Smart Drinks

«    »

Pasca cu ciocolata

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 31 Mar 2010
Rubrica: Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Pasca cu ciocolata este un preparat mai greu de realizat, care presupune mai multa atentie, dar care poate fi desertul-vedeta a oricarui mese.

ciocolataIngrediente
Pentru aluat:
500 gr faina
125 gr zahar
50 gr unt
2 linguri ulei
250 ml lapte aproximativ
3 oua
o lingura rom
esenta de vanilie
25 gr drojdie instant
1 lingurita rasa de sare

Pentru umplutura:
50 gr cacao
100 gr ciocolata
2 linguri faina
4 oua
esenta de vanilie
3 linguri lapte
100 gr unt
100 gr migdale
3 linguri smantana

Mod preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolose. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe pe usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.

Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in doua jumatati si una din jumatati in 3 bucati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.

Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau doua bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul. Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute. Pasca cu ciocolata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Amelie.ro propune si o alta reteta.

tamaioasa-cotnariTamaioasa Romaneasca 2005 – Cotnari
DOC-CIB Cotnari
11,5% vol. alc., demidulce
Producator: SC Cotnari
Note de degustare: O dedicatie dulce, foarte parfumata, cu arome delicate de flori de salcam, miere si caprifoi. Gustul dulce este onctuos, cu impresii de petale de trandafiri, pere si pepene galben.
Pret: 16 lei

solera-oloroso

Solera 1847, Jerez
Oloroso Dulce
Producator: Gonzales Byass
Importator: Cramele Recas
Culoare interesanta, chihlimbarie si arome de lichior de cafea. Gustul este placut, interesant, rotund si catifelat.
Pret: 30 de lei





Tags: , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Evenimente Vinul.ro, Generic, Retete culinare

“Starry, starry night”, 6 iunie: all inclusive roof party, muzica live și vinuri internationale
Update, 4 iunie: Din cauza prognozei meteorologice nefavorabile, ne vedem nevoiti sa anulam evenimentul “Starry, starry night”, urmand sa stabilim ulterior o...

citeste tot »

Castigatorii premiilor oferite in cadrul targului Zilele Vinul.Ro
Pe langa lansarile de vinuri, in cadrul targului Zilele Vinul.Ro au fost organizate tombole cu premii pentru toti invitatii prezenti....

citeste tot »

Transparenta si corectitudine la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011
Saptamana viitoare, in zilele de marti, miercuri si joi, de la 10.30 dimineata, Vinul.Ro va incepe achizitionarea probelor de vin...

citeste tot »

O noua degustare de Riesling de Rhin la Ginger
Restaurantul Ginger propune iubitorilor de Riesling de Rhin o noua intalnire cu vinurile din acest soi. Evenimentul va avea loc...

citeste tot »

VinChile – “boutique wines” din Lumea Noua
La sfarsitul saptamanii trecute, cafeneaua Van Gogh a gazduit lansarea oficiala a unui nou jucatori pe piata vinurilor: VinChile. Noua...

citeste tot »

Floare de Toamnă, la a opta aparitie (galerie foto)
Sambata, 10 noiembrie, amatorii de vin au avut prilejul sa-si intalneasca un vechi prieten. Primul vin rosu al anului, Floare...

citeste tot »

Fratii de Vita, premiati de Vinul.Ro
Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2011 nu au recompensat numai vinurile bune. In cadrul Galei Laureatilor, Vinul.Ro a anuntat si decernarea...

citeste tot »

Bem stele la Charme
Decorul hibernal ne face sa ne gandim mai mult la Sarbatorile de iarna decat la apropierea primaverii. Iar de Sarbatori,...

citeste tot »

“Bucatarul de aur” – concursul care regandeste traditia
Sfarsitul acestui an aduce inca o noutate in peisajul evenimentelor dedicate vinului si gastronomiei romanesti: concursul “Bucatarul de aur”. Organizat...

citeste tot »

„Legende italiene la Bucuresti”, un eveniment de inalta tinuta – galerie foto
Cei care n-au onorat invitatia primita de la Nelsand si Vinul.Ro de a participa la degustarea „Legende italiene la Bucuresti”...

citeste tot »

Recunoastere pentru “Vinurile Primaverii” la Forumul Vinul.Ro (12-14 aprilie 2013)
Intre 12-14 aprilie 2013, profesionistii de varf din HoReCa si retail, industria vinului (productie, marketing, distributie, echipamente etc), bloggerii de...

