Megadegustare de Cabernet Sauvignon – 16 noiembrie 2007

Numarul de locuri in sala este limitat, rezervarile in avans sunt staruitor recomandate! Rezervari la: Viorela Ursuleac e-mail: viorela.ursuleac@hotelmarshal.ro Tel: 021-314.08.80, Mobil: 0727-738.690

Publicitate
Vinarte

Seria evenimentelor Vinul.Ro va continua vineri, 16 noiembrie 2007, cu o megadegustare de Cabernet Sauvignon, unde un juriu va evalua peste 30 de probe de vin si care va fi deschisa si pentru public, pe baza de rezervari prealabile. Presedintele juriului va fi un veteran al concursurilor internationale de vin, Brett A Crittenden.
Locatia si programul exact de desfasurare vor fi comunicate ulterior pe website si prin intermediul newsletterelor Vinul.Ro.
Evenimentul va avea doua scopuri:
–       evaluarea de catre un juriu de specialisti a vinurilor Cabernet Sauvignon (plus cupaje pe baza acestui soi), disponibile la cumparare pe piata, indiferent de tara de provenienta;
–       organizarea unei seri speciale dedicate vinului si gastronomiei pentru iubitorii de vin, unde acestia sa poata lua contact cu diferitele expresii ale acestui soi si sa comunice direct cu producatorii, degustatorii si somelierii prezenti.
Juriul se va compune din degustatori romani cu reputatie bine consolidata si va fi prezidat de un specialist strain, Brett Crittenden, jurat senior* in numeroase concursuri internationale de vin, cu o experienta mai mare de 25 de ani in domeniu.
In paralel, vinurile vor fi evaluate si de catre un juriu format din jurnalisti, care va oferi Trofeul Presei si un premiu special. De asemenea, va avea loc si un concurs de popularitate pe baza notelor acordate de public. Juriul specialistilor va judeca probe cumparate de pe rafturile magazinelor.
Seara va fi animata de o spectaculoasa demonstratie culinara oferita asistentei de un bucatar profesionist, care va prepara in fata asistentei diferite retete compatibile cu vinurile degustate. Din cauza ca numarul de locuri disponibile este limitat, accesul publicului se va face numai pe baza de rezervari prealabile, confirmate de catre Vinul.Ro, dupa ce se vor stabili toate detaliile legate de eveniment.
Parteneri media ai evenimentului organizat de Vinul.Ro, anuntati pana la aceasta data, sunt:
Food and Bar Magazine – revista tendintelor in restaurante si baruri, distribuita nominal, intr-un tiraj de 14.000 de exemplare, catre manageri F&B, organizatii profesionale etc.
www.afterhours.ro  – ghid online auditat BRAT, dedicat posibilitatilor de petrecere a timpului liber in Bucuresti, o valoroasa resursa interactiva pentru oricine vrea sa afle informatii despre cele peste 750 de localuri bucurestene prezentate pe site.
www.evinoteca.ro – magazin online apartinand celei mai mari retele de retail specializat in vinuri din Romania, Vinexpert.

Producatorii si importatorii interesati sa participe la eveniment sunt rugati sa ia legatura cu organizatorii la adresa de e-mail cezar@ziua.ro
·         Juratii seniori constituie elita panelurilor de degustatori ai concursurilor internationale. Potrivit website-ului oficial al International Wine Challenge,, acestia sunt persoane cu mare experienta si cu perceptii senzoriale foarte ridicate. De cele mai multe ori sunt Master of Wine, vinificatori, sefi ai departamentelor de achizitii sau scriitori specializati in domeniul vinului. Fiecare panel de degustatori contine cel putin un jurat senior, care are rolul de a garanta ca toate stilurile de vin din competitie beneficiaza de tratament corect. Aceste persoane sunt obisnuite sa deguste un numar mare de vinuri in activitatea lor zilnica si detin cunostinte aprofundate despre diferite tipuri de vin.

Publicitate
IPPU

O biografie profesionala mai detaliata a lui Brett Crittenden puteti gasi aici!

Extrase din meniul degustarii:

Tartaruri si rulade, aspicuri si terine, pieptzi de ratza afumati,
jamboane si branzeturi, curcan, fazan si purcelus de lapte, iepure cu sos de vin, mistret si alte surprize.
Va va desfata cu arta lui bucatarul sef al restaurantului Marshal, Radu
Nicolae, care va executa live cateva dintre specialitatile serii!