Smart Drinks

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Vinurile Campionatului de Gatit de la Gilau
Prima editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber de la Gilau (jud. Cluj) s-a incheiat duminica, 16 septembrie,...

citeste tot »

Masi – La Famiglia di Amarone
Pentru a celebra cei trei ani de colaborare fructuoasa cu celebra casa de vinuri din Italia Agricola Masi, Cramele Recas...

citeste tot »

Vinuri de gratar
Raluca Curteanu Mancarea grea, carnea tare, cu gust puternic se potriveste cu vinurile pline, cu corp puternic. Acestea sunte, de...

citeste tot »

Dinastia Vivanco – vinul, arta si simbol
Razvan Avram www.avram.ro Am fost rapit de catre o civilizatie superioara si teleportat cu viteza luminii pe o planeta din...

citeste tot »

Stirbey “innobileaza” Feteasca regala
Lansarea ultimelor doua vinuri Stirbey, eveniment desfasurat la inceputul lunii februarie la Stirbei Center din Bucuresti, a reprezentat inca o...

citeste tot »

La Sapata – vinuri bio-organice din Dobrogea
Nu de putine ori apare intrebarea: ce anume ii determina pe investitorii straini sa isi plaseze capitalul in crame construite...

citeste tot »

Vinul.Ro a prezentat colectia frantuzeasca de la LIDL (galerie foto)
Vinurile frantuzesti ce au intrat pana acum pe piata romaneasca s-au impartit intr-un mod cat se poate de straniu in...

citeste tot »

Degustarea vizuala – cum etichetele de vinuri iti scot banii din buzunar
Chiar daca putini o admit, etichetele de vinuri chiar ne influenteaza atat decizia de cumparare, cat si nivelul de perceptie...

citeste tot »

Zonin – vinurile Italiei sub acelasi nume
Istoria companiei Casa Vinicola Zonin reprezinta unul dintre cele mai de succes modele antreprenoriale din Italia. La mijlocul anilor ’60,...

citeste tot »

Bilanţ: vinul Şi munca
Sergiu Nedelea, somelier www.winetaste.ro Cum adică vin şi muncă? Munca-i muncă, vinu-i vin. De ce să le amestecăm? Am încălca...

citeste tot »

Legionarii fac vin la picioarele Sfintei Victorii
Articol de Ioan T Morar / „Era o zi frumoasa de toamna”. Acest inceput de compunere de elev mediocru de-a...

citeste tot »

Ca pestele în apa? Nu, în salata!
În aceasta luna, pasionatul de gastronomie Marius „Costachel” Cristian (www.costachel.ro) ne propune mai multe retete de salate. SALATA CAESAR Suna...

citeste tot »

„Cuvée Anniversaire“ pentru 120 de ani de existenta a Pivnitelor Rhein (galerie foto)
Halewood a sarbatorit 120 de ani de existenta a Pivnitelor Rhein de la Azuga cu lansarea unui spumant aniversar, Rhein...

citeste tot »

Dosar Dealu Mare: Vinarte Villa Zorilor – saracul sol bogat
Ultimul punct din itinerariul facut de echipa Vinul.Ro in regiunea Dealu Mare l-a reprezentat Villa Zorilor, Zoresti, cel de-al treilea...

citeste tot »

Flamboyant 2010 – reintoarcerea la stilul clasic
In ultimii ani, putine au fost vinurile romanesti capabile sa starneasca atata curiozitate in randul pasionatilor inainte de a fi...

citeste tot »

Invataturi din tara Unchiului Sam pentru producatori
Ca de obicei, Statele Unite dau tonul. Inclusiv in lumea vinului. Iar realitatile de pe acea piata tind sa devina,...

citeste tot »

Ghidul seductiei (5): Picanterii in roz
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasã. Jumãtate din...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 20 Sep 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online