Serban Huidu si Mihai Gainusa: Carcoteli pe varii teme

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

de Valentin Ceafalau

Un interviu cu Serban Huidu si Mihai Gainusa, mai ales unul despre vin, nu poate fi unul normal. Iata un exemplu:

Enumerati cateva din lucrurile care va fac placere?

Serban Huidu: Cel mai mult imi place sa stau si sa dorm, daca se poate. Dar nu se poate!
Mihai Gainusa: De obicei, doarme pe el!

interviu1

Vinul se afla printre placerile voastre?

Nicolae Vacaroiu alias M.G.: Hac! Daca tot suntem la un interviu despre vinuri, pai ne place vinul, berea…
S.H.: Mie nu-mi place berea, mie-mi place vinul! In general, cele demiseci!
M.G.: Dar tu numai despre vinuri vrei sa ne intrebi?

Nu numai… Este important vinul in viata de zi cu zi?

M.G:: Am auzit ca un pahar pe zi face bine la inima! Si la un moment dat, pentru „inima albastra”, mai multe pahare de vin pe zi!
S.H.: Un Pinot Gris este foarte important pentru „inima albastra”, sau un Pinot Noir!

Ati colindat multe locuri si ati cunoscut mai multe vinuri. Face vinul romanesc fata tendintelor pietei externe?

S.H.: Nu cred! Cel putin in Europa nu prea are nici o sansa. Am vazut, in ultima vreme, ca exista niste intreprinzatori care au facut lucruri spectaculoase. Au venit, au investit si au refacut totul! Cred ca numai asa se poate face treaba.
M.G.: Eu cred ca romanii, in definitiv, nici nu sunt interesati daca vinul lor este competitiv sau nu, ca oricum il beau!

Soi de vin preferat.

M.G.: Busuioaca de Bohotin.
S.H.: Pinot Noir.

Fel de bucatarie preferat.

S.H.: Din punct de vedere al carnii de vita, francezii sunt imbatabili. Si carnea de vita merge cel mai bine cu un Pinot Noir.
M.G.: Mie-mi place bucataria de Braila, de la mama soacra, foarte mult. Face niste sarmale super!
Coriolan Nepriceputeanu alias S.H. Iata o difehenta de opinie inthe bucatahia fhantuzeasca si cea de Bhaila!
S.H.: Eram in Franta si Misu a cerut o friptura „tres bien fait”. Friptura pe care i-au adus-o era „tres bien fait in sange”. Curgea sange in farfurie AB4… De aici i se trage!
M.G.: Ori era sangele bucatarului, ori vita murise de „inima rea”!

interviu2

Betii studentesti sau degustari sobre.

S.H.: Auzi degustari sobre! Unde ai vazut niste oameni sa se distreze cu o sticla de vin? Betii studentesti cu prietenii la un vinisor, la o berica, la un gratarel, la un colesterol!
M.G.: Din pacate ocaziile sunt foarte putine in ultimul timp. Muncim prea mult si bem prea putin.
S.H.: Ne-am dori sa se inverseze aceasta situatie: sa muncim mai putin si sa bem mai mult!

Sunt romanii un neam de betivi?

M.G.: De la Burebista incoace, nu. Adica s-au ferit sa mai fie vazuti. Romanii nu sunt neam de betivi, sunt neam de senatori.
S.H.: Cred ca nu. Din pacate, in Romania se bea mult si prost. Nu vinul este principala problema, ci tariile alea facute din pufoaica.

Ce ar bea sau cu ce bautura l-ati asocia pe Traian Basescu?

S.H.: Traian Basescu e un bautor de tarii, ca doar e marinar. Cred ca rom.
M.G.: Sampanie cu sticla. L-am vazut noi!

Generalul „McChicken” Iordanescu?

Iordanescu alias S.H.: El nu consuma pentru ca-i este frica de Cel de Sus!
M.G.: Agheasma cu blonde.

„Marean” Vanghelie?

S.H.: Sunt oameni care nu pun deloc alcool in gura, oamenii tare ciudati. Il asociez pe Vanghelie cu aceasta categorie.
M.G.: Albastru de metil, pentru ca doar un astfel de om vrea sa faca trotuarele albastre.

„Jiji Berbecali”?

S.H.: „Jiji” nu bea ca-l bate Dumnezeu
M.G.: Gaz.

Nicoleta Luciu?

M.G.: Doua pahare de lapte.

Sunteti incomozi?

M.G.: Depinde unde pui intrebarea: daca o pui in Obor, sau daca o pui in Pipera.
S.H.: Preferam sa fim incomozi pentru trei personaje, decat pentru un milion de oameni.

Sunteti inconstienti?

S.H.: Asta niciodata! Suntem foarte bine acoperiti.

Geniali?

M.G.: Doar la Antena1!
S.H.: Lipsiti de modestie, am putea spune ca suntem geniali. Si cum modestia ne caracterizeaza, nu stim la cine va referiti.

Multumim Carl Reh Winery pentru ajutorul acordat in realizarea interviului.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...