Rasfat boieresc

Text si fotografie: Razvan Voiculescu (razvanav@yahoo.com / blog.razvan-voiculescu.ro) //

a voiculescu01In Valcea, la Maldaresti, ni se deschid portile unei cule oltenesti autentice, impecabil restaurate: Conacul lui Maldar. Aici, fiecare colt isi poarta farmecul in detalii: albul maiestuos al zidurilor, mobilierul istoric cu staif, lazile de zestre sau cerdacul cu arcade, de unde boierii de altadata priveau departarile. Si pentru ca nu se poate rasfat fara ospat, o masa la conac este un moment de rafinament, dar si de verva, de vinuri oltenesti acompaniate de taifas, totul in croiala imbietoare a unor meniuri cu nume de poveste: Pranzul boierului, Cina domnitei, sau Dineul dichisit al jupanesei. Iar mai departe, la desert, istoriile se tes cu aceeasi savoare… fotografii & text extrase din albumul de fotografie „Bucataria Hoinara“ (editura Q-T-RAZ, 2011)

Proiect realizat cu sprijinul S.E.R.V.E.