Slow Food în România: Aroma Kitchen & Lab, unul dintre laboratoarele secrete ale Capitalei

“Ceea ce alegi să mănânci are impact asupra mediului și economiei locale”, spune (pe bună dreptate) Raluca Vasile, “evanghelist Slow Food” în România și inițiator al Aroma Kitchen & Lab – Gourmet Experiences. “Agricultura este responsabilă pentru 21% din emisiile globale, comparativ cu 37% din energie, 14% din transport și 11% din industrie”, mai citează ea din semnalul de alarmă tras de organizația internațională în privința schimbărilor climatice.

Aroma Kitchen & Lab – Gourmet Experiences nu e doar un spațiu multisenzorial de socializare destinat experiențelor gustativ-culturale – private sau corporatiste, pentru simpli consumatori sau pentru profesioniști. Se definește și ca un loc de dezbatere și reflecție intelectuală, “laborator culinar și de idei” unde se nasc experiențe (și exemple) ale schimbării (de sine sau a altora).

online pharmacy review Tot despre schimbare a fost vorba și la recentul eveniment “Menu for Change”  – un “prânz cultural” pregătit de Chef Vasile Nicolae (în fotografie, alături de Raluca Vasile), de la GastroArt.ro, din ingrediente locale de sezon și vinuri românești – cu scop caritabil și împotriva risipei. S-au degustat produse și preparate cu valoare de exemplu, s-au dezbătut teme legate de gastronomia locală, obiceiuri și tradiții și s-a gătit evitând risipa. A fost un eveniment de întâlnire cu gusturi noi și de celebrare a gusturilor locale, din seria dedicată Zilei Internaționale a Alimentației între profesioniști, dar atelierul Ralucăi găzduiește și evenimente private sau de “team building” pentru corporatiștii atenți la mediul în care trăiesc.

Meniul Slow Food al întâlnirii fost alcătuit din ingrediente bio de la fermieri și producători locali din proximitatea Bucurestiului: Preoțescu, crescător de capre, ferma Nasul Roșu, Ferma Animalelor, Microgreens, Bioloi, Terra Natura, Solaris. Băuturile au venit totuși ceva mai de departe, de la Crama Histria (vinurile) și Aqua Carpatica (apele):

  • carpaccio de dovlecei cu rucola, pere și brânză de capră maturată
  • Pills

  • supă cremă de dovleac cu smântână dulce, iaurt de capră și chips de cârnat afumat
  • ardei umplut cu brânză cremoasă de capră la cuptor, cu dulceață de ardei iute
  • thiazide diuretica

  • spaghete de dovleac cu sos de alune de pădure și miere
  • order clarinex generic Buy

  • mămăliguță cu trufe românești și cârnați de casă, cotlet de porc (porc rack) cu sos de prune și anason
  • Purchase

  • chifle și pită de casă cu semințe

Purchase
Cheap În laboratorul Ralucăi Vasile se simt confortabil să experimenteze atât adulții cât și copiii, atât amatorii cât și profesioniștii. Este deschis în cadrul evenimentelor programate de Raluca Vasile, dar și la cerere, pentru evenimente speciale private sau corporate Pills

Aroma Kitchen & Lab – Gourmet Experiences
Casa cu Arome, Str Ion Slătineanu Nr 26, Sector 1, București
Tel: 0721.241.027
Facebook.com/AromaKitchenLab

Cum ti se pare?