O „excursie” dulce cu Opia Events

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

La sfarsitul lunii februarie, agentia condusa de Olimpia Plesa, Opia Events, a organizat un nou „Ocol al Pamantului intr-un pahar cu vin”, serie de evenimente „informative, interactive si distractive”, ce au ca scop comunicarea vinului bun.

Ultima calatorie a acestei serii a fost dedicata vinurilor dulci. „Excursia” imaginata de Olimpia Plesa si degustata de cei peste 20 de participanti a inceput din Austria, trecand prin Italia, regiunea Valpolicella, apoi prin celebra regiune franceza Sauternes, cu punctul final in Porto.

Primul vin al serii a fost Gruener Veltliner Stolzerhof Tschida 2008, un icewein catifelat, dens, cu note expresive de piersica, miere si lamaie si o aciditate imperceptibila in atac, dar exploziva in postgust, bine echilibrata de zaharul rezidual. Vinul a fost servit alaturi de un  tartar de ananas cu spuma meringue pe pat de pandispan, care a reusit sa scoata in evidenta notele mineral-vegetale ale icewein-ului.

Periplul gustativ a coborat usor mai la sud, in regiunea Valpolicella, de unde a provenit cel de-al doilea vin al serii, Reciotto della Valpolicella 2007, produs de Cantina Zeni. Avalansa de visine coapte, ardei capia, piele si ciocolata din nas, precum si nota usor alcoolica a vinului, s-au pliat perfect pe profilul aromatic si textural al desertului asortat, pe baza de visine si ciocolata amaruie.

Fiind o „excursie dulce” din program nu putea lipsi Sauternes, cea mai celebra regiune producatoare de vinuri dulci din lume. Reprezentantul zonei, Chateau Bastor Lamontagne 1998, un vin placut si vegetal, cu tente elegante de caise confiate si mineralitate expresiva, a fost servit alaturi de clasicul foie gras. Gustul dulce al vinului este sustinut de o aciditate intensa, iar pe final aduce un condiment puternic, vanilie si lamaie. Pentru ultima „oprire”, Olimpia Plesa a pregatit un vin de Porto, Taylor’s Tawny 10, bine echilibrat, cu arome puternice de prune uscate, ciuperci si ciocolata.

Aceste evenimente sunt destinate grupurilor din companii. Sunt educative, interactive si adauga valoare unei seri petrecute in oras cu echipa. De asemenea, faciliteaza socializarea participantilor si comunicarea intre ei. Nu in ultimul rand, sunt evenimente culturale, pentru ca ele aduc un aport important culturii vinului”, a descris Olimpia Plesa seria de degustari pe care le organizeaza.

La fel ca la intalnirile anterioare, la sfarsitul serii a fost organizat si un concurs cu premii, un bun prilej pentru multi dintre participanti sa isi verifice aptitudinile senzoriale.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...