Vinurile 2013 de la Recas, lucrate de trei vinificatori straini

FOTO/Vinul.ro - vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...

cramele recas-485x322Incepand de anul acesta, vinurile produse de compania Cramele Recas vor fi vinificate sub supravegherea a unei echipe extinse de oenologi, formata din trei vinificatori straini – Hartley Smithers, Nora Iriarte si David Lockley – si unul roman, Florin Voloaca, anunta producatorul banatean intr-un comunicat de presa.

Potrivit reprezentantilor Recas, incepand cu sfarsitul lunii august, cand a inceput recoltarea strugurilor, “cei trei vinificatori, Hartley, Nora si David, si-au concentrat cunostintele, experienta si stilurile de vinificare, pe un sigur scop, acela de a crea vinuri exemplare”. Alaturi de acestia, Diego Tomassi, profesor de viticultura la Universitatea Padova din Italia, consultant viticol la Masi, colaboreaza de doi ani cu Cramele Recas, ajutand la mentinerea calitatii vitei de vie si a strugurilor.

hartley smithers -nora iriarte - cramele recasConform comunicatului Cramelor Recas, pentru Hartley Smithers acesta este al noualea an in care se ocupa de crearea vinurilor de Recas. “Nascut la Sidney, Hartley si-a transformat pasiunea pentru vin intr-o meserie care l-a adus, in scurt timp, pe culmile succesului. Studiile realizate la prestigioasa scoala Roseworthy si continuate la facultatea de oenologie din Adelaide, Australia, s-au concretizat in primul vin, produs la varsta de 16 ani.” Ulterior, acesta a lucrat cu importante regiuni viticole si crame australiene precum: Hunter Valley, Barossa Valley, McLaren Vale si Cassela Griffith. A produs vinuri in Spania in Regiunile din Navarra, la Rioja si Campo de Borja, in Argentina, Cipru, Chile, chiar si Zimbabwe. Hartley Smithers are la activ peste 50 de recoltari, in toate regiunile viticole importante din lume.

Nora Iriarte s-a alaturat echipei de la Cramele Recas in 2009. Nascuta in regiunea Pamplona din Spania, Nora a absolvit Universitatea din Bordeaux in 1997, devenind in scurt timp oenolog la mai multe crame din aceasta zona viticola. A colaborat cu Chateaux de Fleur de Petrus, Bodegas Rioja LAN, Principe de Viana si Casella Wines.

david lockley - cramele recasDavid Lockely il asista pe Hartley Smithers si este oenolog permanent la Cramele Recas. David Colin Lockley si-a inceput cariera de vinificator la crama sud-africana Blaauwklippen. Enologul a fost premiat constant pentru vinurile produse, incepand in 1997 cu Premium Veritas Gold pentru vinul Merlot Inanda, ulterior obtinand distinctii importante precum cele patru stele oferite de Decanter Wine Magazine pentru cupajul de Cabernet si Merlot produs in 2001. La Cramele Recas, David se ocupa de tot vinul imbuteliat, de la recolta, cupajare si control de calitate, pana la partea de achizitie si de dezvoltat noi tehnologii de viticultura pentru parcelele destinate vinurilor de top.

“Cramele Recas este, probabil, singura crama cu o echipa atat de vasta de vinificatori si consultanti din tari diferite. Astfel, echipa supravegheaza in permanenta toate aspectele legate de evolutia viei, calitatea naturala maxima a strugurilor, iar, apoi, procesul de vinificare in ansamblul sau, de la culesul strugurilor pana la imbuteliere. Cu podgorii atestate inca din 1447, Cramele Recas se numara printre primii producatori romani care au incercat sa se focalizeze pe vinuri moderne si care a avut masa critica, atat ca numar de hectare, productie, putere de penetrare a pietei, investitie in oameni, dar mai ales vin, ca sa reuseasca”, mai specifica reprezentantii companiei in comunicatul de presa.

Cum ti se pare?

Dacă v-a plăcut acest articol, dacă vă plac evenimentele cu oameni frumoși sau dacă sunteți interesați de cultura wine & lifestyle, vă puteți abona (cu cadou garantat, discounturi și surprize) la revista tipărită aici...