IB Cargo

«    »

Producatorii din Dragasani au asociatie

Comments Feed
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Newsletter
AUTOR:
Publicat la data de: 13 Jul 2011
Rubrica: Articole si reportaje

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

CITY BEST RESTAURANTS:

Recomandari:


Business Live - Prima revista live cu stiri si afaceri Romania - afla informatii despre piata vinului si ultimele evolutii | detalii...


Retetele Amelie - Mancaruri savuroase si delicatese pe care le poti gati in timpul liber - descopera retetele culinare ale pasionatilor | detalii...


Universitati si facultati - Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti pregateste viitorii specialisti oenologi | detalii...


Comanda acum!

Nu de putine ori ne-au venit în minte întrebari din seria „cum ar fi daca?”, atunci cand ne-am uitat la sistemul de organizare si promovare zonala a producatorilor de vinuri din strainatate. Mai toate asociatiile si institutiile din domeniul vinului înfiintate dupa Revolutie au încercat sa promoveze generic consumul de vin si sa reprezinte intereselor producatorilor de la noi în fata institutiilor statului, dar de cele mai multe ori interesele si orgoliile unora dintre membri au primat în fata obiectivelor statutare ale acestor grupari. Pana anul acesta, însa, niciuna dintre aceste asociatii nu a încercat sa promoveze vinurile la nivel de regiune, asa cum am vazut ca se poarta în Franta, Italia sau Spania. A fost nevoie de cativa mici producatori din Dragasani pentru ca Romania sa aiba prima asociatie care sa promoveze vinurile si imaginea unei singure zone – Asociatia Producatorilor de vinuri si struguri din Dragasani.

„Ideea înfiintarii unei asociatii exista deja de mai mult timp. Înca de la inaugurarea cramei noastre, în 2004, am spus ca m-as bucura daca proiectul nostru ar putea sa inspire si pe altii sa investeasca în domeniu si sa produca vinuri de calitate la Dragasani, pentru ca numai daca suntem mai multi putem sa ridicam imaginea si renumele podgoriei si s-o promovam în Romania si în strainatate. Între timp, au venit si altii!”, declara baronul Jakob Kripp, coproprietarul Agricola Stirbey, cel care ocupa functia de presedinte al Asociatiei Producatorilor din Dragasani.

Proiectul înfiintarii acestei asociatii de producatori s-a concretizat abia de curand, initiatorii proiectului declarand ca, din cauza schimbarii Legii Viei si Vinului, numai prin aceasta forma statutara, asociata la Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola, se puteau implica în adaptarea proiectului de lege la interesele lor regionale, mai ales cele privind protejarea denumirilor DOC si IG. Potrivit proprietarului Agricola Stirbey, un foarte mare ajutor în înfiintarea acestei asociatii a venit din partea „lui Irinel Stoica, renumita avocata cu radacini de familie la Dragasani, care a preluat toti pasii necesari din punct de vedere juridic pentru înfiintarea asociatiei, de la redactarea statutului pana la înregistrarea la Judecatoria Dragasani”.

Pana acum, în Asociatia Producatorilor de vinuri din Dragasani s-au înscris Agricola Stirbey, Avincis, Casa de Vinuri Iordache, Casa de Vinuri Negrini, Crama Sparleni, Eco Terra – Via Sandu si Casa de Vinuri Isarescu, suprafata totala de vita de vie exploatata de catre acestia ridicandu-se la aproximativ 160 de hectare. Conform initiatorului acestui grup, asociatia este reprezentata de catre un Consiliu Director, ai carui membri sunt Irinel Stoica, Gheorghe Iordache si Jakob Kripp, functia de director executiv al asociatiei fiind ocupata de catre Raluca Bauer.

COMPETITIVI PRIN CALITATE

Faptul ca în podgoria Dragasani nu exista nici un producator foarte mare sau predominant îi ajuta pe membrii asociatiei, potrivit declaratiilor acestora, sa colaboreze foarte bine ca parteneri, însa în acelasi timp acest lucru îi obliga pe toti sa se concentreze mai mult în directia calitatii vinului. „Nu avem nici o sansa sa fim competitivi la pret, producand mai ieftin ca un producator mare, în dimensiuni industriale. Pentru a asigura un succes economic în dimensiunile noastre mici, trebuie sa fim competitivi din punct de vedere al calitatii. (…) Si, nu în ultimul rand, s-a creat în ultimii ani o relatie de prietenie si de încredere reciproca între noi toti, care este baza succesului durabil al oricarei colaborari sau asocieri. Am învatat ca – fiind asa mici – nu are rost sa ne certam între noi pe piata si ca numai împreuna putem sa facem fata competitorilor mai mari din alte regiuni”, mai specifica Jakob Kripp, adaugand ca în principiu actualii membri sunt deschisi altor cereri de asociere, doar cu conditia ca vinurile pretendentilor sa îndeplineasca anumite criterii de calitate.

PROMOVAREA SI REPREZENTAREA INTERESELOR COMUNE

Conform spuselor reprezentantilor Asociatiei Producatorilor din Dragasani, printre scopurile principale ale acestui grup se numara reprezentarea intereselor comune, dezvoltarea sectorului vitivinicol la Dragasani, protejarea si promovarea patrimoniului vitivinicol al podgoriei si promovarea enoturismului în aceasta zona. Presedintele Asociatiei mai afirma ca „în acest sens, grupul de producatori va avea functia unui reprezentant de interese fata de diferite institutii implicate în sector, dar se va si ocupa de un marketing comun al asociatilor, promovand vinul lor prin diferite activitati comune, si promovand turismul în podgoria noastra”.

