Lacerta Winery – inaugurare superpremium (galerie foto)

La sfarsitul lunii februarie LacertA Winery se prezenta pietei romanesti intr-o conferinta de presa, in cadrul careia reprezentantii companiei precizau ca principalul obiectiv al celei mai noi crame din Dealu Mare il reprezinta concentrarea pe segmentul premium si superpremium. Si ca sa demonstreze ca intentiile de calitate sunt bine intemeiate, reprezentantii LacertA au organizat la sfarsitul lunii mai o petrecere de inaugurare a cramei si facilitatilor enoturistice. Dupa vizita in crama, unde vinificatorul Mihai Banita a explicat tot procesul tehnologic, cele aproape 200 de persoane invitate la eveniment au asistat la prezentarea actionarilor LacertA Winery, reprezentati in Romania de Walter Friedl. Inca o data, reprezentantul acestui grup investitional a reiterat declaratia de intentie a companiei LacertA, subliniind faptul ca o strategie corecta si coerenta, sustinuta de conditiile pedoclimatice al zonei, asematoare celor din Toscana sau Bordeaux, poate impune vinurile LacertA ca etalon nu numai pentru aceasta regiune. Reprezentantii companiei care au realizat constructia cramei, dar si cei care au lucrat la crearea brandului au prezentat elementele definitorii si simbolurile care au stat la baza conceptului LacertA, toata constructia acestui nume sprijinindu-se pe triada “oameni – traditie – natura”.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenti Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei in Romania, membri ai comunitatii de afaceri austriece, oameni politici, notabilitati locale, reprezentanti HoReca si ai mass-media si mai multi pasionati de vinuri, prieteni ai cramei. Dupa o slujba religioasa sustinuta de un sobor de preoti si taierea panglicilor, invitatii au putut degusta cele noua vinuri din portofoliul LacertA, compus din sase vinuri albe, recolta 2010 – (Rheinriesling, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel si Cuvee X), si trei rosii, recolta 2009 – (Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon/Shiraz si Cuvee IX), asociate atent cu preparate culinare.