Sallmen

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Restaurant Sallmen

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

 

E atat de pitit, încat desi trec macar o data la doua saptamani pe-acolo, nu-l remarcasem: chiar în spatele Louisenhof (primul deschis, fireste), pe o strada paralela. E o casa veche si renovata din temelii, cu o firma la strada care, sincer sa fiu, nu-i face deloc dreptate: (dincolo de nume, care nu mi se pare în niciun fel apetisant) restaurantul e anuntat doar de o cutie dreptunghiulara, cu fetele din plastic rosu, care mi s-a parut disproportionat de saraca în comparatie cu interiorul bine garnisit. În saloane întalnesti candelabre somptuoase, decoratiuni aurii, draperii grele, scaune grele din lemn etc. Desi exista disponibile (si anuntate de la strada) meniuri complete pentru numai 18,9 RON, la ora pranzului, cand am ajuns eu, restaurantul era gol-golut, ceea ce m-a cam pus pe ganduri si m-a facut sa fiu foarte prevazator cu privire la ce comand.

Lista e destul de bogata si, cu toate ca restaurantul se lauda cu „bucatarie romaneasca si internationala”, eu as zice ca e mai degraba internationala. Spuneam ca, vazand locul atat de gol, m-am temut sa comand, desi erau lucruri interesante pe lista. Totusi, cum „datoria e înainte de orice”, mi-am zis ca merita sa ma sacrific pentru binele vostru, al cititorilor, asa ca l-am întrebat pe ospatar, care m-a asigurat ca au tot ce scrie pe meniu. Am început cu o salata de dovlecei, care a fost mai mult decat delicioasa: feliile taiate subtire erau trase pe plita, amestecate (fierbinti) cu salata verde taiata fasii, iar deasupra era turnat ulei de masline cu usturoi, coriandru si un dram de otet. Am devorat-o, pur si simplu, în timp ce companioana mea si-a luat o supa de rosii cu tarhon, cu crutoane. Crutoane, sincer, am apucat si mai bune, dar supa a fost într-adevar o sarbatoare, cu o consistenta perfecta, niste arome mai mult decat intense si un gust cum rar mi-a fost dat sa întalnesc.

La felul principal, eu am fost mai putin inspirat, cu un muschi de vita saltimboca (felia de carne acoperita cu o felie de prosciutto, peste care se toarna sosul de vin si salvie): zic ca am fost mai putin inspirat fiindca sosul meu aducea mai degraba a sos de piper verde, era facut cu smantîna si cam greoi, iar felia de prosciutto era groasa si nu se potrivea foarte bine cu sosul. Însa carnea a fost corect facuta, iar piureul de spanac de la garnitura m-a încantat. Mai erau disponibile si alte fineturi, gen piept de rata cu portocale sau cu ficat de gasca, salau, somon, creveti regali, dar o sa le încerc data viitoare. Pe de alta parte, trebuie neaparat sa semnalez un alt fel principal, pe care am decis ca trebuie sa-l mai încerc, dar o portie întreaga, nu ca acum, „pe furate” din farfuria vecinului: puiul marocan. Bucatile de pui vin cu un sos de ceapa, stafide si scortisoara, alaturi de care orezul cu sofran si migdale e chiar o completare de vis, n-am mai mancat demult ceva atat de bun în Bucuresti. De desert n-a mai fost loc de asta data, desi preturile m-ar fi îmbiat, ca si denumirile, de tip „clatite cu scortisoara” sau „buzunare cu dulceata”.

Nota de plata (total – 180 RON / 4 persoane)
Supa de rosii cu tarhon – 4,5 RON
Salata de dovlecei – 10 RON
Muschi de vita Saltimboca – 24 RON
Piure de Spanac – 9 RON
Pui marocan – 20 RON
Orez oriental cu migdale – 5 RON
Sauvignon blanc Vinul cavalerului – 30 RON

Str G-ral Dimitrie Salmen Nr 9A
Tel: 0726-625.802; 0742-785.087
Web: www.restaurantsallmen.ro
E-mail: restaurantsallmen@yahoo.com

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...