IB Cargo

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Taittinger face bule (fine!) si in Romania
Heinrig Distribution va lansa pe piata romaneasca unul dintre cele mai vechi si cele mai apreciate branduri de champagne din...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

Vinul.Ro lanseaza numarul 75 al revistei la Bucuresti
Joi, 31 iulie, Vinul.Ro lanseaza la Bucuresti numarul 75 al revistei tiparite. Incepand cu orele 19:00, va asteptam la Vinexpert Dorobanti (Calea Dorobanti nr. 152), sa...

citeste tot »

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 – eveniment international
Prima editie „Premiilor de excelenta – Vinul.Ro”, eveniment organizat la sfarsitul anului 2009, a adus un lucru inedit in peisajul...

citeste tot »

Noile vinuri Alira, dezvaluite in premiera la Restaurant Millennium – galerie foto
Un vin bun are nevoie de o companie buna. Si de o mancare pe masura, vor spune altii. Si de...

citeste tot »

Lenovo, un nou partener la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Lenovo, unul dintre cei mai prestigiosi jucatori pe piata hardware pe plan mondial, este noul partener al Premiilor de Excelenta...

citeste tot »

Feteasca Neagra Stirbey: debut in forta la Turnirul Vinurilor Romanesti
Aproximativ 60 de iubitori de vin au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Turnirul Vinurilor Romanesti, organizat la magazinul Good...

citeste tot »

Programul Forumului Vinul.Ro, 13-14 aprilie 2013, hotel Marshal Garden Bucuresti:
Sambata, 13 aprilie 10:00-10:30 Deschiderea Forumului Vinul.Ro 10:30-10:45 Rares Marinescu, specialist marketing – Descrierea conceptului Speed Wine Networking 10:45-11:15 Mihai...

citeste tot »

Vinul.Ro si Casa de Vinuri Cotnari au fost, din nou, pe litoral (galerie foto)
Ajuns pentru a doua oara pe litoral, Turneul de lansari Vinul.Ro powered by Casa de Vinuri Cotnari a atras vineri...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri – “Strugurii rosii: Vinificare in rosu sau rose?” (galerie foto)
Joi, 12 iunie, la restaurantul Maimuta Plangatoare din Cluj (Str. Emil Isac nr. 3), a avut loc primul seminar din cadrul Atelierului de Vinuri...

citeste tot »

Oameni buni si vinuri pe masura la Zilele Vinul.Ro la Iasi
Numarul 13 nu este intotdeauna echivalent cu ghinionul. S-a dovedit si la Iasi, in perioada 22-23 martie, la Zilele Vinul.Ro,...

citeste tot »

Alegeri democratice de Riesling, la Ginger
11 Rieslinguri autohtone şi-au prezentat la mijlocul lunii iunie platformele-program în cadrul unui scrutin-degustare, organizat de restaurantul Ginger în colaborare...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri, in premiera, la Cluj – 12 iunie, Maimuta Plangatoare
Dupa seminarele din cadrul “Atelierului de Vinuri” desfasurate in capitala, Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo isi propun sa ajunga mai...

citeste tot »

Turneul de lansari Vinul.Ro ajunge din nou pe litoral
Pe 27 iunie, Vinul.Ro lanseaza numarul 74 al revistei tiparite pe terasa hotelului Iaki din Mamaia. Incepand cu orele 19:00, va...

citeste tot »

328 de vinuri in concurs la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Ne mai desparte doar o saptamana pana la a treia editie a concursului international de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro...

citeste tot »

Concurs de Feteasca Neagra la Hotel Christina
Vinul.ro si Hotel Christina au organizat, in cadrul seriei de degustari lunare, un week-end dedicat soiului autohton “port-drapel”, Feteasca Neagra....

citeste tot »

Lansare Vinul.Ro, cu degustare Casa de Vinuri Cotnari si bucate romanesti – 31 octombrie, Restaurant Gradinita by Isoletta
  Vineri, 31 octombrie, Vinul.Ro lanseaza la Bucuresti numarul 78 al revistei tiparite. Incepand cu orele 19:00, va asteptam la restaurantul Gradinita by Isoletta (Sos. Nordului nr....

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

Vinuri fine de la Vinarte, la Hotel Christina
Vineri, 23 aprilie, si sambata, 24 aprilie, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare-eveniment, cu...

citeste tot »

Halewood aduce in Romania Ibericos de la Torres
Incepand cu luna mai, Cramele Halewood a inclus in portofoliul sau noul brand al companiei Torres: Ibericos, potrivit unui comunicat...

citeste tot »

Pinot Noir, modest in exprimare
Soiul Pinot Noir a starnit multe pasiuni de-a lungul timpului, criticii de vin de pe alte meleaguri intrecandu- se in...

citeste tot »

GoodWine, si in Brasov intre 11 si 13 iunie
Dupa doua editii organizate la Bucuresti pentru testarea pietei, organizatorii de la Proactive Business Communication duc GoodWine si la Brasov,...

citeste tot »

Vinvest 2010 – vinul ca spectacol
A saptea editie a Salonului International de Vinuri Vinvest 2010 – Timisoara s-a incheiat duminica, peste 8.000 de vizitatori trecand pragul acestui targ,...

citeste tot »

Vinitaly 2010 – mai multe vinuri, mai putine medalii
In acest an, producatorii de vin din intreaga lume au ales nu mai putin de 3.646 de vinuri pentru a...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

Gama Vinarte exclusiv pentru Carrefour
In ultima vreme, pe piata se zvone ste ca retailul ar vinde aproape 70% din produsele autohtone. Nu stim care...

citeste tot »

Clubul “Oasis”, lansare cu fotbal
Cu ocazia deschiderii oficiale, Clubul “Oasis Sport&Leisure” a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, prima editie a Cupei “Oasis VIP&Media” la...

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

Iulia Gosea, printre castigatori la World’s Best Sommelier
Reprezentanta Romaniei la World’s Best Sommelier (campionatul mondial al somelierilor), Iulia Gosea, a fost unul dintre cei trei premianti ai evenimentului,...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Tipurile de bautori de vin
Daca am fi rautaciosi, am putea spune ca niste oameni (gigantul Constellation) au platit o cârca de bani altor oameni...

citeste tot »

Festival de film si fotografie dedicat vinului
In perioada 13-16 mai, in localitatea Aigues-Mortes, Franta, vor avea loc evenimentele „Oenovideo” si „Terroir d’images”, festivaluri de film si...

citeste tot »

“Degustarea de la New York”, un triumf al chilienilor
Cele mai bune vinuri chiliene au dovedit ca sunt de o calitate cel putin comparabila cu unele dintre cele mai...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Pastrav pe solzi de cartof cu sos avocado
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 31 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online