citeste tot »

„Joia Dulce” continua seria degustarilor Vinul.Ro
Dupa cupajele albe si cele rosii a venit randul vinurilor dulci si demi-dulci „made in Romania” sa intre in degustarile...

citeste tot »

Zilele Vinul.Ro (galerie foto)
In ciuda temperaturilor scazute de afara, evenimentul Zilele Vinul.Ro s-a bucurat de o participare numeroasa, atat sambata, cat si duminica standurile...

citeste tot »

Tommaso, Arleo si Predaia, trei dintre vedetele serii „Legende italiene la Bucuresti”
Joi, 7 martie, cu incepere de la ora 19, importatorul Nelsand si Vinul.Ro organizeaza la Restaurantul Danieli, din cadrul Hotelului...

citeste tot »

Degustare de alb, rosu si rose, la Ginger
Cesar Filip si Doru Pencea, actionarii restaurantului Ginger, continua seria de evenimente dedicate asocierilor culinare cu vinuri de mare tinuta...

citeste tot »

Casual Wine by Vinul.Ro a ajuns si la Brasov – Galerie Foto
De vineri, 16 noiembrie 2012, Casual Wine by Vinul.Ro si-a mai adaugat un oras in portofoliu. Dupa Bucuresti si Iasi,...

citeste tot »

Vinuri de Oprisor, schnapps Rosenauer si business networking
Seara de 27 octombrie 2011 a adunat la un loc tineri antreprenori, vinuri romanesti de Oprisor si schnapps-uri nemtesti Rosenauer,...

citeste tot »

Amintirile unui jurat de la Vinitaly 2010 (pseudoreportaj)
Oras turistic, degustari “ca la armata”, surprize placute sau mai putin placute, un vagon de experienta, branzeturi si carnuri in...

citeste tot »

Clubul “Oasis”, lansare cu fotbal
Cu ocazia deschiderii oficiale, Clubul “Oasis Sport&Leisure” a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, prima editie a Cupei “Oasis VIP&Media” la...

citeste tot »

Vinul.Ro a lansat cartea “Povestiri carciumaresti”
“Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro....

citeste tot »

SERVE a “udat” noua gradina a Micii Elvetii
La sfarsitul saptamananii trecute, restaurantul Mica Elvetie a sarbatorit redeschiderea gradinii de vara, motiv nu doar pentru o adevarata defilare...

citeste tot »

Mihai Anghel: „Marea problema este piata in sine”
“E un premiu care ne onoreaza si ne obliga”, spun toti cei care se urca pe un podium pentru a...

citeste tot »

Vinvest incepe pe 16 aprilie la Timisoara
Cea de-a VII-a editie a Salonului International de Vinuri VINVEST, organizat de compania VINVEST, în colaborare cu Asociatia Degustatorilor Autorizati...

citeste tot »

VinCE 2010 si Budapesta gurmandului educat
Cele mai bune vinuri din Europa Centrala si de Est au fost gustate de cei mai importanti cunoscatori din lume...

citeste tot »

Iulia Gosea, printre castigatori la World’s Best Sommelier
Reprezentanta Romaniei la World’s Best Sommelier (campionatul mondial al somelierilor), Iulia Gosea, a fost unul dintre cei trei premianti ai evenimentului,...

citeste tot »

Vinvest 2010 – vinul ca spectacol
A saptea editie a Salonului International de Vinuri Vinvest 2010 - Timisoara s-a incheiat duminica, peste 8.000 de vizitatori trecand pragul acestui targ,...

citeste tot »

Decanter a decis: 3 medalii de argint, 16 de bronz si 10 mentiuni pentru Romania
Vinurile romanesti au castigat 29 de medalii si mentiuni in cadrul prestigioasei competitii Decanter Wine Awards 2010. SERVE a primit doua...

citeste tot »

Bonsoir, Cabernet! Unitate in diversitate la un blind-date surprinzator
Joi, 25 februarie 2010, s-a scris o mica, dar interesanta pagina in istoria degustarilor de la noi, odata cu constituirea,...

citeste tot »

Rotenberg lanseaza „Rapsod”-ul, pregateste rosé-ul
Dupa ce a „rupt gura targului” anul trecut, debutand direct In liga vinurilor de top cu Rotenberg Merlot 2006, urmat...

citeste tot »

Pinot Noir de Lume Noua si Veche, la Ginger – Germania, Noua Zeelanda si Franta
Seria degustarilor organizate de pasionatii de vinuri si gastronomie Cesar Filip si Doru Pencea, co-proprietarii restaurantului Ginger, continua si luna...

