IB Cargo

«    »

IMEX Wines a descoperit „Filiera Italiana” – galerie foto

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 07 Nov 2012
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Dupa vinuri georgiene si austriece, Cristi Pitulice, actionar si manager al societatii IMEX Wine, s-a decis sa aduca in Romania si vinuri italiene. Vinuri destinate zonei HoReCa, provenite de la producatori care, desi nu au o istorie seculara, au capatat deja un renume, unii chiar si international. Astfel , in portofoliul IMEX Wines amatorii pot gasi vinuri de la Mocavero (Puglia), Marramiero (Abruzzo), Fattoria Rodano, Bacci, Casa alle Vache (Toscana), Antonelli San Marco (Umbria), Cantine del Notaio (Basilicata), Cascina Chicco (Piemont), Venica I Venica (Friuli) si Ferreri (Sicilia). Acum, recunosc, nu am trecut prin toate vinurile, insa ce am degustat, adica trei vinuri de la Marramiero, unul de la Fattoria Rodano si unul de la Ferreri, m-au facut sa-i dau dreptate lui Cristi Pitulice, care a declarat ca si-a dorit ca in aceasta selectie sa intre fie vinuri specifice zonei de provenienta, fie varfuri de gama, fie vinuri foarte bine lucrate. Acum, cu siguranta ca si managerul IMEX Wines a stiut ce vinuri sa aleaga, pentru ca in degustarea amicala de la Charme, vinurile incercate si, pana la urma, baute, au indeplinit cel putin doua dintre conditiile selectiei. Pe post de uvertura am testat un DaMa Trebbiano d’Abruzzo DOC 2011, 12 % vol.alc., produs de Marramiero, un vin amplu, rotund, cu note florale si minerale, cu o aciditate crocanta, numai bun sa-l savurezi bine racit in serile calduroase de vara. L-am incercat apoi pe fratele mai mare (si, evident, mai scump), Marramiero Altare, un Trebbiano d’Abruzzo DOC 2009, cu 14,9 % vol.alc., un vin care a stat in baric si care are nevoie de un contact prelungit cu aerul inainte de a fi consumat. Surprinzator, nasul este placut inca de la deschiderea sticlei. Lemnul este bine integrat, aducand tonuri de zahar vanilat peste notele de fan cald si iasomie ale vinului. Insa in gust lemnul se simte poate prea puternic, de la atac pana in postgust. Dispare, insa, dupa 20 de minute de aerisire, lasand loc unor arome fine de grapefruit roz, piersica alba si caju. Un vin rotund, complex, care cere mancare. Un butterfish cu sos de capere, de exemplu. Al treilea vin ne-a tinut tot pe pantele argiloase din Abruzzo, mai precis din Dealurile Pescarei. Adica Marramiero Inferi, un Montepulciano d’Abruzzo DOC 2008, 14 % vol. alc., fasonat vreme de 12 luni in baric, care, dupa decantare, ofera arome de fructe de padure, piele si condimente, pigmentate cu note de nuca verde. Cu un atac usor dur, cauzat de taninurile inca verzi, vinul aduce in gust prune afumate si afine, iar din finalul lung razbat tonuri de visina si tiramisu. Ne-am mutat apoi in Sicilia, pentru un Ferreri, Nero d’Avola 2010, IGP, 13,5% vol.alc., care nu a cunoscut constrangerea lemnului. Adica o bomba de fructe, cam subtire in corp, dar cu o aciditate sprintara, care tine in frau un alcool ce ar cam vrea s-o ia la fuga cand vinul se incalzeste. Iar in final ne-am mutat in Toscana, mai precis la Fattoria Rodano, pentru un Chianti Clasico 2006, DOCG, tipic, cu cireasa neagra si piele, bitum si ciocolata, si un final lung si placut, dominat de cafea si fructe negre.

