IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Si altii beau sprit – si nu se mai vaita atata
Articol de Loreta Budin, Master International Vintage //  E uimitor de cate ori am auzit compatrioti, cunoscatori intr-ale vinului, plangandu-se strainezilor de...

citeste tot »

Manualul somelierului: Carnea primadona din bucatarie (partea a IV-a)
Articol de Marian Timofti, somelier / marian@somelierul.ro Porcul a devenit, alaturi de vanat, prima carne din bucatarie. Ofera o carne catifelata,...

citeste tot »

Vincon mizeaza pe investitii si pe Ambrosio
„Vincon Vrancea te invita la o vizita la podgoriile, locatiile de productie si cele mai importante crame pe care compania...

citeste tot »

Stelele Michelin – Oscarul restaurantelor
Sa primesti o stea in Ghidul Michelin si apoi inca una creaza legenda. Pierderea ei, insa, poate insemna o tragedie....

citeste tot »

Recolta 2012 scumpeste vinurile
Se pare ca cel putin trei lucruri sunt singure pentru urmatorul an: criza economica, impozitele si cresterea pretului vinului. Conditiile...

citeste tot »

kWine Feteasca neagra – La sfarsit a ramas doar unul: Artisan 2008 (galerie foto)
A treia editie a Turneului kWine – singura competitie de contact pentru vinuri din Romania – a aliniat la start...

citeste tot »

Perle Taittinger la Bucuresti
Definitie a luxului si a elegantei, Taittinger se numara printre primele case producatoare din regiunea Champagne. Ceea ce o diferentiaza...

citeste tot »

Scurtissima istorie a etichetei de vin
Articol de Loreta Budin//  Eticheta tine loc de voce si de imagine a vinului. Reprezinta insa mai mult decat atat;...

citeste tot »

Noutati Terra Romana si Vinul Cavalerului
SERVE se numara printre producatorii romani care reusesc, chiar si in conditiile unor recolte mai putin fericite, sa mentina o...

citeste tot »

Cognac pe limba tinerilor. VSOP la –18 grade Celsius
Daca traiati cu impresia ca stiti cum se bea cognacul – din pahar balon, incalzit usor in causul palmei, eventual...

citeste tot »

Targul FuyaExpo Guangzhou – Cantonul vinurilor
Update: Ulterior publicarii acestui material, am aflat de la reprezentantii Murfatlar Romania ca producatorul dobrogeanu nu are nici o legatura cu...

citeste tot »

Un elixir in bucatarie – otetul balsamic
Articol de MARIAN TIMOFTI, SOMELIER Editor: Horia Hasnas Otetul Balsamic Traditional de Modena DOP (Denumire de Origine Protejata), legenda, realitate,...

citeste tot »

Vinul fiert – o istorie condimentata
Articol de Loreta Budin / Aromatul vin fiert, obligatoriu in zilele friguroase de iarna, era apreciat inca din antichitatea greaca...

citeste tot »

Castelul Pibarnon de pe Colina Telegrafului (galerie foto)
Text: Ioan T. Morar; Foto: Carmen Morar // Viticultura este cunoscuta in zona actualului AOC Bandol cel putin cu cinci secole...

citeste tot »

Angelli, în afara legii
Se apropie ZIUA INDRAGOSTITILOR, DRAGOBETELE si sarbatorile acestui an, prin urmare, reluam o tema fierbinte inainte de revelion, care INCA...

citeste tot »

Premiile Vinul.ro, pe JancisRobinson.com
Claudia Pendred, bancher si colaboratoare a portalului jancisrobinson. com, a publicat recent un articol despre impresiile pe care i le-au...

citeste tot »

Rieslingul de Rhin si nuanta de kerosen
Articol de Cezar Filip In ultima vreme, si ma refer la ultimii 2 -3 ani, am citit foarte multe articole...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 06 Mar 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor