Lansările Vinul.Ro, in premiera la Iasi si Moieciu de Sus: asocieri mediteraneene si concert unplugged (GALERIE FOTO)

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

DSC_0291

Turneul de lansari Vinul.Ro a cuprins nu unul, ci doua evenimente in luna martie. Odata cu venirea primaverii, interesul publicului față de vin a crescut enorm, mai ales ca partenerul oficial al lansarilor, Casa de Vinuri Cotnari, este cunoscut mai cu seama prin vinurile albe si rose reprezentative pentru zona – vinuri cu aciditate si mineralitate ridicate, excelente suporturi pentru arome. Astfel ca echipa Vinul.Ro, impreuna cu somelierul Stefan Timofti, a dat fuga la Iasi, pe 27 martie – unde restaurantul cu specific libanez Fenice, din Palas Mall, a fost gazda “de bun gust” a lansarii -, iar peste doua zile, pe 29 martie, la Moieciu de Sus – la primitoarea pensiune Vlahia Inn.

În 27 martie, Iasiul s-a dovedit acelasi oraș-gazda buna si “cetate de scaun” a Casei de Vinuri Cotnari: la lansarea revistei au participat nu doar o intreaga brigada de somelieri, ci si notabilitati locale, obisnuiti ai restaurantului si prieteni mai vechi sau mai noi ai Vinul.Ro. Sala principală de la Fenice s-a dovedit neîncăpătoare, iar preparatele libaneze – de la foietajele cu spanac sau cu carne, la salate, arays-uri, frigarui condimentate cu mirodenii – au demonstrat din nou asociabilitatea vinurilor de Cotnari cu o varietate larga de preparate.

Sambata, 29 martie, a venit randul unei altfel de lansari, la primitorul si cochetul restaurant al pensiunii Vlahia Inn din Moieciu de Sus. Aici, lansarea a inceput cu o degustare ghidata de somelierul Stefan Timofti, unde fiecare oaspete si-a putut alege mancarea asortata fiecarui vin din cel puțin doua variante: somon file in crusta de cartofi cu sos de tarhon sau escalopini de pui cu sos de lime pentru Tamaioasa Romaneasca; rulouri de salau cu crema de branza si sos mediteranean sau pui imperial cu sos de parmezan, pentru Grasa de Cotnari; escalop de vitel cu gorgonzola sau pastrama de berbecut in aluat, pentru Feteasca neagra; antricot de vita cu sos de afine, la alegere cu medalion de porc cu ciuperci de padure, pentru Busuioaca de Bohotin. După degustare, seara a continuat cu un concert Krypton Unplugged, cu un Gabi “Gurita” Nicolau intr-o voce de zile mari, acompaniat de vioara fermecata a Marinei Pingulescu si completati excelent de chitara acustica a lui Serban Matei.

Lansarile Vinul.Ro sunt realizate cu ajutorul partenerului oficial – Casa de Vinuri Cotnari – si al partenerului media WiGo.Ro.

Multumim prietenilor de la GlamArt Media pentru fotografiile de la Vlahia Inn!

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...