IB Cargo

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Sarbatori efervescente cu Freixenet la Casual Wine Party, vineri, in 4 orase
Vineri, 21 decembrie, Casual Wine Party are loc in toate cele 4 orase de desfasurare: Bucuresti, Iasi, Craiova si Brasov....

citeste tot »

Vine, vine… Primavara in rose!
Primavara in rosé, cea mai mare campanie nationala de promovare a consumului de vin rosé si a stilului de viata...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri – “Strugurii rosii: Vinificare in rosu sau rose?” (galerie foto)
Joi, 12 iunie, la restaurantul Maimuta Plangatoare din Cluj (Str. Emil Isac nr. 3), a avut loc primul seminar din cadrul Atelierului de Vinuri...

citeste tot »

Lenovo, un nou partener la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Lenovo, unul dintre cei mai prestigiosi jucatori pe piata hardware pe plan mondial, este noul partener al Premiilor de Excelenta...

citeste tot »

Un nou Presedinte la A.S.R.
  In data de 30.09, a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Somelierilor din Romania, in care s-a prezentat activitatea...

citeste tot »

“Degusta Moldova” revine la Bucuresti: cumperi o sticla in restaurantele selectate, primesti una gratis pentru acasa
Vinurile din Republica Moldova reintra in forta in atentia consumatorilor romani: in perioada 15 -29 mai, 12 restaurante selectate din...

citeste tot »

Rieslinguri de Rhin în recital. La Ginger
Restaurantul Ginger invită iubitorii de vin să participe, pe 17 martie, de la ora 19.30, la o degustare de Rieslinguri...

citeste tot »

Casual Wine by Vinul.Ro a ajuns si la Brasov – Galerie Foto
De vineri, 16 noiembrie 2012, Casual Wine by Vinul.Ro si-a mai adaugat un oras in portofoliu. Dupa Bucuresti si Iasi,...

citeste tot »

Fratii de Vita, premiati de Vinul.Ro
Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011 nu au recompensat numai vinurile bune. In cadrul Galei Laureatilor, Vinul.Ro a anuntat si decernarea...

citeste tot »

Atelierul de Vinuri “Chardonnay & Sauvignon Blanc. Old World vs New World” – 29 mai, Tasting Room
Vinul.Ro si importatorul de vinuri premium Vinimondo va invita la cea de-a patra intalnire din cadrul Atelierului de Vinuri, avand...

citeste tot »

Am inaugurat Cercul de Feteasca!
  Saptamana trecuta, la Corks Cozy Bar, s-au adunat reprezentanti ai producatorilor de vin, bloggeri de specialitate, furnizori de accesorii,...

citeste tot »

Castigatorii premiilor oferite in cadrul targului Zilele Vinul.Ro
Pe langa lansarile de vinuri, in cadrul targului Zilele Vinul.Ro au fost organizate tombole cu premii pentru toti invitatii prezenti....

citeste tot »

Premiile de Excelenta 2010: Jurnalul juratului gurmand
Intrebarea pe care si-o pune orice om normal care ar fi pus sa organizeze un eveniment cu participare internationala este:...

citeste tot »

Oameni buni si vinuri pe masura la Zilele Vinul.Ro la Iasi
Numarul 13 nu este intotdeauna echivalent cu ghinionul. S-a dovedit si la Iasi, in perioada 22-23 martie, la Zilele Vinul.Ro,...

citeste tot »

Cod rosu la distractie: Primul numar Vinul.Ro al anului se va lansa la Brasov – joi, 30 ianuarie, Terroirs Boutique du Vin
Reamintim brasovenilor, dar si celor care se vor afla in Brasov pe 30 ianuarie, ca prima aparitie din acest an...

citeste tot »

Razvan Macici descaleca si la Iasi
Luni, 10 octombrie, incepand cu ora 18.00, iubitorii vinului din Iasi si nu numai  vor avea ocazia sa-l intalneasca pe...

citeste tot »

Tombola cu premii atractive la Zilele Vinul.Ro
Organizatorii expozitiei de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment ce va fi organizat in perioada 29-30 ianuarie, la restaurantul Margo Lounge (str...

citeste tot »

Lansare de carte cu degustare de Protos
Joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc, in mansarda librariei Carturesti de pe strada Arthur Verona, lansarea...

citeste tot »

