Smart Drinks

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Ghidul seductiei (5): Picanterii in roz
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasã. Jumãtate din...

citeste tot »

Anghinarea, floarea de iarna a Mediteranei
Dupa ce am trecut in revista multe dintre alimentele de baza si am cautat vinurile cele mai potrivite pentru ele,...

citeste tot »

Sticla de hartie, prietena mediului
Dupa mult controversatul dop de metal cu filet, un alt subiect imparte lumea vinului in doua tabere – cea a...

citeste tot »

Halewood Romania aduce vinurile sud-africane Simonsig
Compania Cramele Halewood a prezentat saptamana trecuta, in premiera in Romania, vinurile producatorului sud-african Simonsig. Evenimentul a avut loc cu...

citeste tot »

Celebritatile si vinurile lor mai mult sau mai putin celebre (galerie foto)
Se spune ca celebritatea vinde absolut orice. Bazandu-se pe acest dicton tot mai multe starlete au ales sa se implice...

citeste tot »

Vinul. How it’s Made (ghid ilustrat)
Ne place vinul! Il degustam si il savuram, il povestim, il analizam si il criticam, deopotriva. Procesul de productie a...

citeste tot »

O verticala si descoperirea lui Cuvee Alexandru
Nu demult, spuneam ca SERVE reuseste sa impresioneze la fiecare recolta cu vinuri expresive, pastrand acelasi nivel calitativ ce a...

citeste tot »

Vinul si aplicatiile sale
Articol de Cosmin Tudoran / Trebuie sa recunosc ca am ajuns in domeniul vinului dintr-o curiozitate. Iar cum sunt un...

citeste tot »

Asocierea Vinarte-Neptunus a bifat inca o reusita – galerie foto
Sergio Faleschini, presedintele Vinarte, este un mare amator de gastronomie. Iar cand a descoperit talentul lui Daniel Anca, actionar si...

citeste tot »

Calatorie de studii in Romania: avem chiar si vin!
Text si foto Loreta Budin Suntem 38 de insi de 17 nationalitati, urmam cursurile Master International Vintage in domeniul vinului...

citeste tot »

Jurnalul importatorului de Cognac: Janneau, briliantul din Armagnac
Articol de Cesar Filip // Nu demult, anul trecut, a aparut in revista Vinul.Ro un articol despre armagnac. Eu unele...

citeste tot »

Spritul si vinul de combinat
Cu toate ca este una dintre cele mai dragi indeletniciri ale romanilor, nu de putine ori spritul, amestecul vinului cu...

citeste tot »

DREPT LA REPLICA: Vincon Vrancea mizeaza pe calitate
In urma aparitiei materialului “Vinuri nerecomandate!!!”, in care erau prezentate cateva exemple de etichetare neconforma, am primit la redactie un...

citeste tot »

Caloian de Oprisor
Filosofia Cramei Oprisor, aceea de a scoate in evidenta caracteristicile pamantului oltenesc, nu ar fi fost completa fara gama Caloian,...

citeste tot »

Dealu Mare, drumul vinului
Acum mai bine de sapte ani renumitul critic de vinuri Robert Parker incerca pentru publicatia Decanter niste previziuni referitoare la...

citeste tot »

Dosar: Vinuri, Victoria si politica la CVI
„Zona Dragasanilor se inscrie printre cele mai elitiste regiuni viticole din tara, datorita investitorilor interesati sa vina aici si sa...

citeste tot »

Vinul de acasa: Bogdan Niculescu-Duvaz
Goana dupa cadouri pentru cei dragi, dar si pregatirile pentru traditionalele mese de Craciun si de Revelion sunt in toi....

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 29 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online