Sarbatoarea moderna a Arezanului (1-10 februarie)

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

_X0D8611M1.Crama Atelier a reusit, prin etichetele lansate in 2012, sa arate ca regiunea viticola Murfatlar are in continuare potential sa dea vinuri de clasa. Anul acesta, producatorul promite ca programul sau sa fie la fel bogat in lansari si evenimente, primul dintre ele urmand sa aiba loc la inceputul lui februarie: o sarbatoare dedicata colectiei Arezan.

„Pentru belsugul viilor, in aceasta perioada a anului, tracii desfasurau un ceremonial bahic numit Arezan. In semn de jertfa aruncau coarde de vie si vin in foc pentru ca via sa fie roditoare in anul ce urma. Arezan este un nume legat de traditiile vechi romanesti si reprezinta celebrarea inceputului de an agricol“, afirma Dan Bundur, manager al M1.Crama Atelier. Potrivit acestuia, noul eveniment, care se va desfasura in perioada 1-10 februarie, in 14 restaurante din 9 orase, reprezinta o reeditare moderna a vechiului Arezan.

Astfel, timp de 10 zile, in cele 14 restaurante partenere vinurile Arezan vor avea parte de o promovare mai deosebita prin intermediul unor meniuri special concepute pentru acest eveniment. Restaurantele care vor celebra anul acesta Arezanul sunt: La Bonne Bouche, Madame Pogany, Rossetya, Sofa, Crama Domneasca, Chez Marie (Bucuresti), Palas (Arad), Zaraza (Bacau), Gott Hotel (Brasov), Scapino (Constanta), Ralet (Iasi), Boccaccio (Ploiesti), Hermania (Sibiu) si Casa Bunicii (Timisoara). „Fiecare dintre restaurante a venit cu o propunere de cate trei preparate gastronomice care sa se asocieze perfect cu cele doua vinuri din colectia Arezan – Feteasca Alba + Feteasca Regala 2011 si Cramposie 2011. Aceste sase preparate care vor fi prezente pe meniuri au fost alese astfel incat sa fie destul de interesant sa consumi si sa degusti vinuri albe in luna februarie”, mai spune Dan Bundur, precizand ca pe meniurile Arezan, in afara de preparate, va mai putea fi gasita si legenda acestei sarbatori, precum si prezentarea celor doua vinuri. Meniurile au fost adaptate in functie de bucataria si specificul fiecarui restaurant in parte, iar vinurile vor fi comercializate, in functie de posibilitatile locatiilor, atat la sticla, cat si la pahar. Pe langa meniuri, clientii restaurantelor vor beneficia si de suportul reprezentantilor M1.Crama Atelier: „Vom face si prezentari ale vinurilor, pentru ca vrem sa fim aproape de clienti. Vom incerca sa mergem la fiecare restaurant si sa povestim vinul, sa facem degustari, sa fim alaturi de cei care vor mai multe amanunte despre produsele noastre”.

Este primul an al Cramei Atelier si vrem ca peste ani sarbatoarea Arezanului sa devina traditie. In colectia Arezan, cel mai devreme, vom lansa vinuri rosii in aceasta toamna, iar la a doua editie a acestei sarbatori vom avea si rosii pe meniu“, mai anunta managerul M1.Crama Atelier.

M1.Crama Atelier sau „crama mica din crama mare“ este proiectul premium al producatorului Murfatlar Romania, lansat in toamna anului 2011. Vinurile produse aici sunt semnate de enologul Razvan Macici, unul dintre cei apreciati vinificatori romani la nivel mondial.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...