10 medalii romanesti IWSC 2008 – Londra

La editia de anul acesta a concursului „International Wine & Spirit Competition”, din cadrul Targului International de Vinuri de la Londra, organizat in perioada 20-22 mai, vinurile romanesti prezente in degustare au castigat 2 medalii de argint si 8 de bronz.

Publicitate
Ravago

Producatorul roman care a obtinut cele mai bune rezultate a fost Agricola Stirbey care a castigat doua medalii de argint pentru vinurile Tamaioasa Romaneasca, Prince Stirbey – Late Harvest 2004 si Tamaioasa Romaneasca (sec), Prince Stirbey 2006. Potrivit organizatorilor, vinurile care au primit medalie de argint s-au situat ca punctaje intre 80 si 89,9, fiind descrise ca fiind “exemple foarte bune de vinificare, calitate excelenta”. Vinurile medaliate cu bronz s-au situat pe palierul 75 – 79.9 de puncte, fiind catalogate de organizatori ca fiind “vinuri bune, peste medie”. In aceasta categorie s-au aflat si vinurile Cuvée Charlotte, Terra Romana 2005 (SERVE), Chardonnay, Sole de Recas 2006 (Cramele Recas), Feteasca Neagra, La Putere 2007 (Cramele Recas), Feteasca Regala, Prince Stirbey 2006 (Agricola Stirbey), Cuvée Iberland 2006 (Cramele Recas), Val Duna Merlot Rosé 2007 (Carl Reh Winery), Pinot Noir, V – Legends of Transylvania 2007 (Cramele Recas) si Sauvignon Blanc, Prince Stirbey Vitis Vetus 2006 (Agricola Stirbey), vinuri distinse cu medalii de bronz.

Competitia “The International Wine and Spirit Competition” a fost infiintata in 1969, obiectivul sau principal fiind acela de a promova calitatea si excelenta celor mai bune vinuri si bauturi spirtoase din lume. IWSC a ajuns una dintre cele mai importante competitii din lume datorita standardelor de calitate impuse atat in selectia probelor, cat si in jurizarea acestora. Cea mai numeroasa participare s-a inregistrat in 2005, cand au fost inscrise in concurs peste 5000 de probe. Acest concurs este sustinut si garantat de un grup format din persoane influente din sectorul vitivinicol international precum baroneasa Philippine de Rothschild, Miguel Torres, marchizul Piero Antinori, Robert Drouhin, Robert Mondavi, May de Lencquesaing, Kenneth Graham si Sir Anthony Greener.

Publicitate
Oprisor