IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.ro, despre criza
Cea de-a doua editie a Premiilor de Excelenta Vinul.ro vine intr-o perioada in care piata este zdruncinata de scaderea apetentei...

citeste tot »

Vinul in Moldova – multe povesti, mai putine investitii
Vinul din Moldova a primit de-a lungul vremii mai multe epitete decat toate vinurile romanesti la un loc. Cantata si...

citeste tot »

City Best – Marco Magri, Executive Chef Roberto’s, Athenee Palace Hilton: „Bucataria italiana nu este «cu de toate»“
Articol de Adriana Popescu / CityBest.Ro // Sa recunoastem: de cate ori nu comandam pizza cat mai incarcata, pe modelul „cu...

citeste tot »

Simfonia de sezon a vinurilor spumante
Articol  de Loreta Budin / Romanii isi reinnoiesc provizia de „vinuri cu bule“, pentru a sarbatori noaptea dintre ani. Ce...

citeste tot »

Dosar Oltenia: Vie Vin Vanju Mare – restructurare pentru calitate
Pe cat de glorioasa a fost viata Centrului de Vinificatie de la Vanju Mare in anii comunismului, pe atat de...

citeste tot »

Bilanţ: vinul Şi munca
Sergiu Nedelea, somelier www.winetaste.ro Cum adică vin şi muncă? Munca-i muncă, vinu-i vin. De ce să le amestecăm? Am încălca...

citeste tot »

Scandalul de la Fruvimed continua – Cacealmaua lui Carapid demontata de instante
Privatizarea societatii Fruvimed SA reprezinta de ceva timp un subiect de presa. Un grup condus Paris Carapid a pus mana...

citeste tot »

Dosar Dobrogea: Sarica Niculitel sau alta viata pentru Aligote
In cladirea fostului IAS din Sarica Niculitel functioneaza astazi o companie cu actionari spanioli, veniti din Rioja pentru a relansa...

citeste tot »

Festivalul Culturii Romane la Cracovia – cinci ani de existenta sarbatoriti cu vinuri romanesti
Articol scris de Sergiu Nedelea / winetaste.ro In perioada 26-29 aprilie, Institutul Cultural Roman (ICR) de la Varsovia a organizat...

citeste tot »

Riedel, bucuria de a savura vinul
“Fiecare vin îşi merită paharul”. Acesta este unul dintre principiile care au stat la baza filosofiei Riedel, companie devenită etalon...

citeste tot »

Marea carte a vinului romanesc
Articol de prof. dr. Valeriu V. Cotea Discipol de elita a profesorului Stefan Teodorescu, devenit el insusi mentor al unor...

citeste tot »

Cand sticlele de vin vorbesc 8 limbi straine
A informa cat mai complet consumatorii, a-i tine la curent cu ultimele noutati legate de produsele sale  – iata visul...

citeste tot »

Celebritatile si vinurile lor mai mult sau mai putin celebre (galerie foto)
Se spune ca celebritatea vinde absolut orice. Bazandu-se pe acest dicton tot mai multe starlete au ales sa se implice...

citeste tot »

.ro – Un alt tip de promovare a vinului
Marketingul si promovarea sunt domeniile in care esti obligat inovezi continuu pentru a face diferenta. In ultimi ani, piata vinului...

citeste tot »

Vinul.Ro a prezentat colectia frantuzeasca de la LIDL (galerie foto)
Vinurile frantuzesti ce au intrat pana acum pe piata romaneasca s-au impartit intr-un mod cat se poate de straniu in...

citeste tot »

Campania, lectie de cultura a vinului
Pozitionata la sud de Roma, Campania s-a numarat printre cele mai importante zone ale Italiei inca din timpul romanilor. Supravietuitoare...

citeste tot »

Master of Wine la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Master of Wine Caroline Gilby se va numara printre degustatorii care vor alcatui juriul celei de-a treia editii a concursului...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 31 Mar 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor