Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de albine, ˝ pachetel de drojdie uscata, o lingura de zahar, 15 g unt, ardei iute uscat.

Mod de preparare: Ungem cu unt o tava rotunda pentru cozonac, cu un diametru de circa 20 cm. Cernem faina intr-un castron de sticla, adaugam drojdia, putina sare, zaharul, laptele, mierea si cele 3 oua batute usor. Mixati totul la viteza mica, pana obtineti o compozitie omogena pe care o puneti in tigaia unsa cu unt. Taiati capsunile (spalate atent) in sferturi si dati-le drumul in compozitia din tigaie. Cand cuptorul a ajuns la temperatura de 150 grade bagati tigaia in cuptor, si in circa 15 minute veti obtine un „budino”- budinca noastra cea de toate zilele. Intr-un vas mic, pus la bain marie, topiti ciocolata, adaugati 10 gr. de unt si amestecati bine. Presarati bucatele de peperoncino si mentineti sosul de ciocolata cald, pana cand budinca scoasa din cuptor apuca sa se raceasca putin. Scoatem budinca din forma si o acoperim cu ciocolata picanta. Se serveste decorat cu capsune proaspete.

Un vin rosu dulce se asociaza foarte bine cu acest desert. Incercati un Lambrusco Reggiano Medici Ermete. Sau, si mai bine, incercati un cognac, mai bogat in note condimentate.

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...