Rotenberg lanseaza Emeritus

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Magazinul Comtesse du Barry a gazduit ieri seara lansarea oficiala a celui mai nou vin produs de Cramele Rotenberg, Emeritus. Este primul vin de terroir produs la crama din Ceptura, intentia producatorului fiind aceea de a exprima cu cat mai mare fidelitate potentialul unei parti din podgorie, Dealul lui Stelus, aceeasi portiune care a produs Merlot-ul Rotenberg 2007.

Pentru a crea un vin de terroir este necesar sa minimizam interventia umana, dar si variatiile dictate de conditiile meteo anuale. Pentru prima problema, am ales sa maturam vinul in butoaie vechi, folosite, astfel incat sa nu pierdem microoxigenarea, insa sa minimizam transferul de taninuri dintre lemn si vin. In ceea ce priveste conditiile anuale, acestea au fost nivelate prin adaugarea a 15%, cat permite legea, din productia de vin a anului 2008, 85% fiind merlot din 2007„, a explicat Mihail Rotenberg, proprietarul cramei.

Editia limitata, de doar 4000 de sticle, va fi reluata anual,  in planurile viitoare fiind inclusa si lansarea unui al doilea von de terroir, de aceasta data din Valea Oancei, zona din care au provenit strugurii folositi pentru Merlot-ul Rotenberg 2006.

E un vin pentru cunoscatori, pentru experti si plictisiti, pentru cei care prefera vinuri cu mai putin lemn si care exprima mai mult locul din care provin. Personal, continui sa raman un iubitor al vinurilor in care se simte mult mai mult lemnul, insa am urmat tendintele din piata si sfaturile consilierului nostru, Liviu Grigorica, si cred ca rezultatul este cel putin pe masura asteptarilor„, a adaugat Rotenberg.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...