IB Cargo

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Ghidul Vinul.Ro 2011 se lanseaza la Diverta
Sambata, 11 decembrie, la ora 16.00, la libraria Diverta din Baneasa Shopping City (etajul 1), are loc lansarea oficiala a...

citeste tot »

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 – Dineul oficial si Avincis by night (galerie foto)
Ploaia care a inceput sa cada sambata dupa-amiaza nu a impiedicat Citroen-urile sa urce pe macadamul pe care se ajunge...

citeste tot »

Turneul de lansari Vinul.Ro a ajuns si la Baia Mare (galerie foto)
Vineri, 29 august, Casa Crisan din Baia Mare (Str. Victoriei nr. 5) a fost gazda lansarii numarului 76 al revistei Vinul.Ro. Cei peste...

citeste tot »

Primul masterclass de Shiraz din Romania, joi, 19 aprilie 2012
Primul masterclass de Shiraz din Romania va avea loc joi, 19 aprilie 2012, incepand cu ora 19:00, gazduit de Hotel...

citeste tot »

Cris-Tim, partener al Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2011
Producatorul de mezeluri Cris-Tim, cunoscut consumatorilor din Romania in special prin marcile Salam Sasesc, Forzoso, Galinia, dar si prin mezelurile...

citeste tot »

328 de vinuri in concurs la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Ne mai desparte doar o saptamana pana la a treia editie a concursului international de vinuri Premiile de Excelenta Vinul.Ro...

citeste tot »

Surprize de la M1.Crama Atelier la „Casual Wine on Friday” (galerie foto)
Vineri, 15 iunie, la Cafepedia, la deja traditionalul eveniment marca Vinul.Ro, „Casual Wine on Friday”, n-aveai loc sa arunci un...

citeste tot »

Fizzy Summer – o vara spumoasa in localurile bucurestene  
Fizzy Summer – cea mai ampla campanie de promovare a spumantelor, organizata de Vinul.Ro impreuna cu producatorul de vinuri Cramele...

citeste tot »

Pulpa de curcan in lac de miere, cu arome de Bordeaux si Cotes du Rhone. La Ginger – 13 aprilie
Dupa degustarea de succes de Rieslinguri de Rhin de luna trecuta, pasionatii de vinuri si gastronomie Cesar Filip si Doru...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri, in premiera, la Cluj – 12 iunie, Maimuta Plangatoare
Dupa seminarele din cadrul “Atelierului de Vinuri” desfasurate in capitala, Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo isi propun sa ajunga mai...

citeste tot »

“Vara in alb” racoreste Capitala! (galerie foto)
A inceput „Vara in Alb”, cea de-a doua etapa a campaniei eveniment demarata in urma cu doua luni de Vinul.Ro,...

citeste tot »

Degustare de ciocolata la Charme, o avanpremiera la Valentine’s Day – galerie foto
Vinul.Ro, Fusion Technique si Charme Restaurant & Lounge si-au unit fortele si, cu doua zile inainte de Ziua Indragostitilor pe...

citeste tot »

Seara de vinuri slovene Santomas la Hotel Christina
Vineri, 19 martie, si sambata, 20 martie, incepand de la orele 1930, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o seara...

citeste tot »

Transparenta si corectitudine la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Saptamana viitoare, in zilele de marti, miercuri si joi, de la 10.30 dimineata, Vinul.Ro va incepe achizitionarea probelor de vin...

citeste tot »

Profesionistii vânzărilor vin la Forumul Vinul.Ro – 20 septembrie
Forumul Vinul.Ro, eveniment ce are loc pe data de 20 septembrie, la hotelul Marshal Garden din Bucuresti, ii va avea ca...

citeste tot »

Turneul de lansari Vinul.Ro, la Bucuresti (galerie foto)
Joi, 31 iulie, lounge-ul Vinexpert din Bucuresti (Calea Dorobanti nr. 152) a fost gazda lansarii numarului 75 al revistei Vinul.Ro. Perioada...

citeste tot »

Reducere pentru studenti la Zilele Vinul.Ro de la Iasi
Pentru ca Iasiul este un puternic centru universitar si pentru ca Zilele Vinul.Ro din capitala Moldovei reprezinta un eveniment care,...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Farmville – joc online cu vita-de-vie
Esti producator de vinuri in Romania, ai o podgorie sau mai multe, ai si niste angajati care muncesc pentru tine...

citeste tot »

Amintirile unui jurat de la Vinitaly 2010 (pseudoreportaj)
Oras turistic, degustari “ca la armata”, surprize placute sau mai putin placute, un vagon de experienta, branzeturi si carnuri in...

citeste tot »

Festival de film si fotografie dedicat vinului
In perioada 13-16 mai, in localitatea Aigues-Mortes, Franta, vor avea loc evenimentele „Oenovideo” si „Terroir d’images”, festivaluri de film si...

citeste tot »

De 3 X Pinot Noir, la Ginger
Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir,...

citeste tot »

Vinul.Ro a lansat cartea “Povestiri carciumaresti”
“Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro....

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Decanter a decis: 3 medalii de argint, 16 de bronz si 10 mentiuni pentru Romania
Vinurile romanesti au castigat 29 de medalii si mentiuni in cadrul prestigioasei competitii Decanter Wine Awards 2010. SERVE a primit doua...

citeste tot »

Iulia Gosea, printre castigatori la World’s Best Sommelier
Reprezentanta Romaniei la World’s Best Sommelier (campionatul mondial al somelierilor), Iulia Gosea, a fost unul dintre cei trei premianti ai evenimentului,...

citeste tot »

Vinvest 2010 – vinul ca spectacol
A saptea editie a Salonului International de Vinuri Vinvest 2010 – Timisoara s-a incheiat duminica, peste 8.000 de vizitatori trecand pragul acestui targ,...

citeste tot »

Gama Vinarte exclusiv pentru Carrefour
In ultima vreme, pe piata se zvone ste ca retailul ar vinde aproape 70% din produsele autohtone. Nu stim care...

citeste tot »

Raportul OIV: tendinta globala de scadere a consumului de vin
Criza a avut un cuvant destul de important de spus in productia si comertul cu vinuri, a anuntat Organizatia Internationala...

citeste tot »

Pinot Noir, modest in exprimare
Soiul Pinot Noir a starnit multe pasiuni de-a lungul timpului, criticii de vin de pe alte meleaguri intrecandu- se in...

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

Mihai Anghel: „Marea problema este piata in sine”
“E un premiu care ne onoreaza si ne obliga”, spun toti cei care se urca pe un podium pentru a...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschi Wellington pe pat de sparanghel sote si sos Perigueux
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 25 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online