Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

budu 2Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful bucatar Viorel Morosanu este capabil sa ofere retete surprinzatoare.

Ingrediente: 200g muschi de vita, 30g branza Brie (doua felii), 3 felii de mar, o ciuperca Champignon mare, un ou, faina, pesmet, sare, piper mozaic, ulei de masline.

Preparare: Muschiul de vita, preferabil tinut in bait inainte, se unge cu ulei de masline si apoi se tapeteaza cu piper mozaic, sfaramat usor. Se pune la cuptor, la 200 de grade si se tine 15-20 de minute, in functie de grosime si de gradul de coacere pe care il dorim.

Ciuperca se taie in doua, apoi, impreuna cu feliile de branza si mar, se dau printr-un amestec de ou cu faina, dupa care se trec si prin pesmet. Se prajesc in ulei de masline, la foc mare, pana cand pane-ul devine auriu. La final, farfuria poate fi completata cu dulceata de fructe de padure, mai ales daca la preparat asociati un vin Budureasca Pinot Noir 2011, demisec, cu arome puternice de mure. Fermentat cu drojdii selectionate din Burgundia, vinul are un gust intens aromat, co note de zmeura si mure. Taninurile moi il fac prietenos, iar finalul lung, fructat il recomanda pentru asocieri cu carne de miel, porc, vita sau cu ciuperci la gratar.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...