citeste tot »

GoodWine, si in Brasov intre 11 si 13 iunie
Dupa doua editii organizate la Bucuresti pentru testarea pietei, organizatorii de la Proactive Business Communication duc GoodWine si la Brasov,...

citeste tot »

Friptura de miel la cuptor
Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala,...

citeste tot »

Pinot Noir, modest in exprimare
Soiul Pinot Noir a starnit multe pasiuni de-a lungul timpului, criticii de vin de pe alte meleaguri intrecandu- se in...

citeste tot »

Precizare: Zamfirescu – DAVINO, disponibil la Comtesse du Barry
In articolul “Zamfirescu – DAVINO, cupaj de arte” a aparut informatia potrivit careia vinurile Rezerva 2007 Davino nu mai sunt disponibile...

citeste tot »

Ghidul seductiei
Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din...

citeste tot »

Retete culinare delicioase à la Sergiulette
Hotel Deja-Vu***** Cluj-Napoca, str. Ion Ghica nr. 2 Bucatar: Sergiu Iunian (Sergiulette) Foto: Radu Beligar/Saptamana Clujeana Mancaruri: Ardei umpluti italienesti...

citeste tot »

Manualul somelierului: Bagna Cauda – sos cald, tipic din Piemonte
Ingrediente: 100g ansoa sarate, 8-10 catei de usturoi, 250ml de ulei de masline extravirgin, 50g unt, o ceasca de lapte,...

citeste tot »

Somon cu palarie de cartof, piure de avocado si mousse de somon in crusta de mac
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Manualul somelierului: Budinca cu ciocolata si peperoncino
Ingrediente: 100 g capsune, 50 g ciocolata fondanta, 200 g faina, 180 ml. lapte, 3 oua, 2 linguri miere de...

citeste tot »

Arome de Sarbatori – Rasol alb de vitel in gel de vin rosu, cu carote si mazare
Ingrediente: oase de vita tubulare (pentru gel), ceapa, morcov, telina, pastarnac, sare, piper boabe, rasol alb de vitel, mazare, carote...

citeste tot »

Manualul somelierului: Homar picant cu sofran
Ingrediente: un homar de circa 1 kg., 50 gr. ceapa rosie, 1 pahar de vin alb (reteta originala este cu...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Homar Charme cu Sos olandez
Vin Sarbatorile si, daca tineti cu tot dinadinsul sa va impresionati oaspetii, Augustin Paraschiv, chef-ul de la Charme, va propune...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si nuci, cu legume la gratar marinate
Amatorii de cafea buna, de bauturi fine, dar si cei dornici de o bucatarie mai rafinata pot sa dea o...

citeste tot »

Cotlete de berbecut la cuptor
Preparatele provin din noul meniu pe care il pune la dispozitia clientilor Cafepedia – Romana. Ingrediente pentru o portie: 200...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Rulou de pui cu somon fumé, orez Xanadu si sos curry
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102) Ingrediente pentru o persoana: 200gr. piept...

citeste tot »

Muschi de vita in crusta de piper mozaic, cu Brie, mar si ciuperci pane
Pentru cine nu stia, exista gastronomie si in Ilfov. Iar la Taverna Studioului, din Buftea (Aleea Plopilor nr. 2A), seful...

citeste tot »

Trufa – diamantul si ditiapentanul
Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat si sunt la discretia unor oameni exagerat de discreti. Peste jumatate din...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Creveti cu sos sweet chilli si portocala pe pat de orez alb
Preparatele provin de la Corina Tehngher, manager la Restaurant Xanadu (str. Postavarului nr. 102). Ingrediente pentru o persoana: 200gr. creveti...

citeste tot »

Manualul somelierului: Tarta din faina de castane
Ingrediente: 300 gr faina de castane, 30 gr ulei de masline extravirgin, 50 gr seminte de pin, 30 gr de...

citeste tot »

Manualul somelierului: Ansoa la cuptor cu ardei iute
Ingrediente: 500g de ansoa, 3 linguri de pesmet, o lingura de curry picant, ardei iute pisat, patrunjel verde, lamaie, ulei...

citeste tot »

Meniurile Vinul.Ro: Tagliatelle cu creveti
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr. tagliatelle proaspete, 500 gr. creveti nedecorticati proaspeti, 50 ml. ulei de masline extravirgin, 4...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 28 Jul 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online