Manualul somelierului: Homar picant cu sofran

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu Vermentino di Gallura, dar merge foarte bine si o Feteasca Regala), peperoncino uscat si pisat, dupa gust, un pliculet de sofran, 3 linguri de ulei de masline extravirgin.

Ingrediente „court-bouillon”: o ceapa alba, un morcov, un pahar de vin (acelasi vin utilizat si in prepararea homarului), o legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Intr-o oala cu multa apa adaugati ingredientele pentru court-bouillon si puneti la fiert. Cand clocoteste, bagati homarul in oala si fierbeti 20 de minute. Scoateti homarul, scurgeti-l bine, taiati-l cu un foarfece de bucatarie si extrageti carnea, pe care o taiati in cubulete mai mari. Turnati sofranul in vin si amestecati pana se dizolva. Apoi curatati ceapa rosie, taiati-o marunt si puneti-o la prajit in uleiul de masline. Cand devine sticloasa, adaugati cubuletele de homar. Sarati si presarati praful de peperoncino, dupa gust, apoi adaugati vinul cu sofran. Lasati sa fiarba la foc mediu pana se evapora vinul si serviti totul cald.

Vinul recomandat este cel utilizat la preparare. Personal, as merge pe o Feteasca Regala usor baricata, Sole sau Avincis.

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...