Piept de rata cu mere fripte

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

rata mere fripteAcest preparat este inspirat dintr-o veritabila enciclopedie a retetelor, http://genericviagra-toprxstore.com/ Culina Mundi. Ne-a fost propuse de Cesar Filip, care nu l-a introdus in meniul Restaurantului Ginger pe motiv ca necesita un timp de preparare cu care clientul roman inca http://cialisonline-certifiedtop.com/ nu este obisnuit.

Timp de preparare: 65 min.

Timp de comanda si servire in restaurant: minim 10 min. Ingrediente: un piept de what do viagra and disneyland have in common rata de 250g, sare grunjoasa, un mar, 10g unt, 10g bacon genericcialis-rxtopstore afumat, o crenguta de rozmarin.

Ingrediente sos: 70ml vin rosu sec, doua salote, 70ml fond de vita, o lingura zahar, o lingura otet alb de vin

Preparare: Se taie marginile subtiri canadianpharmacy-toprx de la pieptul de rata. Salota, taiata marunt, se pune in tigaie, la sec, sa se rumeneasca usor. Se stinge cu vinul si se reduce la 30%. Se adauga fondul de vita si se lasa la foc mic 15 minute. cialisonline-certifiedtop.com Se da deoparte. Din zahar si otet se face, la foc mic, un sos caramel. Peste acesta se toarna, printr-o sita fina, sosul de vin, se amesteca si se lasa la cald. Pieptul de rata se rumeneste scurt la tigaie, pe ambele parti, apoi se acopera cu felia de bacon si se baga la cuptor,la 180 de grade, timp de 10 minute. Marul se feliaza, iar feliile se trag la tigaie in unt, pe ambele parti, timp de trei minute. Fileul de piept de rata se taie in sase bucati si se pune pe farfurie. Se adauga merele, felia de bacon. Sosul se toarna peste pieptul de rata si, la final, farfuria se orneaza cu creanga de rozmarin.

Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 67, noiembrie 2013

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...