0,5 litri de vin...

citeste tot »

FENAVIN – cultura vinului la spanioli
Dar avem si noi targuri de vin în Romania. Nimic mai fals. La noi sunt codrii verzi de brad, sunt...

citeste tot »

Dosar Dealu Mare: LacertA – soparla cu arome super-premium
Dealu Mare este una dintre regiunile viticole romanesti cu densitatea cea mai mare de producatori comparativ cu suprafata sa. Cu...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

Vinitaly 2010 – mai multe vinuri, mai putine medalii
In acest an, producatorii de vin din intreaga lume au ales nu mai putin de 3.646 de vinuri pentru a...

citeste tot »

Halewood aduce in Romania Ibericos de la Torres
Incepand cu luna mai, Cramele Halewood a inclus in portofoliul sau noul brand al companiei Torres: Ibericos, potrivit unui comunicat...

citeste tot »

De 3 X Pinot Noir, la Ginger
Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir,...

citeste tot »

“Degustarea de la New York”, un triumf al chilienilor
Cele mai bune vinuri chiliene au dovedit ca sunt de o calitate cel putin comparabila cu unele dintre cele mai...

citeste tot »

Clubul “Oasis”, lansare cu fotbal
Cu ocazia deschiderii oficiale, Clubul “Oasis Sport&Leisure” a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, prima editie a Cupei “Oasis VIP&Media” la...

citeste tot »

Pinot Noir de Lume Noua si Veche, la Ginger – Germania, Noua Zeelanda si Franta
Seria degustarilor organizate de pasionatii de vinuri si gastronomie Cesar Filip si Doru Pencea, co-proprietarii restaurantului Ginger, continua si luna...

citeste tot »

Un restaurant la inaltime
In luna mai a acestui an, va fi lansat in Romania conceptul numit „restaurantul suspendat”, ce presupune organizarea de evenimente...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

SERVE a “udat” noua gradina a Micii Elvetii
La sfarsitul saptamananii trecute, restaurantul Mica Elvetie a sarbatorit redeschiderea gradinii de vara, motiv nu doar pentru o adevarata defilare...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Amintirile unui jurat de la Vinitaly 2010 (pseudoreportaj)
Oras turistic, degustari “ca la armata”, surprize placute sau mai putin placute, un vagon de experienta, branzeturi si carnuri in...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Vinuri fine de la Vinarte, la Hotel Christina
Vineri, 23 aprilie, si sambata, 24 aprilie, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare-eveniment, cu...

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 30 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online