2.000 de sticle cu spiritul Transilvaniei: nMotive.ro – Feteasca regala si Sauvignon blanc 2012 (galerie foto)

IMG_8015Asamblaj alb sec, puternic si mineral, obtinut din struguri de Feteasca regala si Sauvignon blanc, vinul nMotive.ro a fost lansat joi, 5 septembrie 2013, la restaurantul Neptunus din Bucuresti, in prezenta distribuitorilor, managerilor de restaurante si iubitorilor de vin.

Publicitate
IWCB

„Placut, prietenos, contrastant, sofisticat, distractiv, proaspat, diferit, unicat, avangardist. E doar inceputul unui portofoliu de selectii cu numar limitat de sticle care, in final, va contine vinuri cu adevarat reprezentative pentru fiecare regiune viticola a Romaniei”, a declarat initiatorul acestui proiect, wine lover-ul Cristian Trusca. Specializat in domeniul creatiei vizuale de advertising, acesta a apelat in alegerea asamblajului reprezentativ pentru zona Tarnavelor la propriul gust, cat si la cel al expertilor: „Dupa vizite si degustari repetate cu vinuri din regiune, am decis sa „imperechem” un soi romanesc de mare calitate in zona (Feteasca regala) cu unul international binecunoscut si apreciat pe piata romaneasca” (Sauvignon blanc), pentru a obtine un rezultat final care demonstreaza valoarea certa si vocatia internationala a acestei regiuni cu veche traditie in viticultura. Am realizat numai 2.000 sticle, din dorinta de a ne oferi noua, initiatorilor, dar si prietenilor nostri care iubesc vinul, cea mai buna calitate garantata, la un pret accesibil”, afirma Cristian Trusca. Urmatoarele vinuri selectate pentru a face parte din aceasta gama vor fi disponibile abia din 2014, a mai anuntat el.

IMG_8201Strugurii pentru primul vin din gama nMotive.ro provin din plantatiile cramei Castel Vinum din localitatea Mica (Targu Mures), unde vinificarea recoltei 2012 a fost supervizata de un nume cu greutate internationala in domeniu, italianul Celestino Lucin, cel care a fost declarat de catre prestigioasa revista de specialitate Gambero Rosso drept „Winemaker of the year” in 2009. Ilustrarea vizuala a conceptului apartine initiatorului, Cristian Trusca.

Publicitate
IWCB

IMG_8207

Datorita numarului redus de sticle, vinul va fi disponibil incepand cu jumatatea lunii septembrie doar in magazinele specializate si intr-un numar redus de restaurante.

Detalii suplimentare pot fi gasite pe website-ul www.nMotive.ro.