PNVV: recolta 2013, cu 20% mai mare

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

recolta 2013 DSC_0141-485x322Recolta de struguri 2013 va fi cu 20% mai mare, fata de anul precedent, fiind cea mai buna din ultimii trei ani, anunta Patronatul National al Viei si Vinului intr-un comunicat de presa.

Potrivit estimarilor reprezentantilor PNVV, cantitatea de vin produsa in 2013 va depasi 4 milioane de hectolitri la nivel national. Factorii care contribuie la cresterea cantitatii de vin din recolta 2013 sunt, conform comunicatului PNVV, intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 – 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent)

„Spre deosebire de anii precedenti, nu s-au inregistrat importante manifestari extreme ale vremii, iarna a fost blanda iar perioadele prelungite de insolatie din acest an au permis acumularile de zaharuri in struguri necesare producerii vinurilor de calitate”, mai anunta reprezentantii PNVV.

In acest moment, strugurii de vin se comercializeaza in tara cu preturi cuprinse intre 0,8 si 1,2 lei/kg.

 

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...