Smart Drinks

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Juratii Premiilor de Excelenta 2010: „Profesionalism, excelenta, unul dintre cele mai bune concursuri“
Evident, dupa ce Premiile de Excelenta au avut loc si oamenii s-au imprastiat pe la casele lor, mai era nevoie...

citeste tot »

Cod rosu la distractie: Primul numar Vinul.Ro al anului se va lansa la Brasov – joi, 30 ianuarie, Terroirs Boutique du Vin
Reamintim brasovenilor, dar si celor care se vor afla in Brasov pe 30 ianuarie, ca prima aparitie din acest an...

citeste tot »

“Starry, starry night”, 6 iunie: all inclusive roof party, muzica live și vinuri internationale
Update, 4 iunie: Din cauza prognozei meteorologice nefavorabile, ne vedem nevoiti sa anulam evenimentul “Starry, starry night”, urmand sa stabilim ulterior o...

citeste tot »

Floare de Toamnă, la a opta aparitie (galerie foto)
Sambata, 10 noiembrie, amatorii de vin au avut prilejul sa-si intalneasca un vechi prieten. Primul vin rosu al anului, Floare...

citeste tot »

Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010 – eveniment international
Prima editie „Premiilor de excelenta – Vinul.Ro”, eveniment organizat la sfarsitul anului 2009, a adus un lucru inedit in peisajul...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri “Chardonnay & Sauvignon Blanc. Old World vs New World” – 29 mai, Tasting Room
Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo va invita la cea de-a patra intalnire din cadrul Atelierului de Vinuri, avand...

citeste tot »

Seara de vinuri slovene Santomas la Hotel Christina
Vineri, 19 martie, si sambata, 20 martie, incepand de la orele 1930, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o seara...

citeste tot »

Forumul Vinul.Ro 2014, o reflectie a pietei din Romania (galerie foto)
Cresterea vanzarilor de vin de la 11.000 la 22.000 de sticle anual in reteaua restaurantelor La Mama, explicata pas cu...

citeste tot »

Vorbitorii Forumului Vinul.ro 2013 – 12-14 aprilie
Cea de-a doua editie a Forumului Vinul.Ro, eveniment ce se va desfasura in perioada 12-14 aprilie 2013, la Marshal Garden...

citeste tot »

Averesti, Bucium si IVEX vin la Zilele Vinul. Ro de la Iasi
Vinurile Moldovei vor fi mult mai bine reprezentate la Zilele Vinul.Ro de la Iasi, eveniment ce se va desfasura in...

citeste tot »

Tombola cu premii atractive la Zilele Vinul.Ro
Organizatorii expozitiei de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment ce va fi organizat in perioada 29-30 ianuarie, la restaurantul Margo Lounge (str...

citeste tot »

Pinot Noir de Lume Noua si Veche, la Ginger – Germania, Noua Zeelanda si Franta
Seria degustarilor organizate de pasionatii de vinuri si gastronomie Cesar Filip si Doru Pencea, co-proprietarii restaurantului Ginger, continua si luna...

citeste tot »

Competitie de Feteasca neagra la Hotel Christina
Vineri, 28 mai, si sambata, 29 mai, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare de...

citeste tot »

22 de Distinctii de Calitate la wine-challenge-ul „Vinurile Primaverii” (galerie foto)
Forumul Vinul.Ro, eveniment desfasurat in perioada 12-14 aprilie la Marshal Garden Hotel, a debutat cu wine-challenge-ul „Vinurile Primaverii”, competitie menita...

citeste tot »

Casual Wine by Vinul.Ro a ajuns si la Brasov – Galerie Foto
De vineri, 16 noiembrie 2012, Casual Wine by Vinul.Ro si-a mai adaugat un oras in portofoliu. Dupa Bucuresti si Iasi,...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri “Campania, despre Mastroberardino” – 15 iulie, La Bonne Bouche
Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo va invita la cea de-a sasea intalnire din cadrul Atelierului de Vinuri, avand ca...

citeste tot »

Surprize de la M1.Crama Atelier la „Casual Wine on Friday” (galerie foto)
Vineri, 15 iunie, la Cafepedia, la deja traditionalul eveniment marca Vinul.Ro, „Casual Wine on Friday”, n-aveai loc sa arunci un...

