Modul de preparare al acestui preparat ne-a fost oferit de Casa Vlasia, poate cel mai impunator complex de relaxare si agrement deschis anul acesta in apropierea Bucurestiului.
Ingrediente pentru 10 portii: 1,6 kg muschiulet de porc, 5-6 linguri untura de porc, 100ml vin rosu, 800g mamaliga, 400g branza de burduf , 300g hribi, 30g unt, sare, piper.
Preparare: Se prepara o mamaliga consistenta, un pic vartoasa. Hribii (proaspeti sau congelati) se curata, se taie cuburi si se trag la tigaie in unt, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se scot de pe foc si, dupa ce s-au racit putin, se adauga branza de burduf si se amesteca. Se portioneaza mamaliga in 10 parti si se fac galuste umplute cu compozitia de hribi si branza. Se pot pastra la frigider, la 2-4°C. Inainte de servire, se introduc in cuptorul incins la 180°C, timp de 4-5 minute.
Muschiuletul de porc se taie rondele de 2 cm grosime, se prajeste in untura. Se scoate, iar grasimea ramasa dupa prajire se stinge cu vinul.
Preparatul se serveste cu salata verde mixta, asezonata cu seminte de susan si cu sosul de vin.
Istvan Pentek, somelier si, totodata, F&B Manager la Casa Vlasia, recomanda pentru acest preparat un cupaj de Cabernet Sauvignon si Shiraz de la Lacerta, cu o corpolenta ce se asociaza perfect cu cea muschiului de porc, dar si cu note picante ce pot face fata aromelor puternice ale branzei de burduf.