Prin aceasta asociatie, producatorii din Dragasani intentioneaza sa organizeze participari comune la targuri de vin si alte manifestari de profil în Romania, dar si cateva evenimente si degustari comune chiar în Dragasani. „Pe termen mediu, dorim sa promovam si potentialul cultural, natura si peisajul fermecator din mica noastra «Toscana Romaneasca », pentru a atrage turistii din toata tara, dar si din strainatate. Deocamdata suntem la început si înca nu am concretizat toate aceste idei. Daca interesele noastre merg toate în aceeasi directie, iar noi toti vorbim acelasi «limbaj», sunt convins ca în curand vom putea realiza diferite proiecte cu un impact pozitiv pentru noi, producatorii, dar si pentru toata regiunea”, a încheiat Jakob Kripp.





Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comenteaza articolul

Alte articole din Articole si reportaje

Taxa pe dop – vino cu vinul de acasa!
Pentru multi dintre carciumarii de la noi sa vii la restaurant cu vinul de acasa pare un lucru de neconceput,...

citeste tot »

Zilele Vinul.Ro, editia a doua: lansari, premii si vinuri de calitate
Peste 100 de vinuri au fost prezentate publicului bucurestean de catre cei 15 expozanti prezenti la cea de-a doua editie...

citeste tot »

Bucataria hoinara: Scoici aburinde de Portita
(calatorie de fotografii si emotii culinare) In aceasta pagina va povestesc despre calatoriile spre „orizonturi far’ de hotar“ pe care...

citeste tot »

City Best: Restaurantele prietene ale vinului
Articol de Adriana Popescu / CityBest.Ro // De multe ori, simpla listare a unui vin – fie el si unul...

citeste tot »

Consulatul gastronomic al Spaniei
RADU RIZEA „El Consulado Iberico” nu are mare lucru de-a face cu diplomatia, decat daca ar fi sa consideram ca...

citeste tot »

MARCI DE LEGENDA: Vesela vaduva Clicquot
Radu Rizea Desi astazi vedem zeci si sute de femei angrenate in mecanismul global al producerii vinului, ca producatori, degustatori...

citeste tot »

Depozitarea precara dauneaza vinurilor!
Articol de Dan Micuda / www.provin.ro  Despre subiectul de mai sus, al vinului „gatit“ (cooked) sau afectat de conditiile de...

citeste tot »

Dosar Moldova – Speed Husi, poate alta data
In momentul cand am planificat turneul de documentare pentru zona Moldovei, am cerut fiecarui producator acceptul de a-l vizita. Primul...

citeste tot »

Vacu Vin – originalitate, calitate si functionalitate olandeza (advertorial)
In 1986, comerciantul de vinuri olandez Bern Schneider, impreuna cu fratele sau John Schneider, au dezvoltat un concept unic de...

citeste tot »

Advertorial – Bistro Manuc, primul pas catre renasterea unui mit
Proiect sustinut de Senator Wine Hanul lui Manuc. Construit intre anii 1806-1808 de Manuc Bei, in stilul caravanserai-urilor musulmane, hanul...

citeste tot »

Vinul si aplicatiile sale
Articol de Cosmin Tudoran / Trebuie sa recunosc ca am ajuns in domeniul vinului dintr-o curiozitate. Iar cum sunt un...

citeste tot »

Cognac pe limba tinerilor. VSOP la –18 grade Celsius
Daca traiati cu impresia ca stiti cum se bea cognacul – din pahar balon, incalzit usor in causul palmei, eventual...

citeste tot »

Jurnalul importatorului de Cognac: Chateau du Tariquet, un bastion al traditiei in Armagnac
Articol de Cesar Filip / Infinity Drinks // Cand am fost in martie la Duesseldorf, umbland prin sala unde erau distilatele...

citeste tot »

Bistronomia – Mancaruri sofisticate la preturi scazute
Edith Chiriac In meniu, de la stridii pana la homari. Tineri Chef-i «propovaduiesc» Bistronomia, noua tendinta in restaurante de la...

citeste tot »

Alcoolul in vinuri, o chestiune de gust?!
In ultimii ani, asistam la o crestere progresiva a continutului alcoolic la majoritatea vinurilor din intreaga lume. Cei mai multi...

citeste tot »

Povesti si distilate frumoase de la A.de Fussigny
Invitatia unui reprezentant din Cognac in Romania, mai ales cand ambasadorul casei respective anunta ca se vor degusta si cateva...

citeste tot »

Vinuri (alese) pentru nunti (marete).ro
De multe ori, in organizarea unei nunti, alegerea celui mai bun vin poate reprezenta o mare problema, mai ales daca...

citeste tot »

Cauta vin dupa:
Cod de bare
(brand sau nume)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Comunitatea Facebook - Vinul.ro

Ultimele posturi de pe bloguri

Turul ciclist al cramelor din Dealu Mare – 27 septembrie 2014  


Un Merlot mainstream de peste Dunare: Telish Merlot 2010


Rhea Viognier 2011 – Cramele Halewood


Aniversare cu degustare!


Aniversare cu degustare!


Turul biciclist al cramelor din Dealu Mare


Feteasca Regala, prietena pestelui


Feteasca Regala, prietena pestelui


Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea


Amintiri despre un Pinot Noir


Parteneri vinul.ro
Calculator greutate ideala
GREUTATEA: kg
INALTIMEA: m (ex:1.65)
Limite de greutate: 40 - 150 kg
discutam despre vinuri oamenii si vinul articole despre vin top 10 vinuri
producatori vinuri restaurante magazine de vinuri lifestyle


Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002 | Astazi este 01 Nov 2014

Recomandari: Vinul.ro | Producatori-Vinuri.ro | Vinuri-Romanesti.ro | BusinessLive.ro - Curs valutar / Convertor valutar | Amelie.ro - Horoscop Zilnic / Felicitari online