Pio Bistro – un nou loc friendly în Dorobanți, cu open kitchen și meniu urban

Prietenos și cochețel, cu mâncare proaspătă, home made, Pio Bistro se deschide oficial, pe 15 ianuarie, în zona Dorobanți, chiar cum începe strada Puțul lui Zamfir (la nr. 2). Meniul bistroului, unul deloc simandicos, dar accesibil – proaspăt și variat, are preparate din câteva din cele mai populare bucătării internaționale –  supe, humusuri și tartar de vită, bagels și sandwichuri, pui, vită și coaste sous vide, precum și feluri vegetariene -meze, salate și paste. Pentru că bistro-ul  a avut soft openingul recent, în prezența mai multor bloggeri și influenceri,  am avut ocazia să tesăm câte ceva încă înainte de deschiderea lui oficială.Am aflat că mâncarea și băuturile sunt toate home made, cea mai mare parte a ingredientelor provenind de la fermele din jurul Bucureștiului, iar meniul urmează să fie schimbat în funcție de sezon, spun cei de aici, având în vedere că folosesc ingrediente proaspete. Multe feluri sunt gătite sous vide, tehnică care le păstrează gustul mai bine și le dă frăgezime. Iată, așadar, cam ce veți găsi aici, de la începutul anului viitor (15 ianuarie, mai exact, cum anunțam și în titlu): supă de țelină cu măr, humus, pastă muhamara, beef tartar, somon gravlax, bagels cu seabass, sandwich-uri  precum chicken curry wrap sau roast beef, salate și paste (inclusiv vegetariene), feluri principale – pui sous vide, vrăbioară de vită și chiar coaste tot sous vide și ele; plus o selecție de deserturi – de la profiterol clasic și creme brulee. la flourless carrot cake și flourless chocolate.
Cu decorul lui minimalist și mâncare pentru gusturi variate, Pio Bistro pare un loc bun de ieșit la o cafea și o gustare cu prietenii, cât și de luat un prânz sau o cină seara în doi sau în grup și de stat la povești.

Foto: Koss Photography
Adresa și coordonate: Puţul lui Zamfir 2. Rezervari: 0799.436.023. Facebook: https://www.facebook.com/piobistro/ Instagram: https://www.instagram.com/piobistro.

Cum ti se pare?