Vinuri fine de la Vinarte, la Hotel Christina
Vineri, 23 aprilie, si sambata, 24 aprilie, incepand cu orele 19.30, Hotel Christina din Bucuresti va gazdui o degustare-eveniment, cu...

citeste tot »

Gama Vinarte exclusiv pentru Carrefour
In ultima vreme, pe piata se zvone ste ca retailul ar vinde aproape 70% din produsele autohtone. Nu stim care...

citeste tot »

Festival de film si fotografie dedicat vinului
In perioada 13-16 mai, in localitatea Aigues-Mortes, Franta, vor avea loc evenimentele „Oenovideo” si „Terroir d’images”, festivaluri de film si...

citeste tot »

Mihai Anghel: „Marea problema este piata in sine”
“E un premiu care ne onoreaza si ne obliga”, spun toti cei care se urca pe un podium pentru a...

citeste tot »

SERVE a “udat” noua gradina a Micii Elvetii
La sfarsitul saptamananii trecute, restaurantul Mica Elvetie a sarbatorit redeschiderea gradinii de vara, motiv nu doar pentru o adevarata defilare...

citeste tot »

De 3 X Pinot Noir, la Ginger
Aseara, la restaurantul Ginger, a avut loc o noua intalnire de succes intre vin si mancare. Trei vinuri Pinot Noir,...

citeste tot »

Vinitaly 2010 – mai multe vinuri, mai putine medalii
In acest an, producatorii de vin din intreaga lume au ales nu mai putin de 3.646 de vinuri pentru a...

citeste tot »

5 medalii de aur si 2 de argint pentru Romania la CMB 2010
La editia de anul acesta a Concours Mondial de Bruxelles, vinurile romanesti au reusit o performanta mai buna decat cea...

citeste tot »

Degustare de vinuri vrac
Criza a lovit crunt in comertul cu vinuri imbuteliate, insa pare sa fie de bun augur pentru comertul cu vinuri...

citeste tot »

Vinvest 2010 – vinul ca spectacol
A saptea editie a Salonului International de Vinuri Vinvest 2010 – Timisoara s-a incheiat duminica, peste 8.000 de vizitatori trecand pragul acestui targ,...

citeste tot »

Tipurile de bautori de vin
Daca am fi rautaciosi, am putea spune ca niste oameni (gigantul Constellation) au platit o cârca de bani altor oameni...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

Vinul.Ro a lansat cartea “Povestiri carciumaresti”
“Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro....

citeste tot »

„Guvernul s-a ratacit in tranzitie. Sectorul viticol trebuie sa stea pe propriile picioare“
Peste 4 milioane de euro investiti doar in 2009, un Chardonnay medaliat cu aur la Vinalies – vandut cu doar...

citeste tot »

Noii „Cocosi“ de la Recas
Nu, Cramele Recas nu si-a trecut domeniul de activitate in industria avicola, ci este vorba de o extindere de gama....

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc cu bulz cu branza de burduf si hribi
Modul de preparare al acestui preparat ne-a fost oferit de Casa Vlasia, poate cel mai impunator complex de relaxare si...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Ghidul seductiei de Sarbatori
Va trebui, inca odata, sa iesim din scenariul obisnuit, din doua motive. Primul este ca, in aceasta perioada, toata lumea...

citeste tot »

Creveti in trei arome
ALINA MATEI Incepand cu acest numar, inauguram o noua rubrica, in care bucatari de top ai Bucurestiului vor prezenta cititorilor...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro – Supa de capsune
A manca bine, sanatos si chiar usor sofisticat nu presupune neaparat un efort de preparare deosebit. Acest lucru ni l-a...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Muschi de vita cu ciuperci si afumatura in sos graten la cuptor
Ingrediente pentru o portie: 150 gr. muschi de vita fasonat, cimbru, preferabil proaspat, 20 gr. ceapa, 3 ciuperci Champignon medii...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – File de porc umplut cu mere, jambon si aroma de scortisoara, in crusta de nuca
Abia ajuns in Bucuresti, noul „chef cuisinier“ de la Thalia, Robert Barkasz, a inventat doua retete speciale si savuroase pentru...

citeste tot »

Muschi de vita in sos de vin rosu cu piure de cartofi si crema de trufe
Retetele provin din noul meniu al restaurantului Charme. Chef Augustin Paraschiv ne-a propus doua dintre cele mai vandute preparate. Ingrediente:...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 21 Oct 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online