Un ghid sincer al restaurantelor din toata tara: Romania la farfurie

Vinul.ro si Organizatia Somelierilor din Romania 2011 vor colabora pentru realizarea celui mai neconventional, sincer si amical ghid al restaurantelor din tara. Initiativa „Romania la farfurie” a fost lansata deja pe pagina oficiala de Facebook a revistei Vinul.ro (www.facebook.com/VinulPunctRo) si asteapta recomandarile voastre in materie de restaurante preferate. Fiecare recomandare primita va fi validata de echipa Vinul.Ro si verificata in teren de reprezentantii OSR 2011. Patru criterii majore vor fi luate in considerare: calitatea mancarii, servirea & primirea, decorul & ambianta si raportul calitate-pret. In randurile ce urmeaza veti descoperi cateva dintre restaurantele recomandate de catre prietenii nostri de pe Facebook. Vom continua sa primim recomandari si sa le publicam in lunile viitoare. La sfarsitul anului, cele mai apreciate restaurante vor primi recunoasterea binemeritata in cadrul unei ceremonii.

SangriaSANGRIA

Bucatarie: mediteraneana/internationala

Adresa: Str. Caderea Bastiliei, nr. 78 (Bucuresti)

Tel: 021. 211.22.76, 0722.510.583

office@sangria.ro

Poate unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti, restaurantul Sangria impresioneaza prin decorul atent ales si prin spatiul foarte generos. Meniul este foarte diversificat, la pranz fiind servite alaturi de preparatele mediteraneene si preparate romanesti. De altfel, meniul pentru pranz este diferit de la o zi la alta. Este un restaurant prietenos cu vegetarienii, dar si cu cei pasionati de muzica, de luni pana vineri, dupa ora 20.00, aici avand loc concerte live de pian.

Recomandat pe Facebook de catre Florin Calin

Şarpele RozSARPELE ROZ

Bucatarie: traditional – romaneasca

Adresa: Calea Victoriei, nr. 163, Sector 1 (Bucuresti)

Tel: 0742.582.728

contact@sarpeleroz.ro

Pentru cei care vor sa petreaca o seara plina de aroma, intr-o atmosfera inedita ce trimite catre boema sfarsitului de secol XIX, Sarpele Roz se recomanda ca locul potrivit. Meniul este realizat cu mult umor si contine preparate romanesti, traditionale, cu influente taranesti si interbelice. La Sarpele roz petrecerea, mai precis muzica de petrecere este la mare cinste, pe scena restaurantului urcand de-a lungul timpului nume precum Nelu Ploiesteanu, Marius Mihalache, Maria Buza, Cornelia Catanga sau DJ Vasile.

Recomandat pe Facebook de catre Marinela Angelica Calin 

Crama Sibiul VechiCRAMA SIBIUL VECHI

Bucatarie: ardeleneasca

Adresa: Strada A. Papiu Ilarian nr. 3 (Sibiu)

Tel: 0040.269.210.461

sibiulvechi@yahoo.com

Un loc foarte rustic, amenajat intr-o crama boltita, lucru ce face ca muzica si partenerul de petrecere sa se auda mai bine. Reda foarte bine atmosfera de han vechi, iar servirea se ridica si ea la asteptari. Printre preparatele care trebuie musai incercate se numara Traista ciobanului si Piscacioasa.

Recomandat pe Facebook de catre Diana Mustea

CrazyCRAZY

Bucatarie: internationala

Adresa: Str. Mircea cel Batran, 97 A (Constanta)

Tel: 0726779292

Folosirea gastronomiei fusion ca vehicul de popularizare a vinului reuseste sa dea cele mai bune rezultate, mai ales daca in aceasta ecuatie intra si aerul dichisit-minimalist precum cel al restaurantului Crazy, unde accentuarea detaliilor s-a realizat prin puternice tuse colorate, usor neconventionale. Meniurile, atat cel de mancare, cat si cel de vinuri, sunt impresionante, iar pestele preparat aici este intotdeauna proaspat.

Recomandat pe Facebook de catre Constantin Verioti.

Casa BuniciiCASA BUNICII

Bucatarie: traditional-banateana

Adresa: Str Virgil Onitiu nr. 3, Zona Balcescu (Timisoara)

Tel: 0356.100.870

info@casa-bunicii.ro

Restaurantul Casa Bunicii este interesant in primul rand prin linistea pe care o ofera. Are o gradina superba si o bucataria gustoasa. Este locul potrivit pentru intalnirile de afaceri, cu toate ca este mai dificil sa gasesti locuri de parcare. Printre preparatele cu cel mai mare succes de casa in randul clientilor se numara „cartofii in crusta de sare cu crema de mustar si ceapa” („sunt exact ca cei copti in soba la bunica” – Andreea T), „Salau in crusta de migdale cu legume la gratar”, „Galustele cu prune” („Cel mai delicios desert banatean” – Liana N) si „Puiul betiv portughez”.

Recomandat pe Foursquare de catre Andreea T, Alina G, Liana N., Remus B. si Ciprian B.

Casa cu CerbiCASA CU CERBI

Bucatarie: traditionala

Adresa: Str. Walter Maracineanu, Nr. 1 (Sinaia)

Tel: 0344.148.156

casacucerbisinaia@yahoo.com

Restaurant al pensiunii cu acelasi nume, Casa cu Cerbi are si avantajul ca se afla intr-una dintre cele mai vizitate statiuni montane de la noi. Decenta este cuvantul care il caracterizeaza atat la nivel de pret, cat si la nivel al calitatii mancarii. Atmosfera este una foarte calda, placuta, cu un design cu influente traditionale, dar nu dus la extrem. Restaurantul dispune si de o cafenea foarte „chic”, iar in zilele de joi si vineri de serviciile unei orchestre.

Recomandat pe Foursquare de catre Cristinna Ma.