Vinuri bune din crame româneşti – Domeniul Vlădoi

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

O asociere surprinzătore dintre gena Drăgăşaniului şi terroirul Dobrogei a dat naştere acestui producător mic, dar ambiţios, care, an de an, reuşeşte să ne mai surprindă cu câte un vin.

Numele cramei: Domeniul Vlădoi – Murfatlar, sat Siminoc, str. Murfatlar nr.14B, jud. Constanţa

 Numele firmei: SC Domeniul Vlădoi SRL – Oraş Murfatlar , str. Calea Dobrogei nr. 6, jud. Constanţa

Mărci comerciale: Ravak, Pivniţa Basarabilor, Anca Maria, Dinastia Basarabi, Brizza

Suprafață de vie în exploatare:  17 ha

Soiuri în plantaţie: Fetească regală, Sauvignon blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Muscat Ottonel, Tămâioasă românească, Riesling italian, Syrah, Fetească neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon

Sol: cernoziom cu intruziuni de clacar

Capacitatea cramă: Productie – 100.000 litri / Stocare – 120.000 litri

Asociat unic / winemaker:  Anca Maria Vlădoi

Administrator / winemaker: Ion Vlădoi

Degustări la cramă şi la restaurantul propriu

Date de contact: tel:  +40.722578.768, +40.766.539.071,

mail: office@domeniulvladoi.ro ,  website www.domeniulvladoi.ro

Domeniul Vlădoi recomandă:

Sauvignon Blanc Anca Maria 2016

Sec, 14% vol.alc., DOC Murfatlar

* vinul urmează să apară în piaţă

„Recomand acest vin nu pentru că este primul vin care îmi poartă semnătura, ci pentru că se remarcă prin naturaleţe, prospeţime şi complexitate” – Anca Maria Vlădoi

Progresul tinerei vinificatoare de la domeniul Vlădoi se simte în acest Sauvignon care, deşi nu renunţă la exprimarea de Lume Nouă, este mai fin şi mai elegant în arome, ba chiar surprinde cu notele tonic-ierboase din finalul mediu-suculent, în care mai găseşti citrice, ceva mango, dar şi măr verde. Încă foarte tânăr, vinul mai are nevoie de sticlă pentru a-şi poliza ultimele asperităţi, dar chiar şi acum merită 86 p

Syrah & Cabernet Sauvignon Rose Anca Maria 2016

sec, 13,7% vol.alc., DOC Murfatlar

* vinul urmează să apară în piaţă

Strălucitor, vesel, suculent şi foarte echilibrat. Cam aceasta ar fi descrierea pe scurt a acestui rose fructat, cu aciditate vie, proaspăt şi uşor condimentat. Sigur, celebra bombonică nu lipseşte, dar poţi să o treci cu vederea, pentru că şi olfactiv, dar mai ales în gust regăseşti note de cireaşă coaptă, frăguţă, grapefruit roz şi frumoase tuşe vegetale şi picante. E un vin onest, prietenos, care merge şi în asocieri culinare, dar şi fără. 85 p

Brizza Rose 2016

Demisec, 13,7%vol.alc., IG Colinele Dobrogei

Mamaia, Syrah, Cabernet Sauvignon

Bine susţinute de restul de zahăr, aromele sunt îmbătătoare. Dulceaţa de trandafiri e la putere, însă treptat lasă loc fructelor proaspete, dar şi unor senzaţii verzi, tonice. În gust descoperi cireşe coapte, pepene roşu şi coacăze, dar şi note amărui de grapefruit roz şi ardei gras verde. Un vin de club, piscină sau terasă, care îţi oferă, deopotrivă, prospeţime şi energie. Şi care se asociază bine cu bucătăria din Asia de Sud-Est. 86 p

 

Cabernet Sauvignon Dinastia Basarabi 2013

Sec, 12,8% vol.alc.,

Un Cabernet care îşi afirmă din start tipicitatea şi complexitatea aromatică, oferind, pe lângă parfumurile de coacăze, ciocolată, ardei gras, ierburi aromate şi condimente, interesante note de bacon afumat şi hidrocarburi. Nu foarte dens, dar destul de rotund, cu o aciditate vie, de vişină şi prună verde, cu arome vibrante de coacăze, cireşe negre, cafea verde şi tabac, vinului nu îi poţi reproşa decât tinereţea surprinzătoare, susţinută de taninuri încă verzi şi uşor prăfoase. 86 p

 

Cuvee Primeur 2016

Sec, 13,7% vol.alc., DOC Murfatlar

Syrah, Fetească neagră, Merlot

* vinul urmează să apară în piaţă

Un gen de „Beaujolais de Dobrogea” în care fructul este la putere, fiind amplificat gustativ şi de restul de CO2 păstrat din fermentaţie. Are note de vişină, zmeură, mură, un praf de cacao, fine atingeri vegetale, un corp lejer, o structură mlădioasă şi taninuri deja catifelate, deşi încă verzi. Proaspăt, suculent, uşor băubil, are un final mediu, uşor amărui, senzaţia de cafea fiind dominantă. Bine aerisit, îşi pierde acidulaţia, oferind note de vişină, vegetale şi condiment. 85 p

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...