IB Cargo

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Premiile de Excelenta 2010: Jurnalul juratului gurmand
Intrebarea pe care si-o pune orice om normal care ar fi pus sa organizeze un eveniment cu participare internationala este:...

citeste tot »

Casual Wine Party in patru orase (galerie foto)
Casual Wine Party, eveniment marca Vinul.Ro care are ca scop consumul de vin intr-o atmosfera relaxata, a bifat o noua...

citeste tot »

Fratii de Vita, premiati de Vinul.Ro
Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011 nu au recompensat numai vinurile bune. In cadrul Galei Laureatilor, Vinul.Ro a anuntat si decernarea...

citeste tot »

Competitie de Feteasca neagra la Hotel Christina
Vineri, 28 mai, si sambata, 29 mai, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare de...

citeste tot »

Bem stele la Charme
Decorul hibernal ne face sa ne gandim mai mult la Sarbatorile de iarna decat la apropierea primaverii. Iar de Sarbatori,...

citeste tot »

Vinurile specifice, şansa României de afirmare la târgurile internaţionale de profil
Producătorii români de vin şi specialiştii din domeniu sunt invitaţi să participe anul viitor, în martie, la două evenimente care...

citeste tot »

Turneul de promovare a medaliatilor Vinul.Ro
Vinul.Ro va demara un turneu de promovare a vinurilor medaliate in cadrul celei de-a doua editii a Premiilor de Excelenta...

citeste tot »

Degustare de Riesling, Sauvignon blanc si Chardonnay la Ginger
Joi, 3 iunie, de la ora 19.00, continua seria degustarilor gastronomice organizate de Vinul.Ro si restaurantul Ginger. De aceasta data,...

citeste tot »

Povestiri din cârciuma – EXISTA VIATA DUPA NOTA DE PLATA?
Vinul.Ro va lansa în luna martie ghidul „Povestiri cârciumaresti”, carte ce abordeaza într-o maniera amuzanta si relaxata toate problemele ce...

citeste tot »

Atelierul de “Vinuri aromatice” (galerie foto)
Joi, 11 septembrie, pe terasa restaurantului Il Destino (Str. Silvestru nr. 67), a avut loc cel de-al saptelea eveniment din...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri – “Chardonnay & Sauvignon Blanc. Old World vs New World” (galerie foto)
  Joi, 29 mai, la Tasting Room by Ethic Wine (Str. Putul lui Zamfir nr. 64), a avut loc cea...

citeste tot »

Juratii Premiilor de Excelenta 2010: „Profesionalism, excelenta, unul dintre cele mai bune concursuri“
Evident, dupa ce Premiile de Excelenta au avut loc si oamenii s-au imprastiat pe la casele lor, mai era nevoie...

citeste tot »

Sarbatori efervescente cu Freixenet la Casual Wine Party, vineri, in 4 orase
Vineri, 21 decembrie, Casual Wine Party are loc in toate cele 4 orase de desfasurare: Bucuresti, Iasi, Craiova si Brasov....

citeste tot »

Degustare de ciocolata la Charme, o avanpremiera la Valentine’s Day – galerie foto
Vinul.Ro, Fusion Technique si Charme Restaurant & Lounge si-au unit fortele si, cu doua zile inainte de Ziua Indragostitilor pe...

citeste tot »

15 octombrie – termenul limita pentru inscrierea la Premiile de Excelenta 2014!
  Brasovul va fi, anul acesta, intre 5 si 7 noiembrie, gazda celei de-a sasea editii a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro, un...

citeste tot »

VinChile – “boutique wines” din Lumea Noua
La sfarsitul saptamanii trecute, cafeneaua Van Gogh a gazduit lansarea oficiala a unui nou jucatori pe piata vinurilor: VinChile. Noua...

citeste tot »

Reducere pentru studenti la Zilele Vinul.Ro de la Iasi
Pentru ca Iasiul este un puternic centru universitar si pentru ca Zilele Vinul.Ro din capitala Moldovei reprezinta un eveniment care,...

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

“Degustarea de la New York”, un triumf al chilienilor
Cele mai bune vinuri chiliene au dovedit ca sunt de o calitate cel putin comparabila cu unele dintre cele mai...

citeste tot »

Vinul.Ro a lansat cartea “Povestiri carciumaresti”
“Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro....

citeste tot »

GoodWine, si in Brasov intre 11 si 13 iunie
Dupa doua editii organizate la Bucuresti pentru testarea pietei, organizatorii de la Proactive Business Communication duc GoodWine si la Brasov,...

citeste tot »

Raportul OIV: tendinta globala de scadere a consumului de vin
Criza a avut un cuvant destul de important de spus in productia si comertul cu vinuri, a anuntat Organizatia Internationala...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Amintirile unui jurat de la Vinitaly 2010 (pseudoreportaj)
Oras turistic, degustari “ca la armata”, surprize placute sau mai putin placute, un vagon de experienta, branzeturi si carnuri in...

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

Farmville – joc online cu vita-de-vie
Esti producator de vinuri in Romania, ai o podgorie sau mai multe, ai si niste angajati care muncesc pentru tine...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Vinitaly 2010 – mai multe vinuri, mai putine medalii
In acest an, producatorii de vin din intreaga lume au ales nu mai putin de 3.646 de vinuri pentru a...

citeste tot »

Noii „Cocosi“ de la Recas
Nu, Cramele Recas nu si-a trecut domeniul de activitate in industria avicola, ci este vorba de o extindere de gama....

citeste tot »

De 3 X Pinot Noir, la Ginger
Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir,...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Tartar de somon si ton cu avocado si germeni de ceapa rosie
“Chef-ul“ de la Charme, Augustin Paraschiv, s-a gandit la un meniu soft. Ingrediente: 60 gr. somon proaspat, 20 gr. somon...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Pastrav pe solzi de cartof cu sos avocado
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Turnedo de manzat romanesc cu fudulii de curcan, cartof tras in unt si sos rosu (tomat)
Inauguram o rubrica noua, care ar putea fi utila nu numai celor care vor sa-si impresioneze prietenii cu o masa...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Revenim, dupa un mic „derapaj” de Sarbatori, la scenariul clasic al acestei rubrici. Deci… Ati plecat din club / de...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Ghid romantic pentru vegetarieni
Aţi plecat din club, de la concert sau de la teatru şi aţi ajuns la tine acasă. Jumătate din drumul...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Pasca cu ciocolata
Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor, Editia a VI-a – 23 mai 2015            


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 30 Mar 2015

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online


Power hosting by Appnor

Power hosting by Appnor