Povestiri Carciumaresti, cu Plescoi si vin de Samburesti – la Diverta

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Sambata, 27 noiembrie, la Diverta din Plaza Romania a avut loc relansarea cartii „Povestiri Carciumaresti”, la pachet cu CD-ul „La Salul cel Negru”, o selectie de cantece vechi lautaresti. Lansarea a fost insotita de o degustare de vinuri de la Domeniile Samburesti si carnati traditionali de Plescoi.

Volumul „Povestiri Carciumaresti”, scris de Alina Matei si Sergiu Nedelea, este atat o incursiune in bunele sau relele practici din industria ospitalitatii de la noi, dar si o colectie de “legende urbane” demontate sau explicitate. In carte, au fost abordate aspecte din interactiunea cotidiana a clientului cu restaurantele. Sunt prezente personaje precum “carciumarul comunist”, “ospatarul indolent”, un dictionar de termeni uzuali, un cod de bune purtari ale clientului si ospatarului, cateva conflicte uzuale si cele mai bune cai de rezolvare ale lor. Aceasta carte a fost conceputa pe ideea ca toti au jucat macar o data un rol pe scena restaurantului.

Autoare cartii, Alina Matei, a raspuns la intrebari si la cererile pentru autograf. Mirosul carnatilor de Plescoi a atras vizitatorii, iar vinurile de Samburesti i-a facut sa mai zaboveasca o vreme. Au urmat povesti despre lectura la un pahar de vin sau de „cea mai pura apa din lume”, Aqua Carpatica.

Domeniile Samburesti s-au prezentat cu un vin alb, Feteasca Alba 2006, sec, un vin floral, placut tuturor varstelor si un vin rosu, Cabernet Sauvignon 2007, sec, un vin echilibrat, o buna asociere pentru produsele de Plescoi. Carnatii de Plescoi sunt un produs romanesc recunoscut si protejat de Uniunea Europeana, considerat de multi iubitori ai traditiilor culinare drept una dintre culmile bucatariei romanesti.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...