Meniurile Vinul.Ro: Ton in crusta de susan alb si wasabi, cu sos de soia si salata de alge

reteta charme ton in crustaIngrediente (o persoana): 150g ton rosu, 10g susan alb, 50g alge marine, 10g pasta wasabi, 20g miere, 10ml sos soia (preferabil ar fi o reductie!), 5ml ulei de susan, sare, piper.

Preparare: Tonul se marineaza 10 minute, la temperatura camerei, intr-un amestec de miere, pasta de wasabi, sare si piper. Apoi se da prin susan si se pune pe gratar, un minut pe fiecare parte. Algele se asezoneaza cu sare, piper si ulei de susan. Se adauga peste ton, apoi farfuria se orneaza cu sosul de soia si cu putina pasta de wasabi.

La aceasta reteta, managerul Emil Manea recomanda un Leat 6500 Pinot Gris 2011 de la M1.Crama Atelier. Elegant, complex, vinul aduce o nota dulceaga care se imbina perfect cu senzatiile dulci oferite de miere si susan.

Cum ti se pare?