Meet The Chef @Avalon! First Encounter: Henrik Sebok – 21 august, Hotel Howard Johnson

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

FusionCuisineO mancare speciala, o experienta speciala, discutii tete-a-tete cu bucatarii celebri pe care poate i-ai vazut doar la televizor. Asta iti propune proiectul Meet The Chef al jurnalistei Adriana Popescu, un „insider” al gastronomiei de top bucurestene: intalniri la cina, in grup restrans, cu discutii libere de unde poti afla orice ti-ai fi putut dori sa stii despre secretele artei culinare. „Stii ce este sosul Mirin? Ai auzit despre gatitul „sous-vide” sau la temperaturi scazute? Stii ce inseamna „searingul” unui antricot de vita? Ai idee cum ar trebui sa arate un peste gatit cu adevarat bine? Sau vrei sa afli cum isi aleg marii maestri legumele si pestele? Pentru o seara, marii bucatari devin prietenii tai si iti dezvaluie orice secret al artei lor” – asa descrie Adriana proiectul gastro-cultural Meet The Chef.

Prima intalnire a proiectului are loc miercuri, 21 august, de la ora 19.00, la restaurantul Avalon din cadrul hotelului Howard Johnson Grand Plaza. Figura centrala va fi Henrik Sebok, Executive Chef Certified Master Chef, cunoscut publicului larg din numeroasele emisiuni TV de specialitate.

Pentru aceasta intalnire chef Herik Sebok a pregatit urmatorul meniu, fiecarui preparat fiindu-i asociat cate un vin din portofoliul producatorului Vinarte:

1. Cold appetizer
Lollypop / Smoked salmon / Chèvre / Fresh herbs / Red chilli
Lollypop cu somon afumat / Branza de capra / Ierburi proaspete /Ardei rosu
Vin asociat: Sauvignon Blanc Cuvee D’Excellence 2012

2. Hot appetizer
Panko Black Tiger Shrimps / Mirin Dip
Creveti Black Tiger Panko / Sos Mirin
Vin asociat: Rose Vinarte 2012

3. Main Course 1
Duck Confit / Red cabbage / Camote
Confit de rata / Varza rosie / Camote
Vin asociat: Cabernet Sauvignon Castel Bolovanu 2010

4. Main course 2
Beef Cajun / Ratatouille / Crushed potatoes
Muschi de vita in cajun / Ratatouille de legume / Cartofi zdrobiti
Vin asociat: Merlot Prince Matei 2009

5. Desert
Chocolate / Berries / … and more
Ciocolata / Fructe de padure / Surprize
Vin asociat: Riesling Italian Sirena Dunarii 2001

Numarul de locuri este limitat la 16, iar pretul este de 250 lei / persoana, rezervarile in avans fiind absolut necesare.
Rezervari la telefon: 0731.631.837

Henrik SebokHenrik Sebok, in prezent Executive Chef la hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti, are o experienta de 30 de ani in domeniu in Canada, SUA si Romania. Inainte de a veni in Romania, in 2002, Henrik Sebok a lucrat, ca Executive Chef si Executive Sous – Chef, atat in restaurante independente de fine dining cat si in lanturi hoteliere sau de restaurante: Chateau Cartier in Aylmer, Quebec; Sheraton Hotel and Resorts in Aymler, Quebec; Il Pescatore Restaurant (Fine Dining 5Diamond*) in Ottawa, The Linderhof Restaurants and Catering. La Howard Johnson Grand Plaza, Henrik Sebok lucreaza din 2003, cand a pus bazele celor doua restaurante din cadrul hotelului, Avalon (bucatarie contemporan – eclectica) si Benihana (bucatarie japoneza), precum si ale conceptului de meniu de banqueting pentru centrul de Conferinte Grand Plaza Forum. De-a lungul acestui parcurs profesional, Henrik Sebok s-a specializat in bucatarie Fusion, frantuzeasca, asiatica, eclectic-contemporana, ungureasca, germana, italiana si, mai nou, in ceea ce se numeste “progressive cuisine”.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...