Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate.

Ingrediente: 200g muschi de vita fasonat, 10ml ulei de masline, 50ml sos demi glace, 120ml vin rotu, ˝ ceapa rosie, 50g unt, 250g cartofi, 30g crema de trufe, sare, piper.

Preparare: muschiul de vita se prajeste in ulei, se scoate si se condimenteaza cu sare si piper. In paralel, in alta tigaie se topesc 15 gr de unt, se caleste ceapa taiata fin, apoi se adauga sosul demi glace si vinul. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, apoi se ia de pe foc, iar in sos se mai adauga 15 gr de unt, repede, ca sa se topeasca in compozitie. Sosul se toarna pe muschi, iar alaturi se pune piureul, care se prepara normal, pentru ca la final sa se adauge crema de trufe, amestecand pana la omogenizare.

Un vin rosu corpolent, chiar atletic, reprezinta solutia optima. Incercati un Barolo, un Cabernet Sauvignon Soare, dar si un Rouge de Roumanie de la Domeniile Samburesti poate reprezenta o solutie.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...