Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune doua preparate cu care sigur le veti lua piuitul

Ingrediente homar: un homar 700-800g, o ceapa, un morcov, o telina, foi de dafin, piper boabe. Ingrediente Sos olandez: un pahar vin alb, doua galbenusuri, 6 boabe piper negru, o felie de ceapa, o frunza de dafin, un fir de nucsoara, 115g unt la temperatura camerei, sare de mare, piper negru macinat, zeama de lamaie, fond de homar

Preparare homar: se omoara homarul si se arunca imediat in apa clocotita in care au fiert ceapa, morcovul, telina, foile de dafin si piperul. Se lasa la fiert circa 20 de minute.

Preparare sos olandez: puneti vinul intr-o tigaie cu fundul gros si puneti-o pe foc. Adaugati boabele de piper, ceapa, dafinul si nucsoara. Lasati sa dea in clocot, apoi micsorati focul si lasati sa fiarba pana cand mai ramane cam o ligura de lichid. Puneti galbenusurile intr-un vas termorezistent. Adaugati 15 gr.de unt si praf de sare. Amestecati bine cu telul. Strecurati reductia de vin in compozitie si amestecati pentru omogenizare. Puneti vasul deasupra unei tigai cu apa clocotita si bateti compozitia pana capata o culoare mai deschisa si incepe sa se ingroase. Adaugati treptat bucatele de unt (15-20g), batand foarte bine. Nu adaugati alta bucata inainte ca prima sa fie bine incorporata in sos. Dupa ce ati pus si ultima bucata de unt si compozitia a capatat consistenta unei emulsii, adaugati si fondul de homar (sau 50 ml din apa in care a fiert homarul). Dupa ce ati omogenizat amestecul, luati vasul de deasupra tigaii, bateti compozitia inca un minut, timp in care adaugati condimentele si zeama de lamaie. Homarul se orneaza cu sos si se serveste cu legume posate al dente, trase apoi in unt.

Un cupaj de Sauvignon Blanc cu Feteasca regala Negrini este recomandarea celor de la Charme pentru acest preparat.

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...