„Bring Your Own Bottle” la Malagamba

Incepand cu luna noiembrie, restaurantul Malagamba ofera clientilor sai serviciul BYOB – „Bring Your Own Bottle”. Conform celor precizate de reprezentantii locatiei, clientii pasionati de vinuri pot isi pot aduce aduce vinul preferat de acasa si, contra unei taxe de dop de 20 lei / sticla, pot servi vinul in restaurant.

Publicitate
IWCB

Cei care au acasa un vin deosebit sau doar vor sa cumpere o sticla de vin de la magazinul de vinuri preferat, asta este o mare sansa de a o imparti cu prietenii in atmosfera relaxanta pe care Malagamba o ofera”, spune Betty Ionita, management assistant la restaurantul Malagamba.

Termenul BYOB (Bring Your Own Booze/Bottle), care, in traducere libera, este echivalentul lui „Adu-ti bautura de acasa!”, a aparut prima data in Australia, la inceputul anilor ’60, fiind implementat in mai multe restaurante si localuri din Melbourne. Prin intermediul acestui serviciu, restaurantele permiteau clientilor, contra unei sume de bani (taxa de dop), sa consume la masa propria bautura. In mai putin de 20 de ani, sistemul a devenit foarte popular la nivel international, el putand fi intalnit astazi in majoritatea restaurantelor din Europa de Vest, Statele Unite, Canada sau Japonia. In anumite state americane, sistemul este permis numai pentru restaurantele care detin autorizatie pentru vanzarea de bauturi alcoolice.

Publicitate
IPPU

Taxa de dop este mai mult decat o suma de bani platita restaurantului pentru deschidere si servirea unei sticle de vin provenite din afara meniului sau, ea reprezinta o norma de convenienta. Plata acestei sume de bani nu trebuie sa fie perceputa ca fiind o „amenda” aplicata de ospatar pentru ca face un serviciu in plus.