3 Pesti din Dealu Mare (galerie foto)

Societatea de Promovare a Vinului si Domeniile Dealu Mare Urlati au lansat la sfarsitul lunii mai, la Trattoria Sicilia, primul cupaj alb al cramei din Dealu Mare, 3 Pesti.

Publicitate
Vinarte

“In ultima vreme pe piata din Romania au aparut vinuri foarte bune, dar care sunt intr-un fel sau altul creatii ale interventiei stiintei in vinificatiei. Acest vin, un cupaj de Feteasca Alba, Riesling Italian si Sauvignon Blanc, se vrea a fi o expresie a terroir-ului si nu o creatie a laboratorului, fara interventii majore in vinificatie. Cupajul 3 Pesti este un cumul ale calitatilor celor trei vinuri din componenta”, a precizat la lansare Rares Marinescu, general manager Societatea de Promovare a Vinului.

Pentru prima data la un eveniment de acest fel, cei prezenti au avut posibilitatea sa cunoasca cele trei soiuri intrate in componenta cupajului. Degustate separat, vinurile prezinta atat calitati de apreciat, cat si usoare dezechilibre, insa acestea din urma nu sunt cauzate de lipsa de atentie din crama, ci de influenta terroir-ului si a recoltei. Vinuri aromate si expresive, vinurile au o structura bazata pe raportul alcool-aciditate-mineralitate, in fiecare dintre cele trei cazuri unul dintre elementele raportului fiind dominant.

Publicitate
IPPU

3 Pesti reuseste sa puna in valoare calitatile celor trei vinuri din componenta, atenuand surplusul de aciditate si alcool al acestora. Gustul este rotund, cu un plus de nerv dat de Sauvignon Blanc si structura aromatica provenita de la Riesling si Feteasca. Olfactiv trimite catre senzatiile dulci de mar si pepene galben, cu unele subtonuri de cremene si grapefruit rosu. Concluzionand, 3 Pesti este suficient de complex, agreabil si asortabil, o optiune de luat in seama de orice pasionat care vrea un vin romanesc de 8 euro (pret de raft).

Potrivit lui Rares Marinescu, 3 Pesti vine sa completeze gama premium a producatorului Domeniile Dealu Mare Urlati, in care mai poate fi gasit si cupajul rosu Incantation.