Smart Drinks

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Dosar Vrancea – Productie faraonica. La Faraoane, evident!
Exista lucruri care nu se schimba niciodata. Sau nu suficient, cat sa se vada. La Cramele Faraoane se schimba doar...

citeste tot »

LacertA – consistenta si ceva in plus
In momentul lansarii, LacertA Winery s-a pozitionat intr-un mod cat se poate de natural in categoria producatorilor premium din Romania,...

citeste tot »

GoodWine 2011 – lansari de primavara (galerie foto)
Cu toate ca timpul trecut de la editia anterioara a fost relativ scurt, cea de-a cincea editie a targului de...

citeste tot »

Vinul romanesc analizat de Caroline Gilby (MW)
Jurnalista britanica Caroline Gilby (Master of Wine) a facut o analiza foarte atenta a sectorului vitivinicol romanesc in ultimul numar...

citeste tot »

Vinul de Paste – optiuni pentru toate buzunarele
Asortarea vinului la meniul de Paste nu este un lucru simplu, mai ales ca doua ingrediente de baza – ouale...

citeste tot »

Jurnalul importatorului de cognac: A.E. DOR, de inalta descendenta
Articol scris de Cesar Filip // Ce stim noi despre Cognac astazi, atat ca regiune, cat si ca bautura – asta...

citeste tot »

Vinul. How it’s Made (ghid ilustrat)
Ne place vinul! Il degustam si il savuram, il povestim, il analizam si il criticam, deopotriva. Procesul de productie a...

citeste tot »

4 medalii de aur si 9 de argint pentru Romania la Concours Mondial de Bruxelles 2011
Vinurile din Romania au reusit la editia de anul acesta a Concours Mondial de Bruxelles una dintre cele mai bune...

citeste tot »

Minotauri in labirintul vinului
Cea de-a doua editie a “Diamond Club Art & Wine”, un eveniment marca George Moisescu, a adus in fata publicului...

citeste tot »

Vinul, noua moda feminina
Valentin Ceafalau Agentiile Gallup si Adams Media au dat de curand publicitatii un sondaj de opinie potrivit caruia pe piata...

citeste tot »

M1 – atelierul lui Razvan Macici
Anuntat in toamna anului trecut, proiectul M1.Crama Atelier, „crama mica din crama mare” de la Murfatlar, a starnit un val...

citeste tot »

Cum se „uda“ corect masa de Craciun
Masa traditionala de Craciun devine, de la an la an, mai problematica. In primul rand, urbanizarea masiva din ultimele decenii...

citeste tot »

Alternative de import de la SmartDrinks.Ro
Dupa ce timp de mai multi ani s-a consacrat in randul distribuitorilor romani de bauturi alcoolice si non-alcoolice, Alma Tim...

citeste tot »

Mugur Isarescu: Exista intentia de a tezauriza vinuri
Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.ro au vizitat ieri Muzeul si vechiul palat al Bancii Nationale a Romaniei, fiind intampinati chiar...

citeste tot »

Zece ani de Carl Reh la Oprisor
Inceputul povestii producatorului Carl Reh Winery, acum Crama Oprisor, incepe acum aproximativ zece ani si este strans legata de Nelu...

citeste tot »

Mineralitate in vinuri?!
Mineralitatea vinurilor este una dintre cele mai in voga expresii folosite in degustare, la care apeleaza deopotriva specialistii, cat si...

citeste tot »

City Best: Reinventarea Casei Vernescu
Articol de Adriana Popescu / CityBest.Ro // Reamenajata si redeschisa in acest an, dupa preluarea de catre actualul actionariat, Casa Vernescu...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 30 Sep 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online