IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Mugur Isarescu: Exista intentia de a tezauriza vinuri
Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.ro au vizitat ieri Muzeul si vechiul palat al Bancii Nationale a Romaniei, fiind intampinati chiar...

citeste tot »

Romania la farfurie (2)
Vinul.Ro si Organizatia Somelierilor din Romania 2011 colaboreaza pentru realizarea celui mai neconventional, sincer si amical ghid al restaurantelor din...

citeste tot »

Cognac pe limba tinerilor. VSOP la –18 grade Celsius
Daca traiati cu impresia ca stiti cum se bea cognacul – din pahar balon, incalzit usor in causul palmei, eventual...

citeste tot »

Manualul somelierului: Potarnichi umplute
Ingrediente: Doua potarnichi, 100 gr. de file de porc, 12-16 masline negre, 4 felii de prosciutto crudo, doua felii de...

citeste tot »

Enomatic, o tehnologie nascuta din respect pentru vin
Acum mai putin de un deceniu, in 2002, doi intreprinzatori din Toscana lansau pe piata un produs destinat degustarii vinului...

citeste tot »

Imparatul spritului
Se pot spune multe, si mai bune, si mai rele, despre Napoleon Bonaparte. Cele mai multe, la superlativ. Ce se...

citeste tot »

Leul tare loveste exporturile de vin
Valentin Ceafalau Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana isi pune amprenta si pe evolutia pietei vitivinicole din Romania. Odata cu mult...

citeste tot »

Vinul.Ro la Verona: concursul Vinitaly 2008, instructiuni de folosire
Text si foto: Loreta Budin, Clubul Presa de Vin “Stau la masa mea cea mica / Si compun o scrisorica…”....

citeste tot »

Foie gras – ficatul gastei de aur
A reusit sa starneasca pasiuni si dispute la fel de puternice. A scos in strada, in semn de protest, vedete...

citeste tot »

Forumul Vinul.Ro – Ioana Istrati, The Harbour: Ospatarii vand vinurile daca sunt motivati
„Dintre bauturi, cu exceptia cafelei si a racoritoarelor, vinul este cel mai profitabil produs pentru un restaurant. Din pacate, nu...

citeste tot »

Somelier-globetrotter: Stellenbosch – setea de cunoastere goleste multe sticle cu informatie
Articole de Eduard Jakab  / eduard_jakab@hotmail.com Asociatia Somelierilor din Romania – membru The Court of Master Sommeliers USA – Certified...

citeste tot »

7 mituri despre promovarea pe Facebook
Loreta Budin, Master International Vintage //  Retelele sociale, respectiv Facebook, sunt adesea prezentate ca solutii-miracol pentru comunicarea/ promovarea marcii sau activitatii...

citeste tot »

Turismul enologic, intre profit si promovare
COSMIN ZAHARIA Mai mici sau mai mari, producatorii romani de vin privesc turismul enologic in primul rand prin prisma promovarii...

citeste tot »

Prince Matei, prima legenda a vinului romanesc modern
Sunt putini producatori romani care se pot mandri in acest moment cu o linie de vinuri premium care sa reprezinte...

citeste tot »

Vinul de acasa: Aura Calarasu
 Goana dupa cadouri pentru cei dragi, dar si pregatirile pentru traditionalele mese de Craciun si de Revelion sunt in toi....

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Dinastia Vivanco – vinul, arta si simbol
Razvan Avram www.avram.ro Am fost rapit de catre o civilizatie superioara si teleportat cu viteza luminii pe o planeta din...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 21 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online