IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Beaujolais Nouveau se dezbraca de plastic
Text: Loreta Budin, Angers Ca in fiecare an, a treia joi din luna noiembrie inseamna lansarea Beaujolais-ului Nouveau. Numai ca anul...

citeste tot »

Jurnalul importatorului de cognac: Croizet, un cognac pe axa Napoleon-Churchill
Articol de Cesar Filip //  Acum cateva zile, un prieten, impatimit al cognac-ului, mia spus un banc din domeniu: „Un tip...

citeste tot »

Mugur Isarescu: Exista intentia de a tezauriza vinuri
Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.ro au vizitat ieri Muzeul si vechiul palat al Bancii Nationale a Romaniei, fiind intampinati chiar...

citeste tot »

Vinul romanesc analizat de Caroline Gilby (MW)
Jurnalista britanica Caroline Gilby (Master of Wine) a facut o analiza foarte atenta a sectorului vitivinicol romanesc in ultimul numar...

citeste tot »

Printul din Dragasani a implinit 10 ani
In 2001, baronii Jakob si Ileana Kripp intrau in posesia domeniilor viticole Stirbey de la Dragasani. Dupa 3 ani de...

citeste tot »

Egregio, o conturare a noii identitati Vincon
„Stim ca avem de recuperat mult la capitolul imagine, dar speram ca gama Egregio va reprezenta un pas decisiv spre...

citeste tot »

Armagnac centenar la Comtesse du Barry
Una dintre cele mai spectaculoase degustari ale lunii februarie a fost gazduita de magazinul Comtesse du Barry, unde proprietarul Vignobles...

citeste tot »

DREPT LA REPLICA: Vincon Vrancea mizeaza pe calitate
In urma aparitiei materialului “Vinuri nerecomandate!!!”, in care erau prezentate cateva exemple de etichetare neconforma, am primit la redactie un...

citeste tot »

Cinci ani de farmec discret
Urmeaza o povestioara subiectiva, asa incat e bine sa fiti preveniti de la bun inceput. Nu stiu altii cum judeca,...

citeste tot »

3 Hectare din „nisipuri nobile“, prima gama exclusiva a Diviziei Premium Murfatlar
Deja nu mai reprezinta o noutate pentru multi ca piata vinului din Romania se afla într-un continuu proces de crestere...

citeste tot »

METAXA, o raza din soarele Greciei
Infiintat de doar cateva luni, Club Cognac Remy Martin, o initiativa de si cu bun gust, la care si-au dat...

citeste tot »

Agentia de somelieri
Cu toate ca in Romania acestui moment rolul somelierului este usor ambiguu, profesionistii care activeaza in domeniu incep sa fie...

citeste tot »

Ce preferã chelnerii?
Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Dry Riesling, Dry Muscat, Grasa de Cotnari, rosu, demisec si demidulce – acestea sunt cele mai...

citeste tot »

Bucataria Hoinara: curcanul thailandez din spatele baii turcesti
Foto si text: razvan voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro/www.bucataria-hoinara.ro) In aceasta pagina va povestesc despre calatoriile spre „orizonturi far’ de hotar“ pe care...

citeste tot »

Budureasca se muta in „casa noua“ (galerie foto)
Budureasca se numara printre producatorii de vinuri de la noi ce au reusit ca de la o recolta la alta...

citeste tot »

Cum se „uda“ corect masa de Craciun
Masa traditionala de Craciun devine, de la an la an, mai problematica. In primul rand, urbanizarea masiva din ultimele decenii...

citeste tot »

Dosar Oltenia: Vinarte – „printi si bolovani“
SOARELE PESTE BOLOVANU La o aruncatura de bat de Samburesti se gaseste centrul viticol Castel Bolovanu – o crama inceputa...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 27 Jan 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor