Vinuri bune din crame româneşti – Crama Bauer

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

Dacă la Ştirbey mai face şi ce trebuie, la el acasă Oliver Bauer face numai ce vrea… (şi ce îl lasă Raluca, dar asta e altă poveste). Doar că Oliver vrea mereu mai bine, iar vinurile Bauer îi stau mărturie.

Numele cramei: Crama Bauer – Str. Tudor Vladimirescu nr. 509, Drăgăşani, jud. Vâlcea

Numele firmei: Crama Oliver Bauer srl

 Branduri:  Bauer.

 Suprafață de viță de vie în exploatare: 5 ha

 Sol: lutos cu nisip, argilă, brun roşcat cu calcar

Soiuri: Crâmpoşie selecţionată, Sauvignonasse, Sauvignon Blanc, Fetească regală, Negru de Drăgăşani, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească neagră, Petit Verdot  – Vinificaţie „single vineyard”

 Capacitatea cramă:  producţie – 25000 sticle/an

 Winemaker și director general: Oliver Bauer

Degustări: Da  –  Grupuri între 4 şi 20 de persoane

Activitaţi (numai cu programare, pentru grupuri de minim 4 persoane): vizită ghidata cramă, degustări vinuri, degustări vinuri şi asociere preparate culinare, concerte şi activitaţi culturale

Servicii suplimentare: asistenţă planificare vizită Jud. Vâlcea: Horezu, Mănăstirea dintr-un lemn, Mănăstirea Horezu, Ocnele Mari, asistenţă rezervare hotel,  asistenţă rezervare microbuz

Fără cazare

Date de contact: tel: 0757 098 940,  e-mail raluca@cramabauer.com

Crama Bauer recomandă:

O.R.A.N.G.E. Bauer. 2015

Sec, 13,3% vol.alc., vin

Sauvignonasse

„Orange este pentru noi experienţa întâlnirii unui dinozaur viu. Să înţelegi cum au fost create primele vinuri şi să elimini eventualele puncte slabe prin cunoştinţele moderne. <<Shifting the ancient history in the future>>”. – Raluca şi Oliver Bauer

Maceraţia lungă i-a oferit corp, culoare şi o complexitate aromatică deosebită, dar are nevoie de timp şi repetiţie pentru a se dezvălui în totalitate. Însă şi satisfacţia este direct proporţională cu timpul acordat. Pentru că aromele se întrepătrund armonios, oferind prospeţime, rafinament şi forţă. Ai citrice, dar şi flori uscate, miere, dar şi fructe zemoase, note vegetale, dar şi senzaţii onctuase de alune şi unt. Gustativ, evoluează permanent, oferind concomitent senzaţii dulci şi amare, balansate armonios de aciditatea vie. 91 p

Sauvignonasse Bauer. 2016

Sec, 13,4%vol.alc., IG Dealurile Olteniei

Alb-verzui, strălucitor, cu parfumuri proaspete de flori albe, măr verde şi lychee, printre care apar atingeri de citrice, vegetale şi piper alb. Gustul este percutant, cu atac crocant de măr verde şi lime, arome care persistă şi în postgustul lung, uşor picant, în care simţi aciditatea vibrantă şi mineralitatea din Dealul Oltului. Te face să te uiţi după stridii, precum un Muscadette sur lie din Valea Loarei. Proaspăt, răcoritor şi foarte bine structurat, 89p

 

 

Sauvignon Blanc Bauer. 2016

Sec, 13,4%vol.alc., IG Dealurile Olteniei

Galben pai cu tente verzui, vinul te învăluie cu note de soc, caisă albă şi ierburi, dar şi cu tuşe de migdală prăjită, provenite probabil de la contactul cu drojdiile fine. În gust e amplu, dezvoltând arome de citrice dulci, dar şi senzaţii tonic-vegetale, amplificate atât de aciditatea crocantă, cât şi de un rest de CO2. Finalul lung, elegant, aduce şi fine senzaţii minerale, dar e dominat de aciditatea crocantă, semn că vinului i-ar mai prinde bine câteva luni în sticlă. 88 p, dar mai creşte.

 

 

Rose Bauer. 2016Rose site

Sec, 13,5%vol.alc., IG Dealurile Olteniei

Negru de Drăgăşani

De culoarea petalei de trandafir, vinul oferă în acelaşi timp parfumuri de fructe de pădure şi drojdii fine, tuşe de ierburi şi atingeri de mineralitate. Gustativ stă şi mai bine, un rest de CO2 potenţând atât aromele, cât şi senzaţia de prospeţime. Are arome de frăguţă, cireşe negre, citrice dulci, dar şi atingeri vegetale.Finalul mediu, dominat de senzaţii de grapefruit roz şi ardei gras, este savuros. 88 p

 

Cabernet Sauvignon Bauer. 2014

Sec, 13%vol.alc., IG Dealurile Munteniei

Roşu cu intense note purpurii, vinul avertizează că e tânăr. La fel şi notele vegetale, care se dezvăluie amplu la examinarea olfactivă. Dar rămîi surprins de bogăţia de parfumuri care însoţesc aceste senzaţii verzi. Coacăze, cireşe negre, chiar şi zmeură, cacao, spumă de cappuccino şi mult condiment fin, deloc agresiv. Şi gustul surprinde, pentru că taninurile, deşi încă verzi, sunt moi, rotunde, potenzând senzaţia de vin prietenos. Iar când aciditatea de vişină se va mai domoli, va fi şi mai prietenos. Acum, 88 p

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...