citeste tot »

SERVE a “udat” noua gradina a Micii Elvetii
La sfarsitul saptamananii trecute, restaurantul Mica Elvetie a sarbatorit redeschiderea gradinii de vara, motiv nu doar pentru o adevarata defilare...

citeste tot »

Pinot Noir de Lume Noua si Veche, la Ginger – Germania, Noua Zeelanda si Franta
Seria degustarilor organizate de pasionatii de vinuri si gastronomie Cesar Filip si Doru Pencea, co-proprietarii restaurantului Ginger, continua si luna...

citeste tot »

Gama Vinarte exclusiv pentru Carrefour
In ultima vreme, pe piata se zvone ste ca retailul ar vinde aproape 70% din produsele autohtone. Nu stim care...

citeste tot »

Tipurile de bautori de vin
Daca am fi rautaciosi, am putea spune ca niste oameni (gigantul Constellation) au platit o cârca de bani altor oameni...

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

Vinvest 2010 – vinul ca spectacol
A saptea editie a Salonului International de Vinuri Vinvest 2010 - Timisoara s-a incheiat duminica, peste 8.000 de vizitatori trecand pragul acestui targ,...

citeste tot »

Clubul “Oasis”, lansare cu fotbal
Cu ocazia deschiderii oficiale, Clubul “Oasis Sport&Leisure” a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, prima editie a Cupei “Oasis VIP&Media” la...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

Vinul.Ro a lansat cartea “Povestiri carciumaresti”
“Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro....

citeste tot »

Amintirile unui jurat de la Vinitaly 2010 (pseudoreportaj)
Oras turistic, degustari “ca la armata”, surprize placute sau mai putin placute, un vagon de experienta, branzeturi si carnuri in...

citeste tot »

Pinot Noir, modest in exprimare
Soiul Pinot Noir a starnit multe pasiuni de-a lungul timpului, criticii de vin de pe alte meleaguri intrecandu- se in...

citeste tot »

De 3 X Pinot Noir, la Ginger
Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir,...

citeste tot »

Vinitaly 2010 – mai multe vinuri, mai putine medalii
In acest an, producatorii de vin din intreaga lume au ales nu mai putin de 3.646 de vinuri pentru a...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

Noii „Cocosi“ de la Recas
Nu, Cramele Recas nu si-a trecut domeniul de activitate in industria avicola, ci este vorba de o extindere de gama....

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Cocos pitic la cuptor cu ierburi aromate si garnitura de cartofi cu rozmarin
Ingrediente: o jumatate de cocos pitic (de munte ar fi de preferat), cimbru, rozmarin, sos dulce-picant, un cartof mediu, un...

citeste tot »

Cod in crusta de ierburi provensale si parmezan cu sos Veloute
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Revenim, dupa un mic „derapaj” de Sarbatori, la scenariul clasic al acestei rubrici. Deci… Ati plecat din club / de...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Manualul somelierului: Aceto, vinul la rang de condiment
Marian Timofti// Sa vorbesti despre otet in toate formele lui de existenta ar presupune un efort imens. Pentru ca, numai...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Clatite cu somon
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: doua...

citeste tot »

Miresme asiatice: pui cu ghimbir
Cristi Boerean Puiul cu ghimbir este un preparat pe care îl gătesc cu mare plăcere aproape în fiecare week-end. Aromele...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Retete culinare delicioase
Restaurant Marco Polo – Hotel City Plaza**** Cluj Napoca, str. Sindicatelor nr. 9-11 Bucatar: Ioan Fatol Mancaruri: Cotlet de berbecut...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Pastrav pe solzi de cartof cu sos avocado
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Cotlete de berbecut pe gutuie caramelizata
Pentru cei care vor sa evite traditionalul porc in perioada sarbatorilor de iarna, Restaurantul Ginger (Calea Grivitei nr.194) propune doua...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de somon norvegian cu sos de afine si broccoli sote
Gigel Ciutacu, chef-ul restaurantului Rosettya, propune doua preparate prietenoase cu digestia. Ingrediente pentru sos: ceapa, ardei gras, telina, morcov, supa...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Dorada la cuptor
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 24 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online