IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Vinitaly 2008 – anul recordurilor
Editia de anul acesta a Salonului International de Vinuri – Vinitaly 2008 a inregistrat o surpriza si un record: pentru...

citeste tot »

200 de vinuri, 14 jurati, doua mese. Concursul international de vinuri Bucuresti 2009
Sobrietatea catorva domnitori si domnite se rasfrange intrucatva si asupra salii in care Academia Romana gazduieste, incepand de azi (vineri,...

citeste tot »

Flamboyant 2010 – reintoarcerea la stilul clasic
In ultimii ani, putine au fost vinurile romanesti capabile sa starneasca atata curiozitate in randul pasionatilor inainte de a fi...

citeste tot »

O degustare nobila de Cru Bourgeois
O sa incep cu o destainuire. Pe mine infrangerea suferita de Steaua in Liga Campionilor – 0-4 cu Chelsea, la...

citeste tot »

Stapanii vinurilor
Poate ca pentru publicul consumator din Romania expresia Master of Wine nu spune foarte multe, insa aceasta categorie de experti,...

citeste tot »

Rocca di Frassinello la Arte&Vino
Somelierul Marian Timofti va organiza pe 27 octombrie, in ciclul deja consacrat de degustari gazduite de catre magazinul Arte&Vino, o...

citeste tot »

Razvan Macici si „crama mica“ de la Murfatlar
O vizita la Murfatlar poate avea efecte destul de puternice asupra perceptiei oricaruia despre vin si vinificare, asupra notiunii de...

citeste tot »

Drive-test in vie. Run, Forest(er), run!
Totul in viata este perfectibil. De la aceasta idee a pornit noua abordare pe regiuni a vinului romanesc in paginile...

citeste tot »

Somelierii japonezi incantati de vinurile romanesti
In perioada 10-16 aprilie, pentru prima data in istoria relatiilor romano-japoneze, reprezentantii sommelierilor din Japonia s-au intalnit cu omologii lor...

citeste tot »

Vinvest la a cincea aniversare
Cei cinci ani scursi de cand a aparut Vinvestul par deja o eternitate. De acolo se transmit semnale pentru piata....

citeste tot »

Ce vin bei la o shaorma cu de toate?
Articol de Loreta Budin, Master International Vintage // Shaorma cu de toate si-o Feteasca Alba? Acum cativa ani, puristii ar...

citeste tot »

Stirbey relanseaza via Bratianu
Agricola Stirbey, compania care a castigat titlul de „Producatorul Anului” in 2008 din partea juriului Vinul.ro, si-a prezentat in premiera...

citeste tot »

Nargila, ritmuri orientale pentru toate simturile
Pe la inceputul verii, obisnuitii cafenelei Coffee & You au avut un soc. Localul din strada Bibescu Voda nr. 1...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi de vita cu sparanghel
Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna, ne-am gandit sa va prezentam cateva retete mai deosebite. Asa ca am apelat...

citeste tot »

Povestea tragicomica a unei reconditionari exceptionale
Adaptare dupa larvf.com de Horia Hasnas // Vinul.Ro publica, nu cu mult timp in urma, un articol amplu despre reconditionarea...

citeste tot »

Superheroes
RADU RIZEA Intr-o seara de joi, in subsolul lui Pavel Susara, in timp ce picturile lui Ciprian Paleologu incercau sa...

citeste tot »

Adio, mahmureli de BFL!
Radu RizeaProducãtorii de vinuri au înscris un punct important în rãzboiul calitãtii: la doar câteva zile dupã campania de presã...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 25 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online