Fibrio

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

Fibrio, restaurantul care nu dauneaza siluetei

 Text si foto: Loreta Budin

fibrioUn restaurant in care gasesti preparate delicioase, usoare, sanatoase, satioase, care nu ingrasa, si la preturi incredibil de mici s-a deschis de curand in Capitala.

La Fibrio (strada Marcel Andreescu nr. 11, vizavi de liceul Caragiale) mancarurile sunt facute tinandu-se cont de indicele glicemic, adica de modul in care are loc cresterea concentratiei de zahar in sange, in momentul in care se consuma carbohidrati. Cei a caror dieta urmareste un indice glicemic scazut – diabeticii, dar si persoanele care vor sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea corporala – vor fi mai mult decat multumiti de preparatele de aici: totul e gatit cu grija, folosindu-se ingrediente naturale, extrem de sanatoase si de gustoase. Gurmanzii pot manca fara niciun fel de restrictii, iar familiile care vor sa-si invete micutii cu un stil de viata sanatos sunt binevenite.

Oricine poate savura fara grija o pizza sau o prajitura, pentru ca faina folosita a fost conceputa special sa nu dauneze siluetei. Au fost izgonite din start faina alba, grasimile „rele”, ketchup-ul, conservele.

Deserturile au in compozitie numai ingrediente naturale, fara arome artificiale, coloranti si alte adaosuri; frisca e din smantana batuta, UHT dietetica, iar drept inducitor se foloseste fructoza. Savoarea este incredibila, asa cum au numai lucrurile bune, facute „de casa”.

Faina-minune Fibrio, care face faima meniului, a fost descoperita de patroana localului, Cornelia Marin. Economist de meserie, a tinut ani in sir diverse diete – fiindca avea probleme de greutate – fara ca niciuna sa o poata multumi. Drept pentru care a inceput sa caute singura formula ideala, „care nu ingrasa”.

A combinat faina integrala de canepa, secara, ovaz, soia, tarate, pana a gasit reteta perfecta, testata pe propriul ei organism. Poate fi folosita fara probleme in bucatarie, pentru coca, diverse blaturi, paine, prajituri, produsul rezultat fiind pufos, hranitor si satios, cu impact mic asupra glicemiei.

Pornind de la faina respectiva, meniul FiberLIFE si-a adaugat numai ingrediente sanatoase: paste integrale, legume de tot felul, cicolata neagra minimum 70 % cacao, iaurt, lapte degresat, praf de roscove, fructe, orez basmati si salbatic, seminte crude decorticate. Pana si uleiul folosit la gatit e ulei de canepa, recunoscut pentru calitatile curative. In salate, se foloseste ulei de masline. Carnea e de peste, fructe de mare, pui, curcan, vita. La toate, se asorteaza vinuri seci si demiseci, ori sucuri naturale pe baza de Aloe Vera. Un produs introdus de curand este ceaiul special din plante, impotriva mahmurelii.

Cateva preparate si preturile aferente: bruschete cu paste de masline – 6 lei, vinete cu ton si capere gratinate cu mozzarella – 14 lei, ciuperci umplute cu spanac, la cuptor – 9 lei, diverse salate – intre 8 si 19 lei, diverse supe – 7,5 – 8,5 lei, paste de casa Fribrio – 16-20 lei, pizza 15-22 lei, clatite speciale cu somon afumat si smantana – 18,5 lei, orez basmati si salbatic cu fructe de mare – 20 lei, piept de pui cu sos de branza cu mucegai nobil – 19 lei, briosa cu fructe de padure – 5,5 lei, Tiramius Fibrio – 10 lei (mai multe detalii pe www.fibrio.ro).