Asa ca, daca va bate gandul sa cumparat aceste vinuri, fie pentru consum propriu, fie spre revanzare, intrati pe www.imexwines.ro  sau contactati-l pe Cristi Pitulice la office@imexwines.ro , pentru mai multe detalii. Sau savurati-le la winebar-ul „1000 de chipuri”, unde sunt deja listate.





Tags: , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Vom bea spumante de Cotnari
Recunosc ca, pe 6 octombrie, am participat la lansarea Primul Vin al anului de la Cotnari mai putin pentru evenimentul...

citeste tot »

Cum sa-ti faci propria colectie de vinuri
Cezar Ioan Mai multa lume se gandeste sa investeasca in propria vinoteca, atat in cautarea de satisfactii personale cat si...

citeste tot »

Achizitia de la producator: win-win, cand e posibil
RADU RIZEA Cand vinul pe care ti-l doresti este prea scump, o reducere de 10, 20 sau chiar 30% ti-ar...

citeste tot »

Proiectul Infinity Cognac
Articol de Cesar Filip / Intr-un interviu acordat in iarna acestui an revistei Vinul.Ro am facut o prima prezentare a...

citeste tot »

Vinul romanesc nu se teme deocamdata de incalzirea globala
De ani buni se vorbeste, mai argumentat sau nu, despre incalzirea globala. Despre posibilele efecte, cele mai multe, catastrofale, care...

citeste tot »

Locul unde ciocolata prinde viata
O fabrica de ciocolata poate fi locul unde fiecare isi doreste sa ajunga macar o singura data in viata. Ciocolata...

citeste tot »

Maison Gelas, ambitie si inspiratie
Articol de Cesar Filip //  De multe ori un produs, calitatea lui, este foarte dependenta de felul in care este prezentat...

citeste tot »

Dosar Vrancea: Dyonisos, fosta ferma a partidului
Podgoria Cotesti isi castigase, intro vreme, un bun renume, sustinut intr-o mare masura de calitatea vinurilor. A venit perioada comunista,...

citeste tot »

PREMIILE DE EXCELENTA 2012: Criza economica a adus in discutie termenul „valoare“
Concursul de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro a reusit anul acesta sa aduca la masa de jurizare unii dintre cei...

citeste tot »

Jurnalul importatorului de Cognac: Janneau, briliantul din Armagnac
Articol de Cesar Filip // Nu demult, anul trecut, a aparut in revista Vinul.Ro un articol despre armagnac. Eu unele...

citeste tot »

Gastronomie, numele tau e Franta
Sa scrii despre bucataria franceza? „Vast proiect!”, ar fi raspuns un alt simbol al Frantei, Charles de Gaulle. Sa o...

citeste tot »

Alcoolul in vinuri, o chestiune de gust?!
In ultimii ani, asistam la o crestere progresiva a continutului alcoolic la majoritatea vinurilor din intreaga lume. Cei mai multi...

citeste tot »

Trufele albe romanesti si vanatoarea de arome
- Un articol trimis de Cezar Filip, managerul restaurantului Ginger – Personal, nu cunosc o materie prima alimentara care sa...

citeste tot »

Recolta 2012 scumpeste vinurile
Se pare ca cel putin trei lucruri sunt singure pentru urmatorul an: criza economica, impozitele si cresterea pretului vinului. Conditiile...

citeste tot »

Forumul Vinul.Ro – 2013 Vanzarea vinului, o cursa cu obstacole (galerie foto)
Criza economica din ultimii ani a influentat destul de serios piata vinului. Actul de vanzare a acestor produse a devenit...

citeste tot »

La Private Wine a inceput noua campanie de degustari – galerie foto
Inca de la aparitie, magazinul specializat Private Wine (Calea Serban Voda nr 28) a fost, saptamanal,  gazda unor evenimente menite...

citeste tot »

Vinul elvetian? Adevarat ca Wilhelm Tell!
Pentru cine mai crede ca faimosul erou al Elvetiei, Wilhelm Tell, este doar o legenda, a venit momentul adevarului: celebrul...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 31 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online