15 medalii internationale pentru Murfatlar Romania in luna februarie

Murfatlar Romania a castigat in luna februarie 15 medalii, in cadrul a doua competitii internationale, Berliner Wine Trophy 2012 si Chisinau Wine & Spirits Contest 2012, se precizeaza intr-un comunicat de presa dat de producatorul dobrogean.

Publicitate
Domeniul Bogdan

La Berliner Wine Trophy, competitie care are statutul unuia dintre cele mai cunoscute concursuri de profil din lume si care se desfasoara sub patronajul OIV, Murfatlar Romania si-a adjudecat 7 medalii (cinci de aur si doua de argint). Muscat Ottonel Zestrea Murfatlar 2011 si Muscat Ottonel M1 2011 au obtinut medalii de Aur, iar Cramposie M1 2011 si Feteasca Regala M1 2011, doua soiuri romanesti renumite, au obtinut medalii de Argint.

Asa cum am anuntat anterior, 2011 a fost pentru vinuri cel mai bun an din ultimii 10 ani. Aceasta calitate deosebita a simtit-o si juriul cand a punctat vinurile si o vor simti cu siguranta si consumatorii in paharele lor. Distinctiile primite pentru vinurile tinere confirma previziunile noastre”, afirma Daniel Negrescu, Brand Manager Murfatlar Romania, in comunicatul de presa.

Publicitate
IPPU

De asemenea, la concursul desfasurat in capitala Germaniei, Murfatlar Romania a castigat doua medalii de aur pentru cele doua sortimente Lacrima lui Ovidiu 5 rosu si Lacrima lui Ovidiu 12. Tot medalie de aur a obtinut si Chardonnay „Late Harvest” 2006.

In cadrul concursului Chisinau Wine & Spirits, aflat la cea de a 21-a editie, juriul a selectat din peste 280 de probe din 14 tari participante, producatorului Murfatlar Romania obtinand 8 medalii.

Potrivit reprezentantilor companiei, Murfatlar Romania, liderul pietei de vin din Romania, pozitie castigata in 2003 si mentinuta consecvent, detine o cota de piata de 25%. Cifra de afaceri la sfarsit de 2011 a fost de 185 mil. de lei. Pentru anul in curs, producatorul si-a bugetat o cifra de afaceri de 200 mil lei. Murfatlar Romania administreaza in prezent peste 3000 hectare, reprezentand cea mai mare suprafata cultivabila de vita-de-vie din Romania, apartinand unui singur producator.