Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o fuga in cea mai noua locatie deschisa in Centrul Vechi – Testa Rossa Cafe Bar (str. Sepcari nr. 22). De acolo vin urmatoarele preparate, propuse de chef Marian Serban.

Ingrediente pentru muschiulet: 300g muschiulet de porc, 80g ciuperci (champignon si pleurotus), 20g ceapa alba, 20g nuca pisata, sare, piper, cimbrisor, ulei, 20g unt, 25ml sos brun spaniol. Ingrediente legume la gratar marinate: ardei gras colorat, dovlecel, rosii cherry, ciuperci, un catel de usturoi, 5g ghimbir, 5 ml otet balsamic, rozmarin proaspat.

Preparare: Se prepara o farsa de ciuperci astfel: se trage ceapata taiata marunt in ulei pana devine sticloasa, apoi se adauga ciupercile taiate felii, unt, sare, piper si se tin la foc mic 4 minute, amestecand des. Se adauga apoi nuca pisata si se mai tine pe foc un minut. Muschiuletul se taie foaie, se adauga farsa, se ruleaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor. Se unge apoi cu unt, se inveleste in folie de aluminiu si se baga la cuptor (180-200 de grade) timp de 15-20 de minute.

Legumele, curatate si taiate in diferite forme, se pun 3-4 minute pe gratar, apoi se muta intr-o tigaie incinsa, unde se adauga unt, sare, piper, usturoiul spart, pentru aroma, ghimbir ras si, la final, otetul balsamic. Ruloul se taie in trei, se monteaza in centrul farfuriei, apoi se adauga legumele si, la final, se orneaza cu sosul brun.

La acest preparat, care poate sta cu mandrei pe orice masa de Craciun, Marian Serban va recomanda un Rouge de Roumanie de la Domeniile Samburesti.

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...