Instafoodies Of Bucharest. De urmărit!

E clar că Instagramul ia din ce în ce mai mult fața celorlate rețele sociale, mai ales când vine vorba de fotografii de mâncare, travel & entertainment. Nu vi s-a întâmplat și vouă să vă facă poftă și să mergeți în locul în care au fost făcute sau, poate, chiar să faceți rețeta respectivă ori să căutați idei după hashtag-uri? În rubrica de față, vă prezint câteva dintre cele mai cool conturi despre care cred că trebuie urmărite dacă și voi sunteți gurmanzi și / sau hunteri de locuri cu mâncare bună sau căutați rețete mai speciale.

Adina Chițu – Goodies maker @ Pancake Planet (fotografie culinară, food styling și food blogging)
Instagram @pancake_planet
O poftă nebună pentru gătit, un DSLR, multe idei și… un carton negru cam astea sunt elementele cu care a pornit Adina la drum când și-a făcut contul de Instagram. Și au fost pentru început suficiente pentru că pozele au o notă a lor arty, distinctivă, iar preparatele arată grozav.  Și-a propus să facă fotografie culinară dark, moody, iar în timp, a învățat cum să-și aranjeze elementele în jurul farfuriilor, având spațiu destul de limitat, cum să folosească aparatul foto, să se folosească de lumina naturală, să editeze fotografiile. În paralel, a experimentat rețete. „Dacă ai gătit un preparat care arată bine, miroase excelent și are gust bun, merită să îl pui într-un cadru, să-i zicem, artistic și să-l pui în valoare”, spune Adina.


Mi-a povestit că are înclinație artistică din copilărie, de când începuse să picteze și admira marii pictori, a descoperit apoi regia cinematografică,  a făcut ulterior PR într-un loc în care se gătea; toate s-au legat pentru ce face azi, iar instagramul i se pare o unealtă potrivită de promovare: „Aici consumăm, practic, fotografii; cumva acest mediu te obligă să faci cadre bune, să te gândești de două ori înainte. Te prinzi ușor care sunt trend-urile mai ales dacă urmărești oameni cu aceleași pasiuni.” Rețetele le găsiți pe blogul ei www.pancakeplanet.ro
Christian & Renata – millenials pentru care dragostea trece prin stomac 
Instagram @renatabota / @christianbalasz
Pentru noi, dragostea trece și prin stomac, dar înainte de asta, ajunge de fiecare dată în farfuriile surprinse în fotografiile redate pe Instagram”, spun cei doi, îndrăgostiți atât unul de celălalt, cât și de mâncare – așa că au făcut primul blog de cuplu din România, www.christian-renata.com
Pe cei doi, aproape nelipsiți de la party-urile din București, i-am cunoscut la deschiderea unui restaurant chiar în momentul în care Christian era ocupat să-și șteargă bine camera telefonului pentru încă o poză. Fac amândoi fotografii expresive, și  rândul lor, se lasă pozați de profesioniști, așa încât reușesc să transmită și o stare – good mood – dincolo de acel preparat sau masă, aș zice.
Intrați pe conturile lor (blog si instagram), o să vedeți content original – povești de călătorie, idei de petrecere a timpului liber și a zilelor mai speciale. Și, important, spun ei, le ies ideile pentru că pun mereu pun la țara la cale la un vin bun :)!


Ghazaleh Emami, The Socialite
Instagram @ thesocialite_ro
Ghazaleh, mai vechea noastră prietenă, influencer și PR de food &lifestyle, are de ceva timp blogul The Socialite și e foarte activă în zona de food, administrând mai multe conturi de PR și Social Media pentru diverse branduri (restaurante, produse ș.a.). Nelipsită și ea de la evenimente de profil și mondene și și-a format în timp ochiul pentru fotografia de mâncare în special și îi place la nebunie să prelucreze artistic ce surprinde!

Mai multe fotografii găsiți și în ediția curentă tipărită a revistei Vinul.Ro.

Cum